Yllättävälle päänsärylle löytyi syy

Heräsin viime sunnuntaina järkyttävään päänsärkyyn. Olin herännyt jo lauantaina samaan vaivaan. Kummatkin viikonlopun yöt meni nukkuessa pätkissä, koska heräilin yöllä järkyttävään jyskytykseen. Tiedätkö tunteen, kun sua särkee johonkin paikkaan ja oot ihan piiiip väsynyt. Toivot, että kunhan vaan saat unta, niin särky olisi poissa kun heräät. No eipä käynyt niin. Heräsin molempina öinä järkyttävään jomotukseen, ainankin 6 kertaa yössä.

Sunnuntai aamuna soitin mun sairaanhoitaja ystävälle ja äidille. Kyselin molemmilta faktoja migreenistä ja kovista päänsäryistä. Särky oli ohimoilla, eli pois suljettiin niskajumit, jotka tavallisesti särkee takaraivoon. Migreeniä mietittiin myös, mutta ei oksettanut, vaikka särky oli elämäni kamalin päänsärky tähän ikään mennessä.

Äiti sitten kysyi ohimennen, että ootko juonu jo aamukahvit? Vastasin että en, ku on niin paha olo, että ei tee mieli…. sit ajatukset alkoi laukkaa… Mulla oli jo lauantai aamuna paha olo, enkä silloinkaan keittänyt kahvia, ku ei tehnyt mieli. Sit kelasin vielä tunteja taaksepäin. Tuo hetki kun puhuin äidin kanssa, oli siis sunnuntai aamupäivä, klo 11 ja olin juonut edellisen kahvin perjantaina klo 14! Sen kupin jälkeen, n. klo 16, aloin jostakin kumman syystä voimaan huonosti. Ajattelin sen olevan väsymyksestä johtuvaa. Kävin kuitenkin silloin vielä äidillä kylässä, jossa normaalisti joisin kahvia, kupin tai kaksi. Muistan ku äiti sanoi että keittimessä on tuoretta kahvia, kysyin viel että onhan maitoa, ja jatkoin samantien että ”äh, en mä taidakkaan juoda”

Kahvin juonti iltapäivällä ei vaikuta mun yöuniin, en silti juo kahvia tavallisesti enää klo 18 jälkeen.

Joten 1+1=2 mysteeri ”päänsärky” selvitetty!!! Siltä seisomalta äkkiä kahvia koneeseen!  Join ison kupin kahvia lähes yhdellä huikalla ja vielä toisen kupin perään (vaikka ei tosiaan yhtään tehnyt mieli) ja päänsärky lähti alle tunnissa! IHMEELLISTÄ!!! Miten paha kahviriippuvuus mulla oikein on?! Siis aivan käsittämätöntä mutta totta! Mulla taitaa olla ongelma… En tajunnut että kahvista vieroittautuminen voisi olla vaikeaa. Mutta näemmä on. Onneks mun ei just nyt tarvitse olla kokonaan ilman kahvia, mutta voisin toki yrittää hieman vähentää sitä :) Nyt dieetillä kahvia tulee juotua lähes joka ruokailun jälkeen. Onko kohtalotovereita? Onko joku kokenut tämän saman vaivan kahvin lopettamisen jälkeen?

PhotoGrid_1470629871530

 

Aurinkoa jokaisen viikkoon! Koitan nyt pysyä tän blogin kanssa taas aktiivisena, niin aktiivisena kuin tää mun AKTIIVINEN elämä antaa myöden :) Mun arkea ja päivän kulkua voit seurata myös:

Snapissa sara.liimatta   sekä   instagrammissa saraliimatta

 

sara

5 vastausta artikkeliin “Yllättävälle päänsärylle löytyi syy”

  1. Täällä myös toinen, jolle tulee samasta syystä hirveä päänsärky. Olen juonut kahvia ihan pienestä asti ( lapsena ukkini teki mulle pulla-maitokahvimössöä ja siitä on kahvin lipitys saanut alkunsa!) ja kerran ajattelin ihan muuten vaan kokeilla olla ilman. Juu ei tullut mitään! En juo kahvia mielestäni ihan älyttömiä määriä (ehkä 3-4 kuppia päivässä), mutta jos jää juomatta niin sen kyllä huomaa. Tällä hetkellä yritän opetella juomaan myös kahvin yhteydessä aina vettä, sillä kahvilla on nestettä poistava vaikutus. Ja liian vähäisestä veden juonnista saa myös mukavan päänsäryn aikaiseksi. 😕

  2. Mulla myös kahvittomuus aiheuttaa jäätävän päänsäryn! Kerran oon jättäny iltapäivällä kahvit juomatta ja yöllä herännyt kovaan päänsärkyyn, johon ei lääkkeet auttanu. Keitin sillon yöllä kupillisen kahvia ja päänsärky hävisi ihmeellisesti!

  3. Sama täällä, jos jää aamukahvit juomatta niin viimeistään iltapäivällä alkaa päänsärky. Miten outo tää ihmisen elimistö on 😂

  4. Hampaidenvalkaisun jälkeen sain ohjeen olla 2 päivää juomatta kahvia. Oli hirveetä. Mulle tuli niin kova päänsärky , että joka askeleella tuntui että pää vihloo. Se oli kauheeta. Kestin melkeen sen kaksi päivää..luovutin ja join kupin kahvia. Siihen loppu pääkipu!

  5. Nyt Sara kisa postausta kehiin 👍🏻👍🏻👍🏻 olit huikea ilmestys kisoissa, onnea!! Innolla odottaisin myös edellisten kisojen kuvaa ja viime vlopun kisa kuvaa, edistystähän on tapahtunut!

    Tsemppiä treeneihin ja Onnea Lahteen!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta