Miltä sinä tuoksut?

Mitä sinulle merkitsee hygienia? Puhtaus, tuoksut, hajut? Ihan fine jos hetkellisesti treenin jälkeen haistaan tai jos kotona ollessa haluaa haista p***alle, mutta sit ku lähtee tonne joukkoliikenteeseen tai muualle yleisiin tiloihin, niin…

Pohdiskelin yhdessä hajunystyröideni kanssa tätä. Matkustin eilen aamulla junalla töihin. Junassa oli tyhjää ja sain mun vakkaripaikan ikkunan vierestä kasvot menosuuntaan. Ensimmäiseltä asemalta missä pysähdyttiin, kyytiin hyppäsi ihan tavalliselta näyttävä mies, siisteissä vaatteissa. Tottakai hän istuutui sitten mun viereen istumaan, vaikka juna oli tyhjillään. En koskaan olisi uskonut, että just se mies haisisi niin pahalta! Meinasin oksentaa. Hengitin suun kautta ja katsoin poispäin. Jostain ihmisestä näkee jo naamasta ja vaatteista, että tämä ei ole käynyt varmana viikkoihin pesulla. Tästä miehestä sitä ei olisi uskonut. Se haju jäi leijailemaan siihen vaunuun ja kirosin mielessäni, että en halua vaihtaa vaunua, ku olin saanut mun vaikkari paikankin! Mietin että ehkä hajunystyrät pian tottuu tohon, mutta ei. Seuraavalla asemalla nousin ylös, mutta en mennyt ulos, vaan vaihdoin vaunua.

Tämä tilanne sai mut miettimään omaa hygieniaa ja tuoksuja. Se mies ei välttämättä itse tiennyt että haisee pahalta. Mitä jos mäkin haisen?

Jos käy jokapäivä suihkussa ja pukee puhtaita vaatteita päälle, niin en usko että voi haista noin pahalta. Mä saatan käydä treenipäivinä parikin kertaa suihkussa. Mulla itselläni on henkilökohtaisesti pakkomielle kaikkiin hyvän tuoksuisiin pesu- ja huuhteluaineisiin, sekä hyviin hajuvesiin ja vartalovoiteisiin. Siihen kun lisää vielä raikkaan hammastahnan ja purskuteltavan suuveden, niin puhdas ja raikas paketti on valmis :) En voi siis haista pahalta! :D

PhotoGrid_1440655658780

Toki liika on liikaa ja mieltymyksiä on monia. Ei kaikki välttämättä pidä just mun lempituoksua hyvänä, mutta en usko että kukaan sanoisi mun haisevan p***alta :) Sit on toki mahdollista että helposti myös turtuu siihen omaan lempi tuoksuun, eikä joskus tajua että 1 tai 2 suihkausta Menneniä varmasti riittää.

Mun lempituoksut. Sporttinen ja raikas sekä tyylikäs ja naisellinen

Olen joskus joutunut työnpuolesta (toinen asiakas valitti) kohteliaasti sanomaan asiakkaalle, että olisi kohteliasta tulla ilman tuoksuja, sillä moni etenkin vanhempi asiakas ei kestä vahvoja hajuja. Eikä tässä tapauksessa ollut kyse ihan miedosta hajuvedestä. Mielestäni tuoksua ei tarvitse laittaa pukuhuoneessa juuri ennen salille menoa niin paljon, että pukkariin ei pysty menemään, ilman että alkaa särkee päätä. On siis paikkoja minne mun mielestä ei tarvitse laittaa hajuvettä, kuten esim kuntosali ja hammaslääkäri jne..

PhotoGrid_1440656197845

Onko sulla käytössä joku sun lempi tuoksu? Mitkä hajut tai tuoksut tarttuu helposti sun nenään? Valitsetko pyykin- tai lattianpesuaineen tuoksun perusteella avaamalla purkin jo kaupassa haistellaksesi sitä? Jos on tullut joku uusi tuoksu markkinoille, niin mä teen niin :) 

Mukavan tuoksuista torstaita kaikille! ;)

 

 

sara

6 vastausta artikkeliin “Miltä sinä tuoksut?”

 1. Oon samaa mieltä, että jotkut ihmiset ikäänkuin ’turtuu’ omaan hajuunsa ja niiden ympärillä on hajupilvi :D Olen havainnut, että tämä tuntuu erityisesti olevan hippi-tyylisten rastapäiden erityispiirre :D Mutta sitten taas myös toisinpäin, että osa läträä tuoksujen kanssa aivan liikaa. Mua särkee päähän hajustettu pyykki. En pysty nukkumaan hajustetuissa lakanoissa ja saan kauhean päänsäryn, jos sisällä kuivaa hajustettua pyykkiä. Sama koskee hajuvesiä, jos voimakkaasti hajustettu nainen (tai joskus mieskin :D) kulkee ohi, niin nenässä alkaa kirvellä ja alan yskiä. En kuitenkaan ole pahasti yliherkkä hajusteille, koska käydän mielelläni tuoksullisia saippuoita ja rasvoja :)

  Musta kenenkään ei tarvitsisi tuoksua niin, että vieraat ihmiset voivat haistaa tuoksun. Riittää, että vaikka lähelletuleva puoliso pystyy havaita hajuveden. Toivon, että moni paljon hajusteita käyttävä tiedostaisi, että ne voivat aiheuttaa voimakkaitakin reaktioita ihmisissä. Salilla en ole hajusteisiin törmännyt. Suurempi ongelma tuntuu olevan miehet, jotka eivät pese salivaatteitaan jokaisen treenin jälkeen. Se pistävä hiki saa välittömän oksureaktion aikaan.

 2. Minä oon niitä joilla alkaa todella herkästi päätä särkemään voimakkaat tuoksut. Nenää kutittaa ja yskittää. En voi käyttää suihkutettavia deodorantteja ollenkaan, rullat käy kaikki ku ei ne tuoksu kovin voimakkaalle. Hajuvesistä on yks jota pystyn itse käyttämään. Kaikki pyykinpesuaineet on hajuttomia. Joskus yritin ostaa tarjouksesta jotain tavallista ja en mä pystyny olee talossa sisällä ku pyykit narulla kuivu.

 3. Itse asiassa ymmärtääkseni on olemassa ihmisiä, joissa on hyvin voimakas ja epämiellyttävä ominaistuoksu, johon he eivät itse voi vaikuttaa. Eli riippumatta siitä, vaikka peseytyisivät ja vaihtaisivat vaatteita monta kertaa päivässä, niin haju puskee pian läpi. Ja on niin voimakas, että sitä ei voi peittää hajusteilla, ellei sitten läträä niitä ihan tolkuttomasti, niin että on sitten se hajuvesipilvi ympärillä. Ja toisaalta, nämä ihmiset ovat itse niin tottuneita hajuunsa, etteivät välttämättä edes tiedä haisevansa muiden neniin erityisen pahalle!

 4. Niin hyvä kirjoitus ja olen samaa mieltä. Itse tykkäisin käyttää hajusteita ja pidän varsinkin hajustetuista rasvoista iholla. En kuitenkaan pysty käyttämää voimakkaan tuoksusia hajuvesiä, vaikka niitäkin on tullut lukuisia ostettua siinä toivossa että jokin sopisi. Päänsärky on todella voimakas mikä iskee niistä. Ainut jota olen käyttänyt on miedon tuoksuset bodyshopin vanilja ja kookos vartalosuihkeet sekä hajustetut rasvat. Ne minusta riittävät ja puoliso on ihmisistä se joka yleensä tulee niin lähelle että sen voi aistia :) myös pyykinpesuaineena käytän nykyään ekopesuainetta joka on eukalyptus tuoksulla varustettu.(merkki on Ole hyvä tai jtn sinne päin) Tämä on aivan ihana tuote, pyykki tuoksuu miedosti märkänä mutta kuivana täysin hajuton. Ihan lemppari! Eikä ärsytä herkkää atooppista ihoa myöskään!

 5. Huomasin heti noi victoria’s secretin tuotteet! Ne on just sellasia kevyitä ja tuoksu tosi raikas, I like! Pistävä parfyymipilvi särkee päähän kieltämättä.

 6. Jännä muuten, miten minä blogin lukijana aina kuvittelen kirjoittajalle jonkun tuoksun, eli siis miltä kirjoittaja tuoksuu. Nyt vasta tämän postauksen myötä tajusin tämän piirteen itsessäni. :) Veikkasin, että tuoksut juuri jollekin keveälle ja raikkaalle body mist -tuoksulle, enkä ollutkaan kaukana. :)

  Minä kestän tuoksuja hyvin, mutta olen töissä paikassa, jossa voimakkaat tuoksut eivät ole suotavia. Ei ne kiellettyjäkään ole, mutta työkaverini on hajuherkkä ja joku asiakaskin voi olla. Mun täytyy varman kans hankkia tuollainen vartalosuihke, se olisi riittävän kevyt, mutta silti ihana. Minusta on kiva, jos ihminen tuoksuu hyvälle, kun hän kävelee ohi tai tulee lähelle. Ihan vaikka vaan puhtaalle, mutta hyvälle. Jotkut miesten tuoksut saavat lähes polveni notkahtamaan, eli varmaan ne liittyy johonkin ihanaan alitajuntaiseen muistoon, jota en sillä hetkellä kuitenkaan sen enempää muista. Liian voimakas naisen hajuvesi taas ennemmin karkottaa luotaan kuin kutsuu lähelle. Ehkä pahinta kaikesta on oksennukselle ja k*selle haiseva ihminen. Yök. En myöskään tykkää urheiluvaatteistani, joihin hienhaju on pinttynyt. Ne tekis mieli heittää heti roskiin, mutta yleensä jonkin aikaa kikkailen etikkapesujen kanssa, kunnes totean jonkun vaatteen toivottomaksi.

  Nyt taidan mennä kaivamaan kaapista jonkun ihanan tuoksuisen vartalovoiteen, vaikka sen kesäisen vaniljajäden tuoksuisen, joka on ehdoton lempparini. Se on oikeasti aurinkovoide kasvoille, mutta mikä estää mua sipaisemasta sitä vaikka käsivarsiini nyt heti. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta