Lihassupistelu ja tykytys, mikä neuvoksi?

 

Tiedättekö sen olon, ku on kipeä, tai jonnekkin paikkaan sattuu, tai muuten vaan on outo olo ja tekee mieli googlettaa että mikä hitto mua vaivaa?!

Mulla on ollut nyt 2 päivää super ärsyttävä tunne oikeassa olkapäässä. Elohiiri. Olkapään sivulohkossa nykii ja tää nykiminen ei oo mitää ihan pientä. Sit ku se oikein alkaa tykyttää, ni en voi kirjoittaa kädellä esim viestiä puhelimeen, kun tunnen sen tärinän inhottavana sormissa asti. Tää tykytys on jatkuvaa ja sitä on myös öisin.

Kirjoitin sitten Googleen että ”elohiiri” ja sieltä tuli lista kaikkea mielenkiintoista:

Elohiiri eli lihasnykiminen.

Monesti johtuu magnesiumin, natriumin (ruokasuolan) ja kalkin puutteesta.

Veden juonti on vähäistä.

Johtuu monesti myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Yleisin syy on alkoholismi.

Stressi, unen puute ja ruumiillinen työ aiheuttaa lihasnykimistä.

Kahvin ja alkoholin juonti herkistää lihassupisteluille.

PhotoGrid_1440569207284

Että sellainen netin ihmeellinen maailma. Musta tuli siis Googlen mukaan äkkiä väsynyt ruumiillista työtä tekevä stressaantunut kahvia juova alkoholisti, jolla on kilppari ongelma, eikä perus vitskut oo ihan kunnossa :)

Hetkonen hetkonen! :) Eipäs nyt panikoida! Jos lisään magnesiumia ja koitan nukkua vähän enemmän ja stressata vähemmän, katsotaan jos se auttaisi. Vai osaatko sä sanoa miten tästä tärinästä pääsee eroon? :) Videon tosta tykytyksestä löydät mun instagrammista saraliimatta :)

sara

4 vastausta artikkeliin “Lihassupistelu ja tykytys, mikä neuvoksi?”

 1. En kestä!!! :D:D Mulla on ollu samanlaisia maaliskuusta lähtien.. Ja rampattu lääkärillä on.. Neurologille menin heti, kun hermoheikko oon. En uskaltanut googlettaa tällä kertaa, vaikka yleensä niin teen.. Tiesin niin kamalia sairauksia, joihin tällänen vois liittyä varsinkin vanhemmalla iällä. :D Nyt oon 23 v. Neurologi teki tutkimukset ja sano, että ei oo mitään vakavaa, jos ja kun ei ole mitää muita oireita. Stressi kuulemma usein aiheuttaa. Multa otettiin myös magnesium ja kalium sekä natriumarvot, mutta kaikki oli ok. Lisäksi kilppariarvot otettiin kans ja nekin oli ok.

  Mut tuo saattaa olla sullakin ihan vaan sitä hyvänlaatuista (benignia) myokyniaa. :D Se on ärsyttävää!! Mullakin sormet ja varpaatkin nykii joskus. Inhottavaa. Mutta nyt osaan olla jo stressaamatta siitä. Vaikka taas tuli elohiiri silmään ja varmaan kestää taas muutaman päivän sekin.. :D Ei oo mulla auttanut magnesiumit, b-vitamiinit, hieronnat, vedenjuonti tms. :D Uskon, että tää lähtee ajan kanssa pois. :D Niin joillain kohtalotovereillakin on lähtenyt. Eräällä oli kestänyt pahin vaihe 3 vuotta. :) Toki jos hirveesti haittaa, niin kannattaa käydä lääkärillä oman mielenrauhan vuoksi. :D

  • Täälläkin ollut lihasnykinöitä nyt aika tarkalleen 2vuotta.. ja siis ympäri kehoa, varmaankin jokaikisessä lihaksessa. Itsekin käynyt mm. hermoratatutkimuksessa, monissa monissa verikokeissa, on otettu selkäydinpunktiota sekä pään magneettikuvaa yms. Mitään ei ole löytynyt ja välillä tuntuu että hulluksihan tässä tulee näiden nykimisten kanssa. Alussa oli ensimmäiset kuukaudet aivan kamalaa, mutta luulen että jatkuva pelko ei ainakaan helpottanut nykimistä. Mutta näin kahden vuoden jälkeen en usko että enää stressistä tms johtuu.. Ajattelin avautua tänne jos vaikka kohtalotovereita löytyisi :) Mutta ei siis kiva vaiva, uskon että parin päivän nykiminenkin tuntuu turhauttavalta ja ikävältä! Toivotaan että se jäisi siihen :)

 2. Hei, mulla on tuota samaa toisinaan. Viimeksi matkalla alkoi olkavarren lihas tykyttämään elohiiren lailla tai ihan kuin sillä olis ”hikka”. :D Näytti tosi tyhmältä, kun käsi pullisteli itsekseen.

  Hmm huomioita:
  – juon vähän vettä. 1 litra per päivä on saavutus. :( silloinkin tuntuu, et pitää vaan juua koko ajan.
  – mul on kaiken lisäks jonkinlaista imeytymisen häiriöitä. :O ainkin veriarvois kaikki arvot on tosi alhasia. En keksi muuta syytä, kuin et ei imeydy?? Luulen, et tää sit on yhteydes siihen, miks en tykkää juoda. Kaikki neste tulee heti ulos ja olo menee tosi huonoks. :/ Mut joo varmaan tota magnesiumin ja kalkin puutteesta? Olo on ollu parempi sillon, ku syö suolasii ruokii. :D terveellistä.

  Mut nyt mul on alkanu jalkalihakset myös narskumaan. :D tai esim rasituksen jälkeen tuntuu semmost tykytystä tai ”narskuntaa” lihaksis, ei siis sellasta elohiirimäistä. Vaik esim ihan kävelylenkin jälkeen. Mitäköhän se… ei varmaan mitään kummallista. Nojuu, hyvää alkavaa syksyä sinne päin. :)

 3. Minulla oli elohiiripulmaa aikaisemmin ja yhtäaikaa raajojen puutumista öisin. Veren kalsiumarvot olivat tällöin alle viiterajan, mikä todennäköisesti aiheutti vaivat. Kun rupesin syömään päivittäin kalsiumlisää, vaivat poistuivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta