Kuiva iho ja päänahka

PhotoGrid_1456942892020

Näin talvisin iho kokee kovia, kun ilmasto kylmenee. Osa ihmisistä kärsii kuivasta ihosta läpi vuoden, mutta kuivan ihon oireet yleistyvät lähes kaikilla, kun lämpömittari tippuu miinukselle. Iho kutiaa ja hilseilee. Mun iho on lähes ympäri vuoden sileä kuin vauvan peppu, mutta kun tulee talvi, niin on kuin mut olisi puettu jonkun muun ihopukuun muutamaksi kuukaudeksi :( Päänahasta lähtien, iho on kuiva ja joudun tehdä varmasti kolminkertaisen työn muuhun vuoden aikaan verrattuna, mikäli haluan että iho pysyy sileänä, pehmeänä ja kosteana. Läträän rasvoilla ja öljyillä ja saunon ja taas läträän… liiallinen suihkussa käyntikin kuivattaa ihoa, mutta minkäs teet, kun joka päivä tulee käytyä treenien takia vähintään kerran suihkussa.

Syömällä oikein, ihosi voi paremmin.  A-vitamiinia saa porkkanasta, bataatista ja kananmunasta ja A-vitamiini saa ihon näyttämään raikkaalta. Lisäksi A-vitamiini vaikuttaa positiivisesti päänahkaan ja näköön. B-vitamiini estää ihoa rasvoittumasta liikaa. Lisäksi se vähentää näppylöiden syntymistä. B-vitamiini toimii myös aineenvaihdunnan tehostajana sekä hiuksien, ihon ja lihaksien vahvistajana. B-vitamiinia saat mm. banaanista, avokadosta, pavuista ja pähkinöistä. C-vitamiinia saa sitrushedelmistä ja marjoista ja C-vitamiini vahvistaa kollageenin tuotantoa ja immuunijärjestelmää. D-vitamiini estää ihoa kuivumasta ja on tärkeä myös hampaiden ja luiden normaalille kehitykselle. D-vitamiinia saa mm. lohesta ja maidosta.

Tuo päänahan ongelma on ollut mulla ongelmana joka talvi. Kesällä ei mitään, mutta kun alkaa kylmät ilmat, niin heti alkaa hilseily. Käytän myös silloin tällöin hiuslakkaa, joka kuivattaa päänahkaa entisestään. Kävin mun suosikki kampaamossa ja juttelin siellä ystäväni kanssa asiasta noin kuukausi sitten. Siitä lähtien mulla on ollut käytössä Wellan SP Clear scalp shampoo ja SP LuxeOil hiusnaamio. Clear scalp puhdistaa hiukset ja estää uuden hilseen muodostumista heti ensimmäisestä pesusta lähtien ja hoitaa hiuspohjaa hellävaraisesti. Hiusnaamio taas leviteään 1-2 kertaa viikossa pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa n. 5min, jonka jälkeen huuhdellaan pois. LuxeOil suojaa ja korjaa hiuksen rakennetta sekä tekee hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi. Arganöljy pehmentää ja ravitsee, jojobaöljy suojaa ja kosteuttaa ja manteliöljy kiillottaa ja hoitaa. Molemmat tuotteet on ihan must olla, jotta hiukset ja päänahka voi hyvin myös talvella ja niitä saa mm. TÄÄLTÄ

20160228_130557

Nyt kuukauden käytön jälkeen, mun päänahka ei enää hilseile ja hiukset tuntuu pehmeiltä ja hyvinvoivilta. Iiihanaaaaa!

Illanjatkoja… :)

 

sara

3 vastausta artikkeliin “Kuiva iho ja päänahka”

  1. Itse olen atoopikko ja myös kärsin kuivasta päänahasta. En niinkään hilseilystä vaan päänahkani menee ruvelle ja on inhottavan tuntuinen. Olen kokenut saaneeni paljon apua SP:n tuotteista ja etenkin SP:n balance scalp on käytössä aina hiuspesun jälkeen. Todella hyvä hiuksiin/päänahkaan jätettävä tuote, eikä jätä rasvaista pintaa tyveen. Hiuspohja ollut jo useamman kuukauden todella hyvässä jamassa! Hoidan kyllä muutenkin hiuksiani, juuri tuon herkän hiuspohjan takia, vain laadukkailla tuotteilla, mutta SP on kyllä todella mainittavan arvoinen tuotesarja :) Pisteet kotiin!

  2. Pakko sanoa, että näytät niin hyvinvoivalta ja freshiltä tossa kuvassa. Tukan väri sopii tuollaisena luonnollisen värisenä sulle tosi hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta