Helppo, jokaisen ruokavalioon mahtuva välipalaherkku

Ruokavaliolla oleminen tuo välillä arkeen omat haasteensa. Varsinkin ensikertalaiselle. Tiedän kokemuksesta. Tuntuu että jokainen, joka aloittaa elämänsä ensimäisen ruokavalion tai dieetin, kysyy jossain vaiheessa, että -onko mun pakko syödä tota.. tai että -enkö mä mitenkään voisi syödä jotain muuta..

Joo, onhan se totta että esim pelkkien keitettyjen valkuaisten syöminen viikosta toiseen sellaisenaan saattaa alkaa maistumaan ihan munalta, mutta ilman että soveltaa ja lisäilee kummemmin raaka-aineita, voi niistä munistakin saada erilaisia suuhun pantavia herkkuja ;) Ihan vaikka vaan tekotapaa muuttamalla ja lisäämällä vähän mausteita.

Tässä siis helppo välipala, joka on tällä hetkellä mun suosikki omista päivän aterioistani. Johtuen ehkä siitä, että mulla on alkanut pikkasen tota sokerihammasta kolottaa ja tää on makea herkku ;) Tämä välipala on helppo tehdä heti syötäväksi, tai maistuu hyvältä kylmänäkin, eli sopii myös evääksi. Voiko helpompaa olla:

1 kokonainen kananmuna, 2 valkuaista, oman maun mukaan kanelia ja ripaus suolaa, paista pienessä määrässä kookosöljyä, laita lautaselle ja päälle päärynäsosetta. Sitten vaan ääntä kohti!

 

20150502_193554

20150502_193634

20150502_193715-2

20150502_194053

Rapeaa, makeaa, suolaista ja hyvää! Kyytipojaksi kahvi, jonka päälle shakerissa vaahdotettu rasvaton maito! O-ou, ihan superia! Kannattaa kokeilla! Toimii varmasti myös aamupalalla ;) Hyvää lauantai illan jatkoa sinne!

 

 

sara

2 vastausta artikkeliin “Helppo, jokaisen ruokavalioon mahtuva välipalaherkku”

  1. Ah, oi miksi munasta saa niin hyviä välipaloja! Ei kyllä valitettavasti sovi ihan jokaiseen (erityis)ruokavalioon, terveisin kanamuna-allerginen. :D Hitto kun olisi joku yhtä hyvä ja monipuolinen raaka-aine, josta saisi terveellisiä herkkuja. Mutta ei niin ei, näillä mennään :)

    • Moi. Harmi että olet allerginen :( Ja juu tässä tarkoitinkin just niitä ihmisiä jotka on kyllästynyt niihin perus muniin ja kenen ruokavalio sisältää munia. Allergikoilla tuskin munia on ruokavaliossa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta