Älykkäämmäksi älylaitteilla

 

PhotoGrid_1415638621185

 

Mulla on tärissyt tänään ranteessa vähän väliä. Nimittäin Samsung Gear Fit älykello. Kello ilmoittaa jos puhelimeen tulee viesti tai se soi. Töissä pukeudun treenivaatteisiin, eikä niissä yleensä ole taskuja. En siis kanna puhelinta jokapaikassa mukana, mutta vähän väliä käyn katsomassa, jos vaikka lapset on soittanut. Kiitos Gear Fit rannekkeen, pysyn tästä lähtien ajantasalla siitä, milloin mun puhelin soi. Kätevää!

PhotoGrid_1415644222736
Kuvassa mieheni Joonas soittaa mun puhelimeen, älykello tärisee ja näyttää kuka soittaa

 

Samsung Galaxy S5 sisältää 16 megapikselin kameran ja tarkka 5.1” tuuman näyttö. Puhelin antaa täysin uusia kokemuksia mm. sisäänrakennetulla sykemittarilla ja huippunopealla kameralla ja siinä on sormenjälkitunnistin. Puhelin on myös vesi- ja pölytiivis.

IMG-20141106-WA0008

20141110_201010

20141110_201056

20141110_201101

 

Sain yhteistyönä Samsung Galaxy S 5 puhelimen ja siihen soveltuvan Gear Fit älykellon testikäyttööni. Samsung puhelinhan mulle on jo tuttu, joten aloin heti opiskella kellon käyttöä. Ranneke tärisee ranteessa ja se näyttää näytöllä kuka soittaa. Gear Fit on älykello, josta on helppo seurata tulevia viestejä, puheluita ja vaikka sähköposteja. Myös kaikki sovellusten ilmoitukset näkyvät näytöllä. Kosketusnäytön avulla on helppo hylätä puhelu, asettaa hälytys tai vaikkapa lähettää pikavastaus tekstiviestiin. Aamulla näpäytin kellosta askelmittarin päälle klo 8.00 ja nyt töistä kotiin palattuani klo 17.00 katsoin askelien määrän:

PhotoGrid_1415638554947-2

Ihan hyvältä näyttää, ihan perus työpäiväksi. 14925 askelta. Ja kalorikulutuskin pelkällä tallustelulla ilmoitettu. Huomiseksi asetan tavoitteen korkeammalle: työpäivän aikana tultava ainankin 16000 askelta! Aamulla ennen töiden aloittamista tein jalkatreenin, mutta sen ajaksi painoin askelmittarin valikosta ”tauko” painiketta, jolloin laskuihin ei tulisi treenin aikaiset poltetut kalorit. Ainoastaan askelien.

Voit myös ohjata puhelimesi musiikkia kellosta. S Health -sovelluksen avulla voit seurata kuntoasi askelmittari-, uni-, kuntoilu- ja sykesovellusten avulla. Rannekkeeseen syttyy näyttövalo, kun kelloa kääntää kasvoja kohti. Kellon akku kestää n. 3 vuorokautta, kunnes se on ladattava. Valokot on loogisia ja helppo käyttöisiä. Ranneke on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa: Samsung Galaxy S5, Grand 2, Note 3, Note 3 Neo, Note 2, S4, S3, S4 Zoom, S4 Active, S4 mini, Mega 6.3, Mega 5.8, Note 10.1 (2014 Edition), NotePRO (12.2), TabPRO (12.2 / 10.1 / 8.4)

Kello on siro ja ranteeseen sopiva, eikä ole tiellä pukeutuessa tai treenatessa. Kello on myös pölyn -ja vedenkestävä joten hikoilu ei haittaa, joten se sopii hyvin urheilijalle. Ranneke on irroitettava, joten siihen on mahdollista ostaa erivärisiä rannekkeita.

PhotoGrid_1415638892943

PhotoGrid_1415638933809

Tulen varmasti jatkossakin kertomaan kellosta lisää, kunhan opin käyttämään kaikkea mahdollista siinä. Ensiyönä ajattelin testata unelaatu toimintoa, katsotaan mitä kello kertoo mulle aamulla. Nyt iltapuuhiin ja unille!

 

Sara

 

sara

6 vastausta artikkeliin “Älykkäämmäksi älylaitteilla”

  1. Vaikka noi on hienoja keksintöjä ja ihan käytännöllisiäkin, niin olen pohtinut tarvitseeko ihminen tuota kaikkea tietoa ja tarviiko aina olla tavoitettavissa. Mä oon jo ajat sitten luopunut mm.facebookista vähentääkseni turhan ”tiedon” määrää. Nooh…asioilla on toki aina monta puolta. Tiedä vaikka itsellänikin joskus on tuollainen jos lahjaksi saan.

    • Koulu ikäisten lasten vanhempana mun on pakko olla tavoitettavissa, oli kellonaika mikä tahansa. Muutenkin, mielestäni tämän tätäpäivää ja helpottaa suunnattomasti arkea kun on tavoitettavissa tai jos pitää äkillisesti päästä esim nettiin hakemaan jotain. Makunsa kullakin, mulle maistuu ;)

    • Niinpä, minullakin kyllä on kouluikäisiä lapsia..silloin kun itse olin pieni koululainen niin melkeen lähetettiin koulun pihalta savumerkkejä kotiin että ”täältä tullaan, välipalaa kiitos”:D

  2. Mulla on tuo samainen puhelin ja tykkään ihan hirveesti. Nyt kiinnostuin tuosta rannekkeestakin, se on ihan tyylikkään näköinenkin. Askelmittari ominaisuuutena olisi aika kiva lisä, ehkä se tsemppaisi liikkumaan enemmän :)

    • Moiii :) Samsung on ihan huippu luuri. Tykkään tosi paljon. Toi askelmittari on aika hauska, mielenkiinnolla odotan montako askelta tämän päivän aikana tulee.

  3. Vieläkö kelloa on tullut käytettyä? Itse mietin ostamitamista mutta vähän mietityttää tulisko kuitenkaan käytettyä.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta