NFE 2015 ja treenivideo osa 1

PhotoGrid_1445063163597

Tässä munkin osalta vielä pieni kooste NFE 2015 sunnuntaista, kun viikko sitten viikonloppuna vietettiin Nordic Fitness Expoja Lahdessa. Oltiin aikoja sitten lunastettu liput ja sovittu että mennään katsomaan SM-kisat sunnuntaina. Sovittiin sitten sunnuntai aamuksi treffit meille Mäntsälään, Mäntsälä kun on Helsingistä Lahteen mentäessä noin puolessa välissä. Sain seurakseni kaksi hyvää ystävääni, Annan ja Sannan. Tytöt kurvasi meille ja hypättiin Sannan kanssa Annan autoon ja lähdettiin suunnistamaan Lahden messukeskukseen.

20151011_090133

Paikkahan on tuttu, on siellä monet vuodet tullut käytyä, samaisia SM kisoja katselemassa. Ensimäiset kisat oon käynyt katsomassa Lahdessa vuonna 2008. Tätä ennen olin vaan seurannut kisoja ja kuvia lehdistä. Sinä vuonna mä ihastuin bodylajeihin ihan täysin, kun pääsin näkemään kisat livenä. Siellä se kipinä alkoi kytemään. Tuolloin Minna Pajulahti voitti fitnessin SM kultaa ja veti lavalla aivan mielettömän shown! Minna Paler (nykyisin Söyrilä-Paler) voitti nipin napin Heidi Sorsan bodyfitnesin lyhyessä sarjassa ja Satu Heinonen voitti pitkän sarjan. Tuolloin kilpailtiin vain kahdessa eri pituusluokassa ja kilpailijoita oli yli puolet vähemmän kuin tänäpäivänä. Kilpailijoilla oli myös kahdet eri kilpailuasut, bikinit ja kokouimapuvut. Bikini fitnessistä ei tiedetty suomessa vielä mitään. Fitnessin ja body fitnessin lisäksi naiset kilpaili myös kehonrakennuksessa sekä classic bodybuildingissä. Kerttu Koitila vei kehonrakennuksen ainoana osallistujana ja Minna Vento voitti cbb:ssä. Miehistä muistan seuranneeni cbb:n puolelta Utti Hietalaa ja kehonrakennuksessa Jukka Vihavaista.

Nyt takasin tähän päivään ja vuoden 2015 SM kisoihin. Oltiin katsomassa kisoja aamusta asti. Ensimäisenä kisattiin womens physique ja fitness. Harmittaa miksi fitness ei saa enempää osallistujia, tänäkin vuonna SM kulta mitallista kisasi ainoastaan kolme tyttöä ja Oona Ylitolonen vei hienosti tämän ykkös paikan. Kisoja jatkettiin junnusarjoilla, josta sitten bodyfitnessillä. Suuren osallistujamäärän takia muutamissa pituusluokissa piti tehdä eliminaatiokierros, jotta lavalle saatiin 15 kilpailijaa. Kuulostaa rajulta, mutta jokainen kisaan ryhtyvä kilpailija tietää pelin hengen, jos kunto ei riitä, niin se ei vaan riitä.

20151011_144139
Sanna <3

Mulla oli expossa tänä vuonna muutama ystävä kilpailemassa, joten tottakai kannustin jokaista sen minkä kerkesin. Upea ja säteilevä Ilona Siekkinen voitti juniori bikini fitnessin ja sai paikan MM kisoihin! Ihan mieletöntä! Ilona on ennen kisannut body fitnessissä junnu puolella ja aivan oikein oli vaihtaa lajia bikiniin, nainen on kuin luotu esiintymään bikini lavalle! Mieletön nuoren naisen biksu kroppa ja mä tiedän, että ihan mielettömän kova duuni tällä naisella takana. Mitään ei ole saanut ilmaiseksi. Tutustuttiin Ilonan kanssa Rovaniemellä Lapin urheiluopistolla ja on ollut hienoa seurata tätä nuoren naisen kehitystä ja matkaa bodystä bikiniin.

Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.19.21
Ilona Siekkinen bikini fitness junior kultamitalisti <3
Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.20.50
MM-paikka lunastettu! Onnea!
IMG-20151011-WA0002
Onnenkyyneleet <3
PhotoGrid_1445062283244
Niin kaunis ja ihan mieletön typy <3

 

Itse tulen tulevaisuudessa kisaamaan vielä body fitnessissä, joten kyseinen laji kiinnostaa eniten ja seurasinkin oman pituusluokan tyttöjä silmä kovana. Team East Bodyn tytöt pärjäsi hienosti!  Body fitnessin alle 158cm Tanja Räsänen toi tiimille hienosti overallin ollessa kaikkien sarjojen paras body fitness kilpailija! Rakas ystäväni ja myöskin Team East Bodyn kilpailija upea Niina Mantila sijoittui kovassa kisassa viidenneksi. Onnea tytöt ja onnea myös valmentaja Mikko Mantila! Hyvissä käsissä siis ollaan ;)

Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.32.49
Tanja Räsänen SM ykkönen body fitness alle 158cm
Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.33.33
Overall voittaja Tanja Räsänen Team East Body
Säteilevä Niina Mantila
Säteilevä Niina Mantila
Body fitness +168 top 6
Body fitness +168 top 6

Kisa kuvat napsittu Bodylehden nettisivulta

Body fitnessin jälkeen loppupäivä olikin pyhitetty bikini fitnessille. Ihana Eevi Teittinen voitti SM kultaa lyhyessä sarjassa. Kaunis Linda Paldanius sijoittui upeasti SM hopealle alle 163cm sarjassa. Lindalla oli mun mielestä paras ja sporttisin lookki kisoissa! Iso peukku! Ihana sydänystäväni Nina Suomi sijoittui hienosti hopealle alle 168cm sarjassa ja Jenni Levävaara voitti pitkän sarjan.

Taso kisoissa oli tänäkin vuonna kova. Tuntuu että body fitnessissä haetaan entistäkin kireämpää kisakuntoa. Suurella lihasmassalla ei pärjää ja täytyy olla selvä X-vartalo. Kapea vyötärö ja muodokkaat olkapäät sekä reidet. Kisojen kova taso antaa lisämotivaatiota omiin treeneihin ja tavoitteisiin. Silloin kun tekee mieli löysäillä, niin täytyy vaan muistaa että jossain joku muu treenaa täysillä tälläkin hetkellä..

Vertailtiin Jarin kanssa nyrkkien kokoja :)
Vertailtiin Jarin kanssa nyrkkien kokoja :)
Fitness riemua <3
Fitness riemua <3
Valmennettavani ja ystäväni Stella <3
Valmennettavani ja ystäväni Stella <3

 

Alonan ja mun instagram tilit löytyy tuolta -> poseland_alona & saraliimatta

Treenit siis kovenee ja oma seuraava kisatavoite lähenee. Nyt alkuun oon asettanut itselleni tähtäimen vuoteen 2016 ja SM kisat. Vuoden vaihteessa ostan jokatapauksessa lisenssin ja keväällä nähdään onko järkeä jäädä dieetille. Kiva jos taas jaksatte seurata mun matkaa ja juttuja. Tässä vähän esimakua treeneistä videon muodossa, kun oon päässyt ihanan Alonan rinnalle Poseland Officialin videoille. Alona on muuttanut Tampereelta Helsinkiin ja aloittanut treenaamaan meidän salilla. Päätettiin että aletaan treenaamaan kimpassa aina kun ajat natsaa yhteen, koska meidän molemman mielestä treenikaveri on erityisen tärkeä kehityksen kannalta. Poseland & SA-LI training workout videot on kuvattu mun työpaikalla Helsingin Sporttikujalla – ja näitä videoita on luvassa myös lisää, joten jos kiinnostaa ni seuraa ihmeessä Alonan -> Poseland Official Youtube kanavaa ja blogia.

 

Näyttökuva 2015-10-17 kello 12.06.08

Alonan ja mun instagram tilit löytyy tuolta -> poseland_alona & saraliimatta

 

 

Train hard or go home!
Train hard or go home!

Miten se loma alkoi noin niinku omasta mielestä

Mä oon nyt NIIIIN lomalla! Vietettiin loman ekatpäivät ja juhannusta meidän mökillä heinolassa. Lähdettiin ajamaan pelipaikoille jo torstaina. Käytiin kaupan kautta ja mulla pyöri vaikka mitä kesäherkkuja mielessä…kääk.

Mun helmikuussa alkanut välidieetti tuli juhannuksena virallisesti päätökseen. Haaveilin ihan kaikesta, kun oli pitkästä aikaa lupa. Sain kuitenkin kasattua itseni kaupassa, enkä lastannut kärryjä täyteen leivonta tarvikkeita ja suklaata, vaikka olin edellisenä yönä nähnyt unessani näin tapahtuvan :) Muutamat mieliteot vaan ja amerikkalaisen juustokakun tarvikkeet eksyi muiden juhannusruokien joukkoon. Hyvillä mielin tuli siis herkuteltua ja muutama lasi viiniä nautittua. Niin no joo, otin myös muutaman oluen ja oli kyllä ihan per***een hyvää ;) Mun ystävä- ja Lilyn kummitäti Jaana oli meidän perheen lisäksi meidän seurana ja itse keskikesänjuhlaa vietettiin kaikki yhdessä mökkinaapureiden kanssa. Oli tosi nastaa viettää aikaa hyvien ystävien ja lasten kanssa. Me pelattiin kaiken maailman pihaleikkejä pitkälle yöhön, kuten mm. kirkonrottaa, polee ja rofee ja heiteltiin tikkaa ja mölkkyä :) Hitsi miten oli siistiä heittäytyä todellakin lapselliseksi ja alkaa lasten kanssa. Että semmoinen jussi meillä. Tänään on jo palattu ruotuun ruokailun suhteen, vaikka dieetti ei nyt jatkukkaan. Siistinä olis tarkoitus pitää tää kunto, jos sitä sit vaikka vuoden päästä aloittais seuraavan dieetin.. noo, se jää nähtäväksi ;)

Kotiuduttiin juuri ja ihanaa kun työasiat ei pyöri mielessä ja edessä on neljän viikon mittainen kesäloma! Tää viikonloppu oli kyllä niin täydellinen aloitus lomalle! 

PhotoGrid_1434965004312

PhotoGrid_1434965265662

PhotoGrid_1434802163738

IMG-20150619-WA0015

 

Tarkkasilmäiset on varmaan huomannut että olen taas päätynyt pitkään tukkaan. Tavallisesti hiukset leikataan kesää kohden lyhyiksi niin ne ei hiosta, mutta mä päätin tehdä toisin ja pyysin mun lemppari Tanjaa laittamaan mulle super ihanan, pitkän ja tuuhean kesätukan. Ja ei tää oo ollenkaan niin kuuma kun ajattelin ja saahan tän ihan miten tahansa ponnarille tai nutturalle jos on tarvetta. Olen ollut aina tyytyväinen Tanjan kädenjälkeen ja samoin kävi nyt. Entisessä Flowhairissa puhaltaa muuten uudet tuulet. Kampaamon nimi on vaihtunut uuden omistajan myötä, joten tämän mun suosikki kampaajan löydät jatkossa paikasta Glohair , joka sijaitsee tutussa paikassa- Helsinki, Bulevardi 5.

Alla muutama kuva uudesta lookista, hiukset kiinni, auki, kiharalla, suorana ym ;)

 

PhotoGrid_1434984551667

PhotoGrid_1434984458376

PhotoGrid_1434984621199

 

Laitettiin siis snadisti laineikasta tukkaa, joka näyttää luonnollisemmalta kuin ihan piikkisuora. Tämä tukkavalinta on ehdottomasti ollut mieleinen, koska voin hyvin pitää tukkaa ihan vaan laineilla tai suoristaa sen halutessani.

PhotoGrid_1434982461719

20150616_094610

20150617_092753

20150609_082921

20150608_082628

 

Iso kiitos vielä Tanja sulle tästä ihanasta tukasta! Nyt mun loma jatkuu mm. oman kodin ja pihan laiton merkeissä! Huomenna salille! Sitä olen kyllä kaivannut, eikä kunnon salia voita edes hyvä mökkijumppa! Mukavaa viikkoa kaikille!