Hyvän valmentajan löytäminen on tärkeää

20141127_104406

Mä olen varmasti haastava valmennettava. Olen tosi malttamaton. Se koituu mun ongelmaksi varmasti, jos en osaa hallita sitä olotilaa. Lannistun helposti, jos en saa heti sitä mitä haluan. Ja jos lannistun, keskittyminen on vaikeaa. Joten voitte kuvitella mitä käy, jos treenit ei mene niin kuin on tarkoitus..

20141127_120812

”Älä lannistu Sara!”

Tämän päiväiset selkätreenit oli mulle vaikeat. Hermotuksen hakeminen lihakseen oli täysin kateissa ja ajatus karkaili treenattavasta lihaksesta. Treeni meni vähän väliä käsille. En osannut tehdä työtä selällä, vaan vedin hauiksilla. Ärsyynnyin. Liikettä hinkattiin ja hinkattiin. Huomasin että aloin hermostumaan siitä ja sittenkös se treeni vasta satujumpaks menikin. Ajatus harhaili paljon. Aina sarjojen välillä ajattelin, että miten tää on näin vaikeaa? Oonko treenannut aiemminkin ihan päin v***ua!? Onneks mulla on kuitenkin tukena hyvä mentori, joka kattoo tarkkaan mitä teen ja opettaa kädestä pitäen, että opin varmasti. Kuten tänään. Hammasta ja huulta purren, mä hinkkasin ylätaljaa leveellä niskan taakse, niin kauan että sain treenin kohdistumaan sinne minne oli tarvis. En millään meinannut saada lihasta puristuksiin oikeasta kohdasta. Käytin liikaa voimaa, väärään aikaan, vaikka tarkoitus oli hakea kevyemmällä painolla se oikea tuntuma, supistus ja pito. Mikon kannustuksella ja avulla mä loppujen lopuksi opin sen. Halusin oppia ja en luovuttanut. Liike meni jakeluun muutaman kymmenen toiston jälkeen, ja alkoi jäädä lihasmuistiin. Sain ahaa elämyksen, että AI näiiin se menee.

20141127_120842

Olo parani ja tunsin voiton tunteen! Ihan paras fiilis! Ei pidä heti lannistua, vaan päättää että kyllä tää vielä onnistuu! Vaikeuksien kautta voittoon, virheistä oppii ja tekemällä saavutat päämääräsi. Oon vielä ihan lapsen kengissä tässä kuntosaliharjoittelussa. Treenivuosia takana vasta 3, joten en voikkaan vaatia itseltäni sitä, että osaisin jo kaiken. Ehkä sit kun oon treenannut 10 vuotta tavoitteellisesti, niin voin alkaa olee huolissani, jos en osaa treenata oikein.

Siksi ehdottomasti suosittelen valmentajan hankkimista, mikäli yhtään epäilet taitojasi. Oikean treeni tekniikan löytäminen ominpäin on hankalaa. Oikeanlaisella opastuksella voit saavuttaa haluamasi tulokset ja kehityt varmasti. Mä olen nyt tosi tyytyväinen tämänhetken tilanteeseen ja treenityyliin ja mun opettajaan. Kiitti Mikko! Oon saanut Mikolta paljon hyviä neuvoja niin treeneissä, kuin mentaalipuolella ja huomaan että olen kehittynyt valmennettavana ja urheilijana niin henkisesti kuin fyysisesti, vaikka yhteisiä treeni kuukausia on takana vasta 3. Mikko on kannustava ja osaa ottaa huomioon mun heikkoudet ja niitä hiotaan. Jos teen jotain huonosti, kuulen kyllä siitä ja jos teen jotain hyvin, kuulen siitäkin. Ihan mahtavaa! Mä haluan oppia lisää ja kehittyä vieläkin paremmaksi. Kärsivällisyyttä ja keskittymistä mun on saatava treeneihin enemmän, mutta kova usko itseeni tuo sen mulle varmasti. Mun on harjoiteltava vielä paljon. Siihen omaan treenimoodiin uppoutuminen on haastavaa, mutta saavutettavissa. Silloin kaikki muu unohtuu, on vain sinä ja treeni! Mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan;  En malta odottaa! ;)

 

sara

2 vastausta artikkeliin “Hyvän valmentajan löytäminen on tärkeää”

  1. Kuulostaa hybältä tuo yhteistyö uuden valkun kanssa.
    Kerrohan näin ”uran” alkutaipaleella olevalle (olen treenannut tavoitteellisesti n.1,5v) että mistä sen hyvän valmentajan löytää? En halua vain pt joka tekee mulle ohjelman, jonka kanssa treenaan yhdessä kerran kk ja väliajat survon yksin. Minkälaista se teidän yhteistekeminen on? Miä voin odottaa valmennussuhteelta? Miten pidätte yhteyttä? Miten usein, millä tavoin, miten kauan, miten treeni viedään läpi? Miten tsekkaatte edistymisen? Mistä sen näkee? Kuvaatteko kroppaa? Ääh, haluaisin kysyö ja tietää kaiken :) Itselleni ei riitä se mitä aiemmin tuossa mainitsin. Haluan intensiivisen valmennussuhteen, mutta mistä sellaisen löytää? Siis valkun joka olis kiinnostunut muustakin kuin kerran kk tulevasta maksusta…
    Olen harrastanut kilpaurheilua nuorena ja tiedän, mitä valmennus siinä lajissa parhaimmillaan oli, mutta koska valmentaja oli oma isä, oli homa vähän toinen. Mentaalipuolta ym tehtiin joka päivä, siinä arjen ohessa.
    Kiitos jos jaksat vastata!

    • Moikka. Sori kun kesti vastata. Toivottavasti saat vastauksen joka kysymykseesi :) Itse löysin hyvän valmentajan meidän yhteisen tuttavan kautta. Se on ehkä paras mahdollinen keino löytää joku, jos on joku, joka voi suositella. Mä näen valmentajaa tällä hetkellä kerran viikossa. Saan itse päättää kuinka usein tavataan ja treenataan. Haluan että valmentaja asuu lähellä, että on mahdollista nähdä silloin kun on tarvetta. Valmentajan tulee olla myös puhelimen päässä, silloin kun tarvitsen. Voin soittaa tai laittaa viestiä koska tahansa. Olen tilivelvollinen hänelle kaikesta, mikä liittyy treenaamiseen ja hyvinvointiini. Treenataan tosiaan joka viikko ja joka kerta eri lihasryhmä ja erilainen treeni. Saan siis aina ihan täysin erilaisen treenin, jota toteutan sit seuraavalle viikolla itsekseni. Kuntoa tsekataan joka kuukausi salilla kun pällistelen siellä valojen alla bikineissä. Itselleni on tärkeää, että valmentajalla on kokemusta lajista ja että hänestä huomaa, kuinka hän on kiinnostunut mun auttamisesta ja opettamisesta. Valmentajan tietotaito on siis ihan ykköshomma, ja sitähän saa vaan tekemällä. Mun valmentaja on siis myös kilpaillut ja valmentanut ennenkin, jota pidän myös tärkeänä. Näin hänellä on kokemusta hommasta. Toivottavsti tästä oli apua :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta