Jos syksy väsyttää, mistä uskot sen johtuvan?

 

Vaikuttaako syksy ja pimenevät illat sinun jaksamiseen? Väsyttääkö aamuisin, vaikka pohjalla olisi hyvät pitkät yöunet? Jos olet väsynyt, niin mistä uskot sen johtuvan?

PhotoGrid_1414688253907

Olen töissä kuntosalilla ja väistämättä tulee juteltua useiden niin uusien, kuin vanhojen asiakkaiden kanssa päivittäin. Paljon näyttäis olevan ilmassa väsymystä ja syksyn synkkyydestä johtuvaa alakuloisuutta. Mielenkiinnosta tiedustelenkin asiakkailta, että kuinka säännöllisesti he liikkuvat tai muuten hemmottelevat itseä arjen keskellä.

Itse koen olevani kaamoksesta huolimatta pirteä ja jaksan hyvin. Tänään valmentajakin kyseli salilla että kuis menee ja leveällä hymyllä vastasin kuin hangon keksi, että ”tosi hyvin!” ja iskin kiinni ylätaljaan.

Se oli selkäsauna tänään
Se oli selkäsauna tänään
Niinan kanssa käytiin tänään bodaamassa
Niinan kanssa käytiin tänään bodaamassa

PhotoGrid_1414689263140

 

Uskon että mielenvireyteen ja jaksamiseen on syy, eli se kun liikkuu ja urheilee säännöllisesti. Muistan ajan kun en urheillut. Tulin töistä kotiin, söin ja kävin sohvalle, seurustelin sieltä käsin perheen kanssa ja siihen jäin. Sit nukkumaan ja samaa kaavaa päivästä toiseen. Se teki väsyneeksi. Heti kun liikunta tuli osaksi elämää, mielikin pysyy pidempään korkealla ja jaksaa ihan eritavalla tätä arkea, kuin silloin kun ei liiku. Kiireinen -ja työntäyteinen elämäntilanne voi myös olla yksi iso syy siihen, että on väsynyt, mutta silloin kannattaa priorisoida ja järjestää, sillä omasta hyvinvoinnista on pidettävä huoli. Se on avain kaikkeen. Eli tässä taas päästään siihen mun lempi sanaan, eli RUTIINIT! Ne helpottaa ainankin mun arkea aivan mielettömästi.

Myös se, että näkee säännöllisesti rakkaita ystäviä, tekee mut hyvälle tuulelle. Eli pirteäksi. Siksi odotankin innolla tulevaa viikonloppua, kun järjestän lasten halloween -kutsut, jonne tulee myös muutama mun läheinen ystävä.

Ninan kanssa treenattiin eilen
Ninan kanssa treenattiin eilen

 

Joten! Nyt kaikki kokeillaan väsymykseen avuksi liikuntaa, eikä anneta periksi, vaan näytetään tällekkin vuodenajalle että mistä meidät on tehty! Sisukkaat suomalaiset meinaan! ;)

sara

4 vastausta artikkeliin “Jos syksy väsyttää, mistä uskot sen johtuvan?”

 1. Kyllääh! Kun liikun paljon niin herään pirteänä aamulla 05:00 ja 06:00 olen jo juosten matkalla töihin lamppu otsalla :-) matkanteko kestää tunnin ja sitten pirteänä työntekoon. Syksykin on vähän asennekysymys..

 2. Jep, juuri näin! Mukaan kuvioon vielä terveellinen vitamiini- ja hivenainepitoinen ravinto ja huonot hiilarit pois, niin saa lisättyä vähän virtaa omiin akkuihin. Hidastaahan syksy ihmisten eloa toki senkin takia, että kun valoa on vähemmän, niin aivotkin saa valoa vähemmän ja hormonit liikkuu elimistössä sen vuoksi eri lailla eli aivot ikään kuin luulee, että pitäis nukkua koko ajan. Ja sit väsyttää ja taas väsyttää ja vielä vähän enemmän väsyttää. Oon huomannu, ettei ihan niin paljon väsytä, kun nipistää vähän päivittäisestä hiilarin saannistaan.
  Treeni-iloa, näytät Sara hyvältä! :)

 3. Samaa mieltä! Rutiinit ja liikunta ovat kaiken a ja o! Näytät tosi pirtsakalta ja hyvinvoivalta, wau!

  Huonoista hiilareista pahimpana pitäisin sokeria, siitä jos jostain tulee väsy ja vetämätön olo. Niin, ja D-vitamiini on tosi tärkeä myös. Sitä jos syö, ei vaivaa kaamosmasennus :)

 4. Just niin. Tunnistan elämästäni samoja juttuja, kun vielä kaksi vuotta sitten olin vielä ”liikkumaton” ihminen olin paljon väsyneempi. Tosin väsykausia meinaa syksyisin iskeä, mutta kyllä ne rutiinit, treenaus ja ulkoilu auttaa jaksamaan, saa lisää energiaa muuhunkin:-)
  Mukavaa syksyä :-)

  http://projektiuusimina.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta