Paljon paljon kerrottavaa

Kulunut vuosi on tuonut tullessaan suuria muutoksen tuulia ja siks mulla onkin teille paljon paljon kerrottavaa. Ensimmäisenä…

Valmistuin vuodenvaihteessa Lapin Urheiluopistosta Fitness- ja Ravintovalmentajaksi. Santasport, Lapin Urheiluopisto tarjoaa ensimmäisenä Suomessa liikunnan ammattitutkintoa fitness- ja ravintovalmennukseen! Hain kouluun kesällä 2014 ensimäisten joukossa ja onnekseni minut valittiin ensimäiseen koulutusryhmään. Koulu alkoi syyskuussa 2014 ja kesti 15kk.

Näyttökuva 2016-2-24 kello 20.14.20

Fitness-urheilu kun keskittyy fyysisen ulkomuodon ja fyysisen toiminnallisuuden kehittämiseen, niin Personal Trainereiltä kaivataan lajinomaista osaamista yhä enemmän. Lapin Urheiluopisto tarjoaaa koulutusta, joka sisältää kattavasti koko paketin alalle suuntautuvalle.

Koulutus on suunnattu kaikille Fitness- ja Personal Trainer -valmennuksesta kiinnostuneille.
Koulutukseen sisältyy:
– Personal Trainer -opinnot
– Liikuntalääketieteen perusopinnot (Itä-Suomen yliopisto)
– Ravintovalmentajakoulutus
– Fitness-valmennuksen perusopinnot

Lyhykäisyydessään kerrottuna koulutus on aikuisille suunnattu näyttötutkintopohjainen liikunta-alan ammattitutkinto, joka toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Omat koulu jaksot oli aina kerran kuukaudessa, painottuen to-su päiville. Mukana kehitystyössä on fitnessurheilun yhdistys IFBB Finland ry. Lähtökohtina kokonaisuudessa ovat ammattitaito, turvallisuus ja terveellisyys, joista koulutuksen järjestävällä Santasport Lapin Urheiluopistolla onkin jo pitkät perinteet. Lisää tietoa eri koulutuksista löydät TÄÄLTÄ

Omalla kohdallani koulu oli rankkaa, vaikka kestikin vain reilun vuoden. Kerran kuussa matkustaminen helsingistä-rovaniemelle oli vaikeaa. Erossa oleminen perheestä oli aluksi rentouttavaa ja omaa aikaa itselleni. Loppu vuodesta ikävä alkoi jo, kun astuin illalla yöjunaan ja kesti siihen saakka kunnes 4 yön reissulta palasin kotiin. Majoituin aina yhden tai kahden luokkalaiseni kanssa urheiluopistolla kimppakämpässä, jonka opistomaisiin mukavuuksiin kuuluu suihku, wc, jääkaappi, telkkari ja käytävältä löytyy kaikkien käytettävissä oleva keittiö. siellä me valmisteltiin ja puputettiin omia eväitä, harvemmin tuli syötyä koulun ruokalassa. Aamupalaa lukuunottamatta!

Näyttökuva 2016-2-24 kello 19.34.50

Jotta tutkinnon saa kunnialla purkkiin ja koulusta pääsee läpi, on loppukokeen lisäksi suoritettava onnistuneesti 3 erilaista näyttöä. Näyttöjä valmistellaan hiljalleen koko koulutuksen aikana ja esitellään viimeisellä jaksolla. Parasta koulussa oli aamupalan lisäksi tietenkin uuden ja mielenkiintoisen aiheen oppiminen ja uudet ihanat ystävät, joihin tutustuin koulun aikana. Opin koulussa paljon, vaikka osa läpikäydystä asiasta oli jo ennestään tuttua. No, kertaus on opintojen äiti. Meidän ryhmällä oli tosi hyvä henki ja käytiin luennoilla mm. paljon mielenkiintoisia keskusteluja ja väittelyitä. Tällä alalla kun on treenaamisen ja ravinnon suhteen niin montaa eri koulukuntaa ja mielipidettä, niin oli mielenkiintoista kuulla niistä.

Nyt olen kuitenkin erittäin onnellinen, kun olen nyt tässä pisteessä, että koulu on ohi ja todistukset komeilee pöytälaatikossa :) Mahtava fiilis tehdä työksi sitä mistä tykkää. Mut tavoittaa parhaiten laittamassa sähköpostia ja paikan päällä Kuntokeskus Sporttikujalla Helsingissä. Ihana muutos elämässä, että valmistuin koulusta ja vielä ajallaan. Loppuvaiheen rutistuksissa olin hetken ajan kyllä niin epätoivoisen väsynyt, että suunnittelin jo lykkääväni näyttöjä keväälle, mutta onneksi rykäisin koulun kunnialla läpi! Hyvä minä! Voin myös suositella tätä kattavaa koulutuspakettia kaikille kiinnostuneille, mikäli on vaan mahdollisuus reissata kerran kuukaudessa muutamaksi yöksi pohjoiseen. Nyt kun koulu on ohi, onkin enemmän aikaa keskittyä…

20160224_093846

sara

4 vastausta artikkeliin “Paljon paljon kerrottavaa”

  1. Onnea Sara valmistumisen johdosta! Matkaasi olen seurannut koko blogisi ajan ja mielenkiinnolla erityisesti opintojesi kulkua, kun itse asun ko. paikkakunnalla ja läpikäyn samaista koulutusta, huhtikuussa tuo loppurutistus edessä itselläkin, saas nähhä kuin akan käy! :D Reippaasti olet sieltä kaukaa jaksanut koulun kahlata läpi, hatunnosto! :)

  2. Onnea tutkinnosta, et takuulla ole ainakaan helpolla päässyt, kun olet suorittanut opintosi työn ja perhe-elämän keskellä ja luentopäivät ovat olleet kaukana kotoa. Hattu päästä! Tuo opintokokonaisuus on todella hyvä ja kattava, ja tutkintosi on kovaa valuuttaa pt-markkinoilla. Hyvä Sara!

    • Moikka :) Kiitos kovasti! Kyllä tuo reissaaminen välillä vaati oikeasti kyyneliä ja hampaiden kiristystä. Kun väsyneenä huutavan lapsikatraan keskellä yriät saada aikaiseksi tehtävää opelle sähköpostiin, tai kun edellisenä iltana ennen Rolloon lähtöä pakkaat tavaroita ja valmistaudut taas olemaan 4 päivää erossa perheestä… Mutta onneks mulla oli niin huippu kaverit koulussa, että ikävä hellitti aina kun pääsi kouluun :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta