Keksi mulle selkätreeni

Tykkään kovasti treenata selkää ja välillä yhdistän selän kanssa jonkun muun lihasryhmän, kuten esimerkiksi olkapäät tai hauiksen. Alla muutama mun lemppari selkäliike, perus kulmasoudun, ylätaljan ja maven lisäksi. Postauksen kuvat löytyi koneelta kun kaivoin vanhoja fotoja ja on reilun vuoden takaisia. Niissä vielä musta tukka :)

Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.25.09

Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.19.59
Alatalja keskitetysti yksi käsi kerrallaan
Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.23.12
Leuanvedot kuminauhalla
Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.23.59
Ristikkäistaljassa kylkivedot
Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.26.19
Alas painallus taljassa leveällä tangolla
Näyttökuva 2015-12-20 kello 20.22.24
Keskitetty ja tuettu hauiskääntö yksi käsi kerrallaan

 

ELI! Kerro blogin kommentteihin, mun instagrammiin tai SA-LI training facebookkiin sun lemppari selkäliike. Keksi siihen myös sarjat, toistot ja päätä tehdäänkö osa sarjoista esim pudotuksilla, pakkotoistoilla tai vaikka restpausella. Mulla on huomenna selkäpäivä, ja oman treenini lisäksi kuvaan kiinnostavimman treeni ehdotuksen instagrammiin, ohjeiden mukaisesti ja tottakai jaan myös tiedon siellä siitä, kuka tämän kyseisen treenin mulle keksi! Insagrammiin kun saa nykyään ladattua vähän pidempiäkin videoita, ni pitää aktivoitua tässä video hommassa ;)

 

Mukavaa illan jatkoa, ja ei muuta ku selkä treeniä rustaamaan ;)

NFE 2015 ja treenivideo osa 1

PhotoGrid_1445063163597

Tässä munkin osalta vielä pieni kooste NFE 2015 sunnuntaista, kun viikko sitten viikonloppuna vietettiin Nordic Fitness Expoja Lahdessa. Oltiin aikoja sitten lunastettu liput ja sovittu että mennään katsomaan SM-kisat sunnuntaina. Sovittiin sitten sunnuntai aamuksi treffit meille Mäntsälään, Mäntsälä kun on Helsingistä Lahteen mentäessä noin puolessa välissä. Sain seurakseni kaksi hyvää ystävääni, Annan ja Sannan. Tytöt kurvasi meille ja hypättiin Sannan kanssa Annan autoon ja lähdettiin suunnistamaan Lahden messukeskukseen.

20151011_090133

Paikkahan on tuttu, on siellä monet vuodet tullut käytyä, samaisia SM kisoja katselemassa. Ensimäiset kisat oon käynyt katsomassa Lahdessa vuonna 2008. Tätä ennen olin vaan seurannut kisoja ja kuvia lehdistä. Sinä vuonna mä ihastuin bodylajeihin ihan täysin, kun pääsin näkemään kisat livenä. Siellä se kipinä alkoi kytemään. Tuolloin Minna Pajulahti voitti fitnessin SM kultaa ja veti lavalla aivan mielettömän shown! Minna Paler (nykyisin Söyrilä-Paler) voitti nipin napin Heidi Sorsan bodyfitnesin lyhyessä sarjassa ja Satu Heinonen voitti pitkän sarjan. Tuolloin kilpailtiin vain kahdessa eri pituusluokassa ja kilpailijoita oli yli puolet vähemmän kuin tänäpäivänä. Kilpailijoilla oli myös kahdet eri kilpailuasut, bikinit ja kokouimapuvut. Bikini fitnessistä ei tiedetty suomessa vielä mitään. Fitnessin ja body fitnessin lisäksi naiset kilpaili myös kehonrakennuksessa sekä classic bodybuildingissä. Kerttu Koitila vei kehonrakennuksen ainoana osallistujana ja Minna Vento voitti cbb:ssä. Miehistä muistan seuranneeni cbb:n puolelta Utti Hietalaa ja kehonrakennuksessa Jukka Vihavaista.

Nyt takasin tähän päivään ja vuoden 2015 SM kisoihin. Oltiin katsomassa kisoja aamusta asti. Ensimäisenä kisattiin womens physique ja fitness. Harmittaa miksi fitness ei saa enempää osallistujia, tänäkin vuonna SM kulta mitallista kisasi ainoastaan kolme tyttöä ja Oona Ylitolonen vei hienosti tämän ykkös paikan. Kisoja jatkettiin junnusarjoilla, josta sitten bodyfitnessillä. Suuren osallistujamäärän takia muutamissa pituusluokissa piti tehdä eliminaatiokierros, jotta lavalle saatiin 15 kilpailijaa. Kuulostaa rajulta, mutta jokainen kisaan ryhtyvä kilpailija tietää pelin hengen, jos kunto ei riitä, niin se ei vaan riitä.

20151011_144139
Sanna <3

Mulla oli expossa tänä vuonna muutama ystävä kilpailemassa, joten tottakai kannustin jokaista sen minkä kerkesin. Upea ja säteilevä Ilona Siekkinen voitti juniori bikini fitnessin ja sai paikan MM kisoihin! Ihan mieletöntä! Ilona on ennen kisannut body fitnessissä junnu puolella ja aivan oikein oli vaihtaa lajia bikiniin, nainen on kuin luotu esiintymään bikini lavalle! Mieletön nuoren naisen biksu kroppa ja mä tiedän, että ihan mielettömän kova duuni tällä naisella takana. Mitään ei ole saanut ilmaiseksi. Tutustuttiin Ilonan kanssa Rovaniemellä Lapin urheiluopistolla ja on ollut hienoa seurata tätä nuoren naisen kehitystä ja matkaa bodystä bikiniin.

Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.19.21
Ilona Siekkinen bikini fitness junior kultamitalisti <3
Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.20.50
MM-paikka lunastettu! Onnea!
IMG-20151011-WA0002
Onnenkyyneleet <3
PhotoGrid_1445062283244
Niin kaunis ja ihan mieletön typy <3

 

Itse tulen tulevaisuudessa kisaamaan vielä body fitnessissä, joten kyseinen laji kiinnostaa eniten ja seurasinkin oman pituusluokan tyttöjä silmä kovana. Team East Bodyn tytöt pärjäsi hienosti!  Body fitnessin alle 158cm Tanja Räsänen toi tiimille hienosti overallin ollessa kaikkien sarjojen paras body fitness kilpailija! Rakas ystäväni ja myöskin Team East Bodyn kilpailija upea Niina Mantila sijoittui kovassa kisassa viidenneksi. Onnea tytöt ja onnea myös valmentaja Mikko Mantila! Hyvissä käsissä siis ollaan ;)

Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.32.49
Tanja Räsänen SM ykkönen body fitness alle 158cm
Näyttökuva 2015-10-17 kello 10.33.33
Overall voittaja Tanja Räsänen Team East Body
Säteilevä Niina Mantila
Säteilevä Niina Mantila
Body fitness +168 top 6
Body fitness +168 top 6

Kisa kuvat napsittu Bodylehden nettisivulta

Body fitnessin jälkeen loppupäivä olikin pyhitetty bikini fitnessille. Ihana Eevi Teittinen voitti SM kultaa lyhyessä sarjassa. Kaunis Linda Paldanius sijoittui upeasti SM hopealle alle 163cm sarjassa. Lindalla oli mun mielestä paras ja sporttisin lookki kisoissa! Iso peukku! Ihana sydänystäväni Nina Suomi sijoittui hienosti hopealle alle 168cm sarjassa ja Jenni Levävaara voitti pitkän sarjan.

Taso kisoissa oli tänäkin vuonna kova. Tuntuu että body fitnessissä haetaan entistäkin kireämpää kisakuntoa. Suurella lihasmassalla ei pärjää ja täytyy olla selvä X-vartalo. Kapea vyötärö ja muodokkaat olkapäät sekä reidet. Kisojen kova taso antaa lisämotivaatiota omiin treeneihin ja tavoitteisiin. Silloin kun tekee mieli löysäillä, niin täytyy vaan muistaa että jossain joku muu treenaa täysillä tälläkin hetkellä..

Vertailtiin Jarin kanssa nyrkkien kokoja :)
Vertailtiin Jarin kanssa nyrkkien kokoja :)
Fitness riemua <3
Fitness riemua <3
Valmennettavani ja ystäväni Stella <3
Valmennettavani ja ystäväni Stella <3

 

Alonan ja mun instagram tilit löytyy tuolta -> poseland_alona & saraliimatta

Treenit siis kovenee ja oma seuraava kisatavoite lähenee. Nyt alkuun oon asettanut itselleni tähtäimen vuoteen 2016 ja SM kisat. Vuoden vaihteessa ostan jokatapauksessa lisenssin ja keväällä nähdään onko järkeä jäädä dieetille. Kiva jos taas jaksatte seurata mun matkaa ja juttuja. Tässä vähän esimakua treeneistä videon muodossa, kun oon päässyt ihanan Alonan rinnalle Poseland Officialin videoille. Alona on muuttanut Tampereelta Helsinkiin ja aloittanut treenaamaan meidän salilla. Päätettiin että aletaan treenaamaan kimpassa aina kun ajat natsaa yhteen, koska meidän molemman mielestä treenikaveri on erityisen tärkeä kehityksen kannalta. Poseland & SA-LI training workout videot on kuvattu mun työpaikalla Helsingin Sporttikujalla – ja näitä videoita on luvassa myös lisää, joten jos kiinnostaa ni seuraa ihmeessä Alonan -> Poseland Official Youtube kanavaa ja blogia.

 

Näyttökuva 2015-10-17 kello 12.06.08

Alonan ja mun instagram tilit löytyy tuolta -> poseland_alona & saraliimatta

 

 

Train hard or go home!
Train hard or go home!