Miten minusta tuli lihava

Mietiskelen paljon mun omaa kehitystä ja näitä muutoksia, joita on tullut vuosien aikana. Olen sellainen ihminen, että en ole ikinä täysin tyytyväinen oikein mihinkään, eikä mun mielestä tarvitse ollakkaan. Jossain on aina parannettavaa, mikä on hyvä, jos haluaa kehittyä lisää. Se pitää motivaation ja mielenkiinnon yllä. Yhteen asiaan mä olen kuitenkin tosi tyytyväinen. Siihen, että olen oppinut viimevuosien aikana syömään terveellisesti. Vaikka välillä saatan syödä pizzaa tai pullaa, niin pääsääntöisesti mun ruokailut koostuu nykyään hyvistä, täyttävistä ja terveellisistä raaka-aineista.

Olet mitä syöt
Olet mitä syöt

Tämä aihe tuli eilen mieleen, kun olin kaupassa ja tarkkailin muiden ihmisten ostoskoreja. Sieltä löytyi niin kummallisia ostoksia ja saatoin miettiä, että mitenhän tuo nainen ostaa tota? Aloin miettimään mun vuosien takaista ruokavaliota, tai ruokavaliota jota ei ollut. Kauhistuin! Listasin tähän postaukseen ylös 20 ensimäisenä mieleen tullutta mun sen hetkisen elämänvaiheen herkkua, joita tuli syötyä päivittäin. Kyllä! Joka viikko tätä samaa sontaa! Siis hyi! Ehkä kerran viikossa saatoin syödä jotain vihreää ja sekin oli mahdollisesti salaatti majoneesikastikkeella. Säännöllisistä ruoka-ajoista ei ollut tietoakaan. Se oli myös totinen ongelma. En syönyt aamulla, vaan aloitin päivän puolilta päivin yleensä kahvilla ja energiajuomalla, sekä suklaalla. Niistä saikin mukavasti hetkeksi energiaa ja n. viiden tunnin päästä olikin sen verran nälkä että saatoin syödä esim lisää suklaata tai vaikka kolme pullaa ja päälle vähän energiajuomaa. Ja nämä siis pikku välipalaksi. Sit muutaman tunnin päästä töiden jälkeen nälkäisenä kauppaan, VIRHE, jolloin kärryyn eksyi jos jonkinmoista p**kaa. Vaikka rakastin suolaista ja rasvaista ruokaa, niin en ole koskaan ollut sipsien ystävä. Kasvatin kuitenkin vuosien ajan huomaamattani jäätävää vararengasta ympärilleni kaikella super suolaisella, rasvaisella, makealla ja mitä kermaisempaa, niin sen parempi. Myös vehnä oli mulle suuri riippuvuus. Pullat, paahtoleipä, piirakat ja kakut upposi tosta noin vaan. Sitä sanotaan että olet mitä syöt ja mä olin kyllä todellista pullataikinaa koko likka :)

Näyttökuva 2014-2-28 kello 10.35.47

 

Tässä 20 kuvaa. Uskon että tällä mun entisaikaisella ”ruokavaliolla” ja ruokailutottumuksialla kukatahansa saa painon nousemaan ja pelastusrenkaan vyötärölle. No, mitäs sanot? Värähtääkö makunystyrät, tai herahtaako kuola suunpieleen? Onko näissä seuraavissa kuvissa jotain sinulle tuttua? Löydätkö sinun herkkuja tai entisiä intohimon kohteita?

Aurajuusto
Aurajuusto
wp_20150104_15_22_00_pro
Kermakastikkeet
Voita tuli käytettyä joka ruoassa
Voita tuli käytettyä joka ruoassa
Kebabrulla
Kebabrulla
Paahtoleipä
Paahtoleipä
Muna, pekoni, juusto, majoneesi -leivät
Muna, pekoni, juusto, majoneesi -leivät
Näitä oli aina kaapissa
Näitä oli aina kaapissa
Kaupan valmisruokien kuningas: grillikylki
Kaupan valmisruokien kuningas: grillikylki
Munariisi pasteijat
Munariisi pasteijat
Voihan ällömakeus sentään...
Voihan ällömakeus sentään…
Ehdoton suosikki: dallaspulla
Ehdoton suosikki: dallaspulla
Näitä saattoi mennä viisi päivässä
Näitä saattoi mennä viisi päivässä..
..ja näitä pari siihen vieläpäälle kun alkoi pähkinät kutittaa kurkkua
..ja näitä pari siihen vielä päälle kun alkoi pähkinät kutittaa kurkkua
Paras juoma oli..huh
Paras juoma oli..huh
McFeasti, tuplamajoneesilla
McFeasti, tuplamajoneesilla
Nugetteja
Nugetteja…tietty aina tupla majolla
Irtokarkit
Irtokarkit
Kermavaahto
Kermavaahto
Mansikkakermakakku
Mansikkakermakakku
Mäkkärin omppupiirakka
Mäkkärin omppupiirakka

 

Johan tossa oli kaikenlaista. Tohon sitten vielä kun lisättiin silloin tällöin biletystä ja tissuttelua karpalolonkerolla ja kossubatteryllä, niin paketti oli valmis! Oon aina rakastanut laittaa ruokaa ja tykkään leipomisesta. Mulla oli vaan joskus tosi huono tapa tehdä sitä EPÄTERVEELLISTÄ ruokaa mielettömät määrät, jonka takia sitä sitten syötiinkin aina monta lautasellista. Ja jos vaan oli mahdollista niin kerma, pekoni, voi, aurajuusto tms tungettiin aina samaan ruokaan! Mitä enemmän kaikkee ni sen parempi. Ja ruoasta tuli heti ”terveellistä” jos sinne heitti vaikka vähän porkkanaa tai yrttejä sekaan. Voi elämä!!! :)

Eli siitä olen onnellinen, että olen löytänyt terveelliset elämäntavat ja voin paremmin kuin ennen. Mulle on myös tärkeää että mun omat lapset liikkuu, voi hyvin ja oppii jo pienestä pitäen syömään terveellistä ruokaa. Meidän perheessä kasvikset tai salaatti ei ole vieras raaka-aine lautasella ja lasten lempiruokiin kuuluu mm. kaalilaatikko.

(Postauksen kuvat omat albumit ja Google)

sara

9 vastausta artikkeliin “Miten minusta tuli lihava”

 1. Tuo kastike näyttää niiin tutulta.. useasti viikossa ja ei todellakaan minkään täysjyväpastan kanssa :S enää ei tulis mieleenkään :D olis mielenkiintoista lukee elämäntapamuutoksestasi, siirryitkö pikku hiljaa terveelliseen ruokaan ja tykkäsitkö siitä ym. ? :)

 2. Mielenkiintoinen postaus :) olisi mukavaa jos tekisit samanlaisen postauksen, paitsi että miten sä nykyään syöt :)

 3. Mielenkiintoinen postaus! Olen itsekin vasta aloittanut ja (kirjoittanut) elämäntaparemontista – näkemiin vehnä- ja sokerihötöt, tervetuloa salaatit (ilman niitä kastikesotkuja :)), avocadot, vesilitrat, puhtaat kotiruuat ym. Nyt parin viikon uuden opettelun jälkeen en voi kuin ihmetellä, miksi ihminen syöttää itselleen noita kaikkia kuvien mukaisia ”herkkuja”, vaikka niistä tulee aina eittämättä kamalan huono olo. No, parempi herätä hyvinvoinnin pariin myöhään kuin ei milloinkaan :)

 4. Hyvä postaus! Toivottavasti mahdollisimman moni ihan oikesti miettisi, mitä viikon mittaan tulee syötyä.

  Oma elämäntaparemonttini alkoi 2,5v sitten…lempparit ennen sitä olivat Jalostajan ”roiskeläppä-pizza”, joka päivä jäätävä pussi irtokarkkeja, juustonaksut.. ilman aamupalaa töihin, tai korkeintaan yksi ruisleipä juustolla. Työmatkalla masu jo kurisi siihen malliin, että piti kurvata hakemaan suklaapatukka matkaevääksi ja samallahan sitä voi ostaa namipussin iltapäiväksi, kun kuitenin tulee nälkä sen roiskeläpän jälkeen… eheheh…
  Nyt on toinen ääni kellossa. Terveellistä, puhdasta ruokaa, 5x päivässä niin ei pääse herkkuhammastakaan mahdottomasti kolottamaan. Ja kyllä, treenaminen ja syöminen on jäänyt niin veriin, että tavoitteena on BF-kisat ensi keväänä, masters-sarjassa ;) painoa pudonnut huikeasti, mitä nyt on menossa pieni ”bulkkaus” ;D
  Terveet elämäntavat, virkeys ja hyvä olo ovat tulleet jäädäkseen! Vielä kun saisi nuo lapset liikkumaan myös… mutta eiköhän ne teinit tässä vielä innostu mukaan =)

  Minäkin toivoisin, että listaisit nyt ne tämänhetkiset lemppariruokasi !

 5. Moikka!
  Itse olen kanssa melkoisessa battery koukussa! Pari kertaa olen yrittänyt sen juomisen lopettaa, mutta olo on niin kamala! Ja pinnaa kiristää entisestään kaksi alle neljä vuotiasta lasta.
  Millaisia ”vieroitusoireita” itse huomasit kun jätit kyseiset ruuat mitä edellä mainitsit? Korvasitko niitä alkuun jollakin?

 6. ”Tarkkailin muiden ihmisten ostoskoreja. Sieltä löytyi niin kummallisia ostoksia ja saatoin miettiä, että mitenhän tuo nainen ostaa tota?” Mitä kummallisuuksia ihmiset/tuo nainen sitten ostivat/osti :) ?

 7. Hei

  Olen seuranut sinun blogisiin ihan alusta saakkaa.
  Olen aika sama mieltä kun laitoit et mitä ihmiset oiken syövät. katsoin just yks päivä kaupassa muita mitä ne ostaavat ja miltä he näyttäävät. Todella epätervellistä meiningillä mennään, pakastepitsoja, keksejä juustoja ja makkara.
  Olen myös itsekin mietinyt mitä kaikkia olen laittanut suuhuun ennen, niin alkaa jo pelottaa jos olisin jatkanut sama malli.
  Kiitos Sara postauksesta
  http://deeworkingout.blogspot.fi/

 8. Kiitos tästä kirjoituksesta! Rohkaisevaa nähdä, että hottömätöstä voi oikeasti siirtyä fiksuun ruokaan ja oppia jopa nauttimaan siitä. Mulla tuo prosessi on vielä kesken, mutta pitkällä aikajänteellä ja pienillä muutoksilla olen saanut jo paljon parannusta aikaiseksi. Kaikenlaiset juustot kuuluvat kyllä vieläkin paheiden listalle, ja viinin kanssa nautittuna tietysti! En kyllä aio niistä ihan kokonaan luopuakaan… ;)

  Ja mitä perhe-elämään tulee, mä koen henk.koht. tosi haastavaksi syödä sellaista ruokaa, kun haluaisin. Elän uusperheessä, jossa miehen lapset on tottunut syömään tietyllä tavalla ja minun on vaikea tuoda pöytään mitään uutta (”Kasviksia, yök, en syö! Kanaa, en tykkää!”), joten pitäisi sitten tehdä itselle eri ruokia. Tosin ikävä lasten puolesta, että eivät totu parempaan ruokaan jo pienestä pitäen. Säästyisivät vaan myöhemmin paljolta, kun ei tarttisi tehdä niin suurta muutosta elämäntavoissa, kuin itse olen tehnyt. Mutta mikäpä minä olen asiaan puuttumaan, kun lasten isän (ja ilmeisesti äidinkin) mielestä syövät ”ihan tavallista perusruokaa”. Toivottavasti omalla esimerkilläni voin pikkuhiljaa ujuttaa jotain heidänkin mieleensä – ja lautasille. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta