Helppo ja kuohkea riisipuuro muutamassa minuutissa

Kuukauden blogitauko on nyt päättynyt! Mulle bloggaaminen on aina ollut tapa purkaa ajatuksia, eli kirjoittaa ns. päiväkirjaa. Nyt on kuluneet päivät ollut suhta samanlaisia ja siihen lisäksi paljon koulujuttuja, niin ei ole ollut aikaa eikä mitään mielenkiintoisia aiheita kirjoittaa. Kuukauden tauko on ollut ihan jees, olen ehtinyt koneella ollessa panostamaan kouluun ja on jäänyt hyvin energiaa ja aikaa olla lasten kanssa. Blogin päivitys kun ei tapahdu muutamassa minuutissa. Treeneihinkin oon saanut jälleen extra hyvän draivin.

PhotoGrid_1447618448427

Pika kuulumisien lisäksi ajattelin laittaa tällä viikolla muutaman hyvän reseptin jakoon. Nämä ruoat löytyy suoraan mun ruokapäiväkirjasta. Näitä safkoja mä siis syön päivittäin :)

Nyt seuraavaksi tulee mega resepti super helppoon riisipuuroon joko aamupalaksi tai välipalalle. Näin helppoa riisipuuron tekeminen ei ole koskaan ollut! Tiedäthän miten kauan menee aikaa seisoa hellan äärellä ja sekoittaa kattilassa kiehuvaa maitoa ja riisiä, jotta maito ei pala pohjaan. Uunipuuro on kätevämpi, tunniksi ainekset vaan uuniin ja samaan aikaan voi vaikka käydä lenkillä tai imuroida. Mutta uunipuuro ei ole sama asia! Keitetty riisipuuro on vaan parempaa. Nää on toki makuasioita, joista ei voi kiistellä, mutta jos tykkäät keitetystä puurosta niin tää resepti sun on pakko kokeilla!

 

Lautasellinen riisipuuroa mikrossa – Valmistusaika 4min

1dl riisihiutaleita

2dl vettä

1rlk öljyä

suolaa

3 valkuaista

Aloitetaan sillä että laitetaan kaikki ainekset, PAITSI valkuaiset, syvälle lautaselle ja n. 3min ajaksi mikroon. Kolme minuuttia on ”noin” aika, koska on eri tehoisia mikroja. Sen aikaa kuitenkin, että riisihiutaleet alkaa kuplimaan lautasella. Tämän jälkeen lisätään puuron joukkoon valkuaiset, sekoitetaan hyvin ja sit vielä n. 1 minuutiksi takas miksroon. Tai niin pitkäksi aikaa, että puuro alkaa näyttää rakeiselta ja kuohkealta.

Valkuaiset tekee puurosta siis kuohkeaa, eikä puuro maistu kananmunalta, vaan ihan riisipuurolta. Kannattaa kokeilla ja syödä esim raejuuston ja mehukeiton kanssa! Nam!

PhotoGrid_1447685330526

 

sara

2 vastausta artikkeliin “Helppo ja kuohkea riisipuuro muutamassa minuutissa”

    • Se on uutta BCAA True aminohappo juomaa jota saa nyt miltein kaikista suurimmista ruokakaupoista. Sisältää mm L-leusiinia, L-carnitiinia, tauriinia, magnesiumia, B-vitamiinia… Hyvän makuista janojuomaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta