Posket kramppaa ja otsasuoni pullottaa, ai miksi…

Dieetille lähtiessä sitä miettii, että pitäiskö ihan vaan omassa tiedossa koko dieetti- ja kisa suunnitelmat. Ei kertois kenellekkään, tekis vaan. Ai miks? Noku ei jaksa kokoajan vastailla monille ihmisille samoihin kysymyksiin. Miksi teet noin? Miten teet sen? Onko rankkaa? Onko kamalaa? Mitä saat syödä? Noi perus kysymykset nyt viel menee, etenkin kun näen että joitain ihmisiä oikeasti kiinnostaa se mitä ja miten teen… Mutta sit on nää parhaat kysymykset, jotka tulee salaisella nimimerkillä tänne blogiin tai instagrammiin, kuten mm. tämä:

-”En ole blogiasi lukenut. Törmäsin sattumalta ja oli tähän pakko kommentoida. Sulla on kyllä ”ihmeellinen” (oikeasti kehon ja mielen sairastuttava) kisadieetti, jos se kestää 7 kuukautta. En tiedä lähtökohtaa, mutta jotain on pahasti pielessä, jos itseään pitää näännyttää yli puoli vuotta lavaa vartn.”-

AIVAN!!! (huutonaurua ja lähes katkennut otsasuoni) Et tiedä lähtökohtia, mutta silti sinulla on vara sanoa, että kisaan valmistautumiseni on kehon ja mielen sairastuttamista. Miksi haluat tietää asiasta, jos se ei sua kiinnosta? Ymmärrän asian niin, kun et ole ottanut selvää taustoista? Tuon edellisen postauksen perusteellako kerrot nyt vakavin kasvoin, että kehoni ja mieleni on sairas? Elämässä yleensäkkään ei kannata tunkea nenäänsä sinne minne se ei kuulu, tai puuttua asioihin, joista ei ole ottanut selvää. Kuka on puhunut näännyttämisestä? Puol vuotta!? Huh…..ilmeisesti näytän laihalta.

Screenshot_2016-07-19-13-52-10

Olisi mukava tietää mitä tämä kommentin lähettäjä harrastaa itse ja minkälaista kilpailuun valmistautuminen hänen lajissa on? Miten hän syö ja treenaa puol vuotta ennen kilpailua jne..  Käyn tässä läpi nyt muutaman asian, jotka toimivat minun kohdallani tällä dieetillä. Kukin kilpailija ja dieettaaja tekee tätä hommaa tyylillään, mutta kun kommentit tulee minulle, niin ymmärrän että puhutaan minusta.

Me sovittiin yhdessä mun valmentajan kanssa, että käydään läpi pitkän kaavan dieetti, joka tarkoittaa sitä, että ei tarvitse kiireellä pudottaa painoa. Lyhyen ajan dieetit tarkoittaa pieniä kaloreita ja paljon treeniä. Sellasella ei saa muuta kun tuhoa aikaan. Halusimme että kisaan valmistavalla dieetillä on hyvin aikaa panostaa täydelliseen kisakuntoon. Ollaan hiljalleen siistitty kuntoa, syömällä puhtaasti 5-6 kertaa päivässä, n. 2000kcal ruokavalion mukaan ja treenaamalla oikealla tavalla. Täysin normaalia. Kun kunto näytti kiristyvän ja mielikin tämän kautta piristyvän (kun oli päässyt eroon off kauden turvotuksesta ja suolisto ongelmista) alettiin pitämään säännöllisesti tankkaus/herkkupäiviä. Täysin normaalia. Olin lomalla ja lomalta paluun jälkeen tunsin ensimäisen kerran, että vähän alkaa väsymys painamaan. Lepoviikon jälkeen paluu arkeen oli hieman raskasta. Tuolloin koin ensimäisen kerran väsymystä ja nälän tunnetta normaalia useammin päivän aikana. Täysin normaalia. Eli olen ollut reilu 20 viikkoa dieetillä, ei ole juurikaan väsyttänyt eikä nälättänyt. Olen ollut onnellinen ja iloinen. Käynyt normaalisti töissä ja hoitanut perhe ja koti askarreet ja vasta tässä vaiheessa laskettiin kaloreita..mutta olihan niitä mistä laskea :) Mikä tässä oli nyt se asia, mitä mä en tajua ja joka sai mm. tämän kommentoijan vetämään kokonaisen palon herneitä nenään??

IMG_20160804_215502

Instagrammin puolella kävin hetki sitten samantapaisen keskustelun, kun nuori tyttö kertoi kuinka holtitonta elämää elän ja kuinka sairastan syömishäiriötä. Keskustelu loppui siihen, että tyttö sanoi että ei jaksa vastata eikä häntä kiinnosta…AIVAN!!! Miksi silti piti aloittaa naputtava keskustelu, vaikka ei asia kiinnosta, eikä vissiin ollut sitten sitä tietoakaan :)

Nyt mä rauhotun, rentoutan mun naurusta karmpanneet posket, annan otsasuonen laskeutua ja meen syömään mun päivän kahdeksannen aterian, kanaa riisiä ananasta. Vaikka just söin jäätelön! :) Taisin hieman hermostua, koska vihaan sitä että ihmisiä lokeroidaan! Että kaikki fitness harrastajat ovat dieetillä samanlaisia… hou hou… Ja se, mikä tässä kirjoituksessa nyt sit oli se JUTTU, niin olkoon nyt vaikka se, että ei pidä yleistää, jos joskus on tavannut ihmisen joka laihduttaa 1000kcal ruokavalion avulla, ei se tarkoita sitä että jokainen joka pudottaa painoa, tekisi asian samalla tavalla. Eikä ehkä kannata puuttua asioihin, joista ei rehellisesti tiedä tuon taivaallista. Eikä varsinkaan kannata ärsyttää dieetin loppuvaiheissa painivaa äitikarhua. #peace

Seuraa mun kuulumisia:

instagrammi saraliimatta

snap sara.liimatta

Kuulumisia: hyvin menee

Kohta on kulunut jo 2 viikoa siitä, kun tyttäreni lähti Kanadaan. Ikävä on kokoajan, mutta nyt siihen alkaa jo tottumaan, varsinkin kun voi puhua päivittäin Skypessä. Aikaero Suomen ja Kanadan välillä on 10h, eli kun meillä on aamulla klo 7 niin siellä on ilta klo 21. Yleensä tuohon aikaan soitellaan, niin voin kysellä kuinka päivä on sujunut ja toivottaa hyvää yötä. Onneksi mulla on niin paljon hommaa, että en kerkeä jäädä murehtimaan ikävää, vaan painan pää kolmantena jalkana mm. tätä dieettiä ja duunikuivioita eteenpäin. Tää välimatka on väliaikaista ja kun on kokoajan tekemistä, niin aika kuluu nopeammin. Kohta Nona on jo kotona!

Mulla on tulossa neljän viikon kesäloma, jonka ajankohta on vielä vähän auki. Kaksi viikkoa ajattelin pitää syksyllä ja toiset kaksi tässä kesän aikana. Luultavasti heinäkuussa, kun elokuussa Lilyllä alkaa esikoulu. Ja kesäkuun voi olla vielä hyvin töissä, kun parhaat ilmat on yleensä vasta juhannuksen jälkeen.

IMG_20160522_122801

Treenit sujuu loistavasti. Aamuaerobisien ujuttaminen viikkoon on tuonut omat pikku haasteensa 5 vuotiaan tyttären takia, mutta saan ne kuitenkin järjestymään. Jos en pääse lenkille, treenaan aerobisen kotona ennen aamupalaa. Olen sopinut valmentajan kanssa jo kaikki yhteiset treenit heinäkuulle asti, 1-2 kertaa viikossa ja oon varannut yksityiset posetunnitkin. Niitä kun on hyvä treenata jatkuvasti ja aina sitä oppii jotain uutta, kun kroppa muuttaa muotoaan.

Eli kaiken kaikkiaan, hyvin menee :)