Viittä vaille valmis Fitness- ja ravintovalmentaja

Aloitin vuosi sitten henkilökohtaisen valmentajan opinnot Lapin urheiluopistossa. Erikoistun tämän lisäksi Fitness- ja ravintovalmentajaksi. Jos valmistun ajallaan, eli saan lopputyöt ja loppukokeen menemään läpi, valmistun vielä tämän vuoden puolella. Ja mähän valmistun!

image

Istun juurikin junassa matkalla Rovaniemeltä kotiin, eli koulutus viikonloppu takana. Kaksi vielä edessä. Voiton puolella todellakin ollaan ja olen tosi innoissani!

image

Jotta pääsen koulusta läpi ja saan valmentajan paperit, tulee minun ja meidän jokaisen opiskelijan olla tehnyt kaksi erilaista näyttötyötä, yksilö- ja ryhmäohjauksista. Aikaa näyttöjen valmistamiseen on ollu nyt kuluneet puoli vuotta. Näytöt esitellään ohjaaville opettajille ja kouluttajille viimeisellä jaksolla. Olen hyvin aikataulussa näyttöjen suhteen, loppukoe vaan jännittää, sillä anatomia latinaksi ei ole halussa, ei sitten millään. Olen aina ollut todella huono lukemaan, jonka takia tunneilla olo on mulle varmempi opin väylä, kuin kirjat tai muu luettava materiaali. Toki ennen tenttejä tai kokeita päntätään ja muistelen tunnilla läpi käytyjä asioita, ns viimehetken preppausta.

image

Päivät opistolla on pitkiä ja välillä pitkään istuminen puuduttaa. Selässä ja pakaroista tuntee istuneensa auditorion kovalla penkillä. En ole tottunut olemaan 8-12h paikallani. Toki tohon sisältyy ruoka- ja kahvitunnit.. mutta paljon istumista silti. Jokakerta tulee paljon asiaa joten pitää myös jaksaa keskittyä. Onneksi osa läpikäytävistä asioista on jo tuttua, mm anatomia. Kertaus kun on opintojen äiti ja on hyvä palauttaa niitäkin asioita vähän paremmin mieleen.

image

image

Vaikka päivät on pitkiä, niin aina on aikaa treenata. Treenit opiston kuntosalissa on hyvä vastapaino pitkälle päivälle, siinä on hyvä nollata ajatukset edes hetkeksi. Pitkien päivien lisäksi mulle on raskasta olla erossa lapsista ja perheestä. Välillä on kiva päästä kotoa hetkeksi pois muihin kuvioihin, mutta kyllä se koti-ikävä tulee jo ensimmäisen yön jälkeen. 12h pitkät päivät ja koti-ikävä; kuulostaa rankalta ja sitä se on. Mutta sitä se työn ohella opiskelu on. Jos on mahdollisuus käydä koulussa vain kolmena tai neljänä päivänä kuukaudesta, niin niistä päivistä otetaan kyllä kaikki irti mitä saadaan.

image

image

image

Se mitä mulle jää tästä koulusta käteen, on toivonmukaan toki ne valmentajan paperit, mutta myös paljon muuta. En tullut hakemaan Rovaniemeltä asti ainoastaan paperia, jonka voin kehystää salilla seinälle työpöytäni yläpuolelle. Tulin hakemaan myös kokemuksia ja haasteita. Uskon että koulun jälkeen olen jatkossa ohjaajana vahvempi, varmempi ja viisaampi. Haluan olla todella hyvä ja luotettava henkilökohtainen valmentaja. Haluan kehittyä valmentajana ja urheilijana joka päivä lisää ja tulla parhaaksi mahdolliseksi Minuksi. Näiden koulun oppeihin liittyvien kokemuksien lisäksi mulle on jäänyt käteen myös paljon muita kokemuksia ja hyviä hetkiä.

image

image

Olen tutustunut paljon ihaniin ihmisiin ja jakanut heidän kanssa paljon. Tyttöjen kanssa ollaan jaettu matkat, kimppakämpät, ruoat, vaatteet ja vaikka mitä! Olette kaikki ihan loistavia tyyppejä! Niin mieletöntä että olette nyt osa mun elämää, kun olen saanut tutustua teihin! Ja poikien kanssa… tai siis että mitä meidän luokan poikiin tulee :) niin ei mukavampaa jengiä luokalleen olis voinut toivoa! Tosi jees! Kiitos että olette antanut mahdollisuuden tutustua teihin! <3

Suurin osa tämän koulun luokkakavereistani asuu kuitenkin pohjoisessa, mutta yhteyttä tulemme varmasti pitämään jatkossa, vaikka netin välityksellä.

image

Nyt mä vedän converset jalkaan ja lähden ravintolavaunuun syömään sokerimunkin, koska mä voin! Tämä viikonloppu oli pitkä, antoisa ja raskas, mutta kaiken sen arvoinen.

Sara

sara

Yksi vastaus artikkeliin “Viittä vaille valmis Fitness- ja ravintovalmentaja”

  1. Hei!
    Itse joskus myös painin latinan sanojen kanssa. Oma kikkani oli kirjoittaa ne korteille, toiselle puolelle latina ja toiselle suomi. Opettelin noin 5 kpl kerrallaan. Jo opetellut kortit liimasin mm. Jääkaapin oveen, vessan seinään jne… Että myös ne pysyvät päässä 😊 Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta