Muista kiittää

Kiitos rakas kun jaksat rakentaa
Kiitos rakas kun jaksat rakentaa

Mut on pienestä pitäen opetettu hyville käytöstavoille. Äitini on ollut hyvä työssään, kun meistä jokaisesta sisaruksesta on tullut reippaita kansalaisia :) Haluan jakaa näitä hyviä oppeja myös mun omille lapsille. Mielestäni on tärkeää, että jo varhaisessa iässä lasille opetataan se, että he osaavat ottaa toiset huomioon, auttaa, kiittää, jakaa, leikkiä sovussa ja tervehtiä kauniisti. Kiinnitän arjessa paljon huomiota hyviin käytöstapoihin. Niin omiin, kuin muiden. Olen asiakaspalvelu ammatissa, jossa on välttämätöntä käyttäytyä asiallisesti ja olla reipas. Täytyy osata kiittää ja ikäpolvi huomioiden mahdollisesti kumartaa. Pitää muistaa tervehtiä ja hyvästellä. Tässä ainankin itse huomioin aina tervehdittävän iän. Vanhempaa sukupolvea on kohteliasta tervehtiä esimerkiksi sanoin: hei, päivää, terve. Mielestäni olisi hassua huikata 80vuotiaalle seniorille että ”moro!” Tottakai tilanteita on erilaisia ja jos asiakas on tuttu ja tiedän että häneen uppoaa reipas morotus, niin sitten tottakai! Parempi sekin, kuin vain seisoa tuppisuuna ja katsoa lattiaan.

Tervehtimisen lisäksi olen huomannut, että monelle sanan ”kiitos” sanominen on vaikeaa. Mikä siinä on niin vaikeaa? Kii-tos!

Eilen havahduin näihin hyviin käytöstapoihin, kun pidin tämän kevään viimeisen jumpan meidän salin senioreille. Nämä ihanat jumpparit oli valmistanut mulle puheen ja hankkineet kiitoslahja. Jokainen halusi halata ja kiittää kuluneesta kaudesta. Ihania! Onneksi olin ollut reipas ja valmistellut kauden päättäjäiset kahvit, sillä halusin myös kiittää heitä. Jumpan jälkeen tarjosin heille pullakahvit ja mansikoita. Tuli niin hyvä fiilis siitä, että sain rehellisesti kiitosta mun työstä.

 PhotoGrid_1432655215477

Toinen koskettava kiitos tuli eilen myös työnpuolesta. Kiitos Stella! Hienoa että luotat ja kiva että voin auttaa.

Stella on ollut valmennuksessani vuodenvaihteesta asti, eli n.5kk. Hän oli tehnyt kovan työn painonpudotuksen kanssa jo ennen valmennusta, mutta kaipasi lisää potkua ja neuvoja jatkoon. On mukava auttaa ihmistä joka jaksaa innostua pienistäkin muutoksista ja pitää mun apua ja neuvoja tärkeänä.

IMG_20150526_183827

Tämän kirjoituksen idea oli se, että olisi tärkeää muistaa kohdella toisia niinkuin haluatte että teitä kohdellaan. Jos haluatte kiitosta työstänne, muistakaa myös itse kiittää. Jos haluatte että teidät huomataan ja teitä tervehditään, niin muistakaa myös itse tehdä niin. Hymy ja suun avaaminen ei ole vaikeaa ja se tuo varmasti iloa jonkun toisen päivään. Se on sen arvoista.

 

 

sara

8 vastausta artikkeliin “Muista kiittää”

 1. Moi Sara!

  Seurailen päivittäin sun blogia ja olen aika samoilla linjoilla asiasta kuin asiasta sun kanssa :)
  Ite olen kolmen lapsen äiti, töissä käyn ja salilla useamman kerran viikossa. Treenaus lähti mulla vaivojen kurissa pitämisestä mutta hurahdin täysin! PT:n kanssa aloitettiin aikanaan ja nyt hän tekee enää ohjelmat kun tuntee mut ja mun vaivat niin hyvin.

  Voi ettö oli taas asiaa tää kuvittaminen ym. kohteliaisuus!
  Itse olen saanut elää isovanhempien kanssa tähän päivään asti. Vanhojen ihmisten kunnioittaminen tulee luonnostaan kun tietää ne kaikki uhraukset joita ovat elämässään tehneet. Jo pelkästään eläminen on ollut aikamoinen suoritus ennenvanhaan :D
  Itse ohjaan opiskelijoita ja on kyllä puhuttelun paikka jos mummolta kysytään ” mikäs sua vaivaa” tms.!

  Olen myös tietoisesti ottanut itteäni niskasta kiinni ja lopettanut negatiivisen ajattelun ja länkytykset. Päivä päivältä helpompaa on huikata puolitutulle salilla että hänellä on siisti fleda tai sanoa ystävälle ihan kasvokkain että tyyppi on kyllä lottovoitto :)

  Jatka samaan malliin, kiva lukea sun juttuja!

  • Heippa! Ihan täyttä asiaa kirjoitit! Mun mielestä on kiva saada positiivista palautetta ihan mistä tahansa ja tiedän sen piristävän myös muita ja siksi on kiva kertoa se myös muille silloin kun on tarve eikä vaan jättää omaan tietoon. Kiva kun kommentoit! :) Ja mukavaa että viihdyt blogin parissa ;) Ihanaa kesää sinulle!

 2. Moikka Sara, mä haluaisin tätä kautta antaa kasvottomana rakentavaa palautetta. Olin lukenut sun blogia jonkun aikaa ennen kuin tulin asiakkaaksi Sporttikujalle. Blogista olin saanut susta tosi lämpimän ja positiivisen kuvan, mutta olin hieman loukkaantunut / pettynyt tapaan jolla kohtelit minua. Olen aika saman ikäinen nainen ja koin käytöksesi jotenkin kylmäksi / koppavaksi (tuli ihan olo kuin pitäisit minua jotenkin vastustajanasi?? tai en osaa selittää, mutta koin ihan kuin et olisi pitänyt minusta ensi näkemältä). Varmasti et tehnyt tätä tarkoituksella, mutta se tuli minulle jotenkin vasten kasvoja kun blogin perusteella olin tosiaan ajatellut sinut jotenkin helposti lähestyttäväksi ja lämpimäksi ihmiseksi (ja varmasti sellainen oletkin).Toivottavasti et pahastu tästä palautteesta. Itseäni jäi tämä niin kovasti harmittamaan että siksi halusin sanoa.

  • Hei Tyttö, kiitos että rohkeasti annoit palautetta. Alkuun haluan sanoa heti että olen todella pahoillani, että olet kokenut näin. Halusin julkaista tämän kommentin ja julkisesti pyytää anteeksi, jos olen toiminut kylmästi sinua kohtaan. Se ei missään nimessä ole ollut tarkoitus, rakastan työtäni sekä asiakaspalvelua ja nimenomaan tykkään palvella asiakkaita. Jos tietäisin milloin olet käynyt ja mikä tilanne on ollut, ehkä osaisin selittää tapahtuneen. Kenties olen ollut toisen asiakkaan kanssa varattuna tai keskittynyt johonkin kiireiseen asiaan? Haluatko tarkentaa että milloin kävit ja mikä tilanne oli? Olen kovasti koittanut miettiä tilannetta jossa olisi käynyt niin, että olisin ollut töykeä ja käyttäytynyt asiakasta, tässä tapauksessa sinua kohtaan koppavasti. Olen äärimmäisen pahoillani jos sinua on loukattu ja toivon että voit hyvillä mielin jatkaa treenejä meillä <3

  • Kiitos. Tästä on jo aikaa lähes kaksi vuotta, mutta koska huomasin asian vieläkin pyörivän mielessä tälläistä postausta lukiessa niin päätin kertoa kokemukseni.

 3. Kivan näköinen tuo harmaa pitkähihainen paita tuossa pikkukuvassa :) mistä olet sen bongannut? :) ja tosiaan käytöstavat kunniaan!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta