Vatsanahka kireäksi kotikonstein

 

IMG_20150406_111810

 

Kyselin hetki sitten mun instagramissa tämän kuvan kanssa, että kuinka pääsee eroon alavatsan pömpöstä ja löysästä nahkasta? Sinne on tullutkin jo iso liuta erilaisia vastauksia ja kommenteja. Toi kuva ei tosiaan ole paha, näyttää jopa ihan kivalta, mutta kun ottaa kiinni tosta alavatsan nahkasta, ton tähden kohdalta just, niin sitä tosiaan on paljon. Multa kysytään salilla tätä kysymystä usein. Vastausta ja täsmä niksejä täydelliseen siiman kireään alavatsaan mulla ei kuitenkaan ole, koska mulla itsellä ei henkilökohtaisesti ole kokemusta sellaisesta. Olen pudotellut painoa aina niin kamalalla ”kiireellä” että tuntuu kuin vatsanahka ei vaan olisi kokonaisuudessaan pysynyt perässä. Osaan kertoa ohjeet ja niksit kuinka treenata kaikkia vatsan alueen lihaksia ja kuinka saada vatsan seutu kiristymään ja palat esiin, mutta koko vatsanahkan kiristyminen on mullekkin vielä vähän epäselvempi homma..varsinkin alavatsa.

 

Näyttökuva 2014-2-28 kello 10.21.13
2011 kesä, Lily 11kk
Marraskuu 2011
Marraskuu 2011
Näyttökuva 2015-1-11 kello 19.40.35
Vähän puristi mittanauha tammikuussa 2012, tavoite oli saada vy olemaan tulevaisuudessa n.70cm ilman että mitta puristaa mitatessa :)

 

Näyttökuva 2014-2-28 kello 10.09.56

 

Löysä vatsanahka on usean naisen päänvaiva. Kukapa ei haluaisi sileää vatsaa tai ihanan muhkuraisia vatsapaloja KIREÄN vatsanahkansa alle. Jos olet ollut ylipainoinen tai vaikka raskaana, niin vatsanahka on saattanut venyä suureksi, jolloin palautuminen on ehdottomasti haastavampaa kuin sen itse venymisen aikaan saaminen. Mun nuorimmainen on syntynyt yli 4 vuotta sitten ja mä edelleen kamppailen ton alavatsan kanssa. Vaikka olin vuosi sitten kisakireä, kun kilpailin fitness classicissa, niin vatsa jäi silti löysäksi, eli kireämpi olisin voinut olla. 

Oma vatsani on kuitenkin muuttunut huimasti viime vuosien aikana ja suurin vaikuttava tekijä on varmasti ollut ruokavalio, kuivaharjaus ja vatsan kelmutus ennen lenkille lähtöä. Näiden kolmen yhteinen säännöllinen käyttö, on varmasti osana syynä siihen että olen saanut suht nätisti vatsani palautumaan kasaan. Kun pysyy ruokavaliolla, vatsaa ei turvota eikä paino jojoile ja vatsanahka veny. Kuivaharjaus vilkastuttaa ihon hiusverisuonien toimintaa ja poistaa ihon pinnasta kuollutta solukerrosta. Näin ihon tulisi ajan kanssa kiinteytyä ja siloittua. Ja kaikille tuttu elmukelmu vaan lenkin ajaksi vatsan ympärille, niin kohdistuu se lämpö ja hikoilu mukavasti sinne vatsan seudulle. Näin rasvasolut aktivoituu ja rasvan palaminen kohdistuu tälle halutulle alueelle. Myös nesteet lähtee mukavasti liikkeelle. Kannattaa kokeilla ennen kuin tyrmää. Tehosteena kannattaa kokeilla vielä ihoa kiinteyttäviä voiteita kelmun alle.


Näyttökuva 2015-4-6 kello 12.41.10

Näyttökuva 2015-4-6 kello 12.41.55

Näyttökuva 2015-4-6 kello 12.42.59

20140412-FC_SaraLiimatta-006

Todellisuudessa tää vatsahomma on ehdottomasti mun murheista pienin ja turhamaisin. Ja niin kuin mun valmentajakin tossa ehti sanomaan, että mulla tää löysä vatsa on ehkä enemmän korvien välissä :) Olen kuitenkin kriittinen, ehkä turhankin, mutta vain näin pystyn todella kehittämään itseäni ja sitä mä haluan. Olen vielä joskus astelemassa uudestaan kisalavoille ja siksi tulevaisuutta ajatellen haluaisin tehdä kaiken mahdollisen, että seuraava kisamenestys ei jäisi löysästä vatsanahkasta kiinni. Jos saan seuraavalla kisadieetillä itseni muuten viulunkireään kuntoon kauttaaltaan, mutta paksu vatsanahka ei jälleen imeydy, niin siinä menee finaalipaikat kyllä ohi. Toivotaan, että kun näin hyvissä ajoin hiljalleen ennakoin, tälleen vähän välidiettaillen ja polttaen rasvavarastoja, enkä jojoile painon kanssa niin että maha pääsee venymään, niin ehkä se ajan kanssa vaan kuroutuu kasaan. Ja sehän kuroutuu! Mä luotan siihen ja luotan mun valmentajaan joka sanoo että mun mahalla ei oo mitään hätää :’)

sara

37 vastausta artikkeliin “Vatsanahka kireäksi kotikonstein”

 1. Pakko kyllä sanoa, että en ollut sun vatsaan kiinnittänyt mitään huomiota ennen tätä postausta :)

  Oon kuullut tapauksesta, jossa vatsanahka saatiin kuroutumaan säännöllisillä ja sadoilla toistoilla keppitwistiä :D Hieman kyllä epäilen, mutta tuskin kokeilusta on mitään haittaakaan.

 2. Itselläni on ongelmana jenkkakahvat ja juurikin tämä alavatsan pömppö :D painoa olen pudottanut ja muuten alkaa näyttämään jo hyvältä, mutta kyseiset alueet tuntuu vain junnaavan paikallaan. Johtuukohan jenkkakahvani jostain vartalonmuodosta vai onkohan rasvaa siltikin vielä liikaa vaikka olen normaalipainoinen?

  • Moi. Saattaa johtua myös vartalon mallista, tai sitten sulla on vaan sama ongelma kun mulla mutta eri alueella :)

  • Kelmutus perustuu lämpöön, joka taas aktivoi rasvasoluja. Eli kun halutaan saada joku haluttu alue lämpimäksi, se kelmutetaan jolloin alue lämpenee ja näin rasvanpoltto kohdistuu tehokkaammin siihen alueeseen. Lisänä vielä voi kokeilla erilaisia ihoa ”kiinteyttäviä” voiteita iholle ennen kelmua. Olen itse testaillut pidemmäksi aikaa tuota, ja uskon että toimii, ei siitä ainakaan haittaa ole, nesteet lähtee hyvin ja näin myös turvotus katoaa :)

 3. No enpä tosiaan minäkään kiinnittäny huomioo mahaan ennen tätä postausta :) ja hei, auttaako toi elmukelmu oikeesti? :D

  • Moikka. Uskon että toimii :) Olen jonkun aikaa kokeillut ja viimevuonna kisadieetilläkin kokeilin ja uskon että kun kelmutetaan haluttu alue ja se lämpenee esim lenkillä, niin rasvasoluja aktivoituu paremmin ja näin rasvasolut pienenee ja vyötärö kapenee. Monen mielestä varmaan höpö höpö juttu, mutta kannattaa kokeilla ennen ku tyrmää ;)

  • Meni heti aamun lenkillä testiin! Kaikki ilmaiset vinkit testiin vaan ;) kiitos!

  • Noniin! Jeee! Kärsivällisyyttä siihen vaan, eli muutama kerta ei riitä, mutta kun ottaa sen tavaksi niin alat huomaamaan muutoksen. Mulla se on tehonnut selvästi kylkiin, ylä- ja keskivatsaan. Alavatsan muutosta vielä odotellaan ;)

  • kyllähän se aika koomiselta tuntu aamulla silmät ristissä kietoa itseään kelmuun, mutta mitäpä sitä ei pömppiksen pienenemisen takia tekisi :D eikä vie kun pienen hetken, joten testissä pysyy, katsotaan tuleeko täällä tuloksia :D

 4. Täällä kans yks mahan kans tuskaaja. Nuorin on nyt 9,5kk ja oon painon puolesta jo pari kiloo keveempi ku raskaaksi tullessa, mut tuo vatsa.. Ja mulla on vielä se erkaantumakin (3 sormee menee) ja aiheuttaa päänvaivaa. :( Mitään neuvoja siihen?

 5. Hei en tiedä kuinka olennainen tää kysymys on, mutta mistä/minkä merkkiset noi ekojen kuvien valkoset alushousut on ? Näyttää tosi kivoilta! :) minkä malliset ne on takaa ? :)

  • Hih, se on string malliset, vähän sellainen perhosen mallinen takaa. Ja ostettu Cubuksesta :) Ostin kaikki värit mitä siellä oli! :) Ihan viime viikolla, eli varmasti löytyy vielä ;)

 6. Kiinnostaa toi kuivaharjaus! Kuinka usein ja kuinka kauan pitäis harjata, että olis hyötyä? Yritin noita harjojakin vähän googlailla ni niitä oli kauheesti erilaisia, mikä on hyvä? Kiitos!

  • Itse harjan aina ennen lenkille lähtöä, eli ennen kelmutusta, ja sit iltaisin ku käyn suihkussa. Ja noin 5min ajan pyörivin liikkein. Mulla on sellainen luonnon karvasta tehty saunaharja joka on samanlainen kun se kuivaharja. Maksoi tarjoustalossa muutaman euron :)

 7. Sinä ja sun löysät vatsanahkas! Mutta tiedän kyllä et, tommonen pikkunen asia häiritsee. Mä puolestaan venyttelen omaa nahkaani luonnollisin menetelmin tän kesän. Saa nähdä millaset löysät mulle jää. Vai pitäiskö ennaltaehkäisevästi alkaa kelmuttaa tätä pömppöä. :’D

 8. Oon tuskaillut ihan saman asian kanssa… Lähinnä asia nousee mieleen aina kun laittaa matalampi vyörätöiset housut jalkaan, esim. better bodiesit. Löysä nahka nousee siihen vyötärökaistaleen päälle, vaikkei mulla sitä nahkaa niin eritysen paljon olekkaan. Samoin jenkat. Toisaalta ois helpompi jos se olisi rasvaa, koska silloin se ei ns. roikkuisi. Tästä syystä monet urheiluhousut on jäänyt kaappiin..

  • Toi on niiin tuttua, noi matalat housut…pläääh.. mut hei kokeile säkin tätä! :) Ja kerro sit toimiiko ;) Aikaa se vaatii, mutta mihin tässä ois kiire valmiissa maailmassa ;)

 9. Tämä juttu tuli kuin tilauksesta! ! Kiitos ja helpotuksen huokaus! Jos sinä kärsit samasta ongelmasta mistä minä, mutta näytät noin mielettömän hyvältä, niin ehkei mullakaan ole peli ihan menetetty :)
  Ekassa raskaudessa vatsani palautui täysin, mutta toisesta raskausvatsa oli niin valtava, että vaivaksi jäi vatsalihasten erkaantuma sekä nahka jää keskeltä hieman rypylle edelleen. Synnytyksestä 1v3kk.
  Olen miettinyt mikrohiontaa vatsan alueelle, tehoaa kuulemma raskausarpiin ja ryppyihin mm. Toinen juttu mitä haluaisin kokeilla on Carboksi-terapia, mikä auttaa raskausarpiin, ryppyihin ja veltostuneelle iholle. Hintana näyttäisi olevan n.95e että täytyy kyllä testata kun saa rahaa kerättyä. Viimeinen vaihtoehto on sitten vatsanahan kiristysleikkaus, mutta kokeilen kyllä kaikki keinot ennen sitä! Kiitos jutusta, annoit toivoa oman vatsanahkani kanssa kamppailuun :D

  • Moi. Joo kannattaa ajan kanssa kokeilla tätä. Eli kärsivällisyyttä vaan ja muut asiat kuntoon myös, safka ja liikuntapuoli siis ;) Kerro sit tuleeko tuloksia ;)

 10. Nyt pitää ihan kysästä kun oon tosiaan aikasemminkin kuullu tällasesta. Onko se tehtävä juuri lenkin ajaksi, voiko sen laittaa vaikka koko päiväksi tai toiset sanoo että kelmut päälle ja puoleksi tunniksi saunaan…? Tai joku muu treeni?

  • Siis treenata pitää samaan aikaan. Sehän se juju just on, että saadaan se treeni kohdennettua sinne halutulle alueelle. Ei se rasva itsestään sula ellei tee duunii :) Näin sen saa vaan tehostettua ja kohdennettua :)

 11. Hei,

  voisitko vielä hieman jelpata tuon kelmun kanssa. Kuinka monta ”kierrosta” kelmua laitat vatsan ympärille, tai kuinka tiukalle, onko sillä väliä? :-) entäpä mille alueelle, eli ihan tuosta navan ylä ja alapuolen kohdalle kelmun leveyden mukaisesti? Kiitos mahtavasta vinkistä, menee ehdttomasti kokeiluun, sillä vielä viimeisiä rasvoja poltellaan perhaillaan :-)

  • Moi. Kelmutan pari kerrosta ja silleen että on helppo kuitenkin hengittää, elio ei kovin tiukalle. mutta napakasti :D ja mä laitan koko vatsan. rintojen alta ihan tonne alushousujen rajaan asti :D Tsemppiä ja kerro sit toimiiko ;D

  • Kiinnostaisi tietää mikä ollut hyvä, koska näitä kiinteyttäviä rasvoja löytyy melkein joka merkiltä, eikä itse jaksa lähteä kokeilemalla etsimään.

 12. Suosittelisin kuitenkin Sara myös sinulle asiaan perehtyneen fyssarin tekemää mittausta vatsalihaksien erkaumasta. Voin olla väärässä, mutta itselläkin juuri tuon alapömpön syyksi selvisi erkauma. Synnytyksestä jo yli 3v. Helsingissä Ira Rissanen on ihan pro tässä. Häneen ohjeillaan oma vatsa alkoi kuroutua vajaassa kuukaudessa. Ja tätä ennen olin myös mittaillut itse että palautunut on,vaan eipä ollut. Toki käynti Iralla maksaa sen 90€ mutta on varmasti hintansa väärti.

 13. Moikka,
  aikonaan joku tuhat vuotta sitten balettitunneilla käytettiin ns hikihousuja just tuohon samaan probleemiin. Ne housut ei hengittänyt käytännössä ollenkaan, ja niillä kiristeltiin minikankkuja ja minivatsoja ultraminiin kokoon. Niiden nimi tuli siitä, kun ne riisui tanssitunnin jälkeen, niin se hien määrä oli käsittämätön. :) Kai niillä joku oikea hieno nimikin oli. Uskon, että elmukelmu ajaa asiansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta