Proteiinipommi: Herkullinen mangokakku

 

20141026_133835

Koulupäivistä selvitty ja mäntsälään kotiuduttu. Perhe oli aamulla juna-asemalla vastassa avosylin. Päätettiin heti kotimatkalla, että tänään tehdään jotain hyvää ruokaa ja leivotaan lasten kanssa yhdessä jotain. Päätettiin leipoa kaikkien suosikki ”mango-tuorejuustokakku”, mutta pikku twistillä. Normaalisti pohja tehdään digestive kekseistä ja voista. Päätin kokeilla kakkupohjaa ja tälläkertaa vielä proteiinijauheesta.

Käytin kakkupohjataikinaan Fastin vaahterasiirapin makuista Protein pancake mix jauhetta. Tavallisesti leipoessani en paljon mittaile, vaan tykkään kokeilla ja soveltaa. Tein niin myös tänään. Tämä kakku sisältää yllättävän paljon proteiinia! En laskenut tällä kertaa makroja, mutta kakku sisältää 3 purkkia rahkaa ja pohjana proteiini pannukakkujauheesta ja munista väännetty taikina, joten combo on valmis! Taikinaan tuli kutakuinkin: 2 valkuaista+1 keltuainen, 3dl protein pancake mix jauhetta, 2 dl rasvatonta maitoa, ruokalusikallinen öljyä, ripaus kanelia, 1tl leivinjauhetta

20141026_134531

20141026_135004

 

Sitten kaadettiin taikina irtopohjavuokaan, joka oli vuorattu leivinpaperilla. Uuniin 200 astetta ja n. 20min. Uunista ottamisen jälkeen vuoan ja kakkupohjan piti jäähtyä. Vein kakun siis pihalle jäähtymään ja siivosin silläaikaa jälkiäni keittiössä. Sitten olikin aika alkaa valmistamaan täytettä.

20141026_141222

20141026_141324

20141026_141339

 

Alemman kerroksen täytteeseen laitan tavallisesti muutaman rahkan ja vispattua kermaa. Nyt vispatun kerman sijasta laitettiin 3 rahkaa + puoli desiä rasvatonta maitoa ja loraus soijasta valmistettua vaniljakastiketta, joka toi pohjaan mukavan vaaleankeltaisen värin. Kaikki vaan sekaisin tasaiseksi juoksevaksi seokseksi, jonka jälkeen liivatelehdet (4kpl) kylmään veteen likoomaan.

20141026_143132

Kun lehdet on lionneet löysiksi läpinäkyviksi läpysköiksi, ne tiputetaan pieneen määrään kiehuvaa vettä ja annetaan sulaa veden joukkoon. Sitten liivatelehti neste kaadetaan rahkaseokseen ohuena nauhana ja sekoitetaan kunnolla. Tämän jälkeen täyte kaadetaan jäähtyneen kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.

20141026_143740

20141026_143852

Sitten sama homma kakkos täytteen kanssa. Mangososeet kaadetaan kulhoon ja sekaan laitetaan kiehuvana ohuena nauhana 3 liivatelehteä liotettuna veteen. Sitte seos vaan kakun päällimäiseksi ja jähmettymään jääkaappiin!

20141026_144358

20141026_144534

20141026_144627

 

Tunnetusti olen ”kaikki-mulle-heti” -tyyppinen ihminen ja sen sai taas huomata tässäkin projektissa. Olis pitänyt antaa kakun rauhassa jämäköityä jaakaapissa ennen reunojen irrottamista ja kakun leikkaamista. Mutta ei, en malttanut ja tuloksena sitten hieman lässähtänyt kakkunen. Noooh, samalta se maistuu ja menee sekaisin mahassakin ;) Mutta tärkein, eli se, että kakkupohja onnistui mielettömän hyvin ja sopii hyvin tähän kakkuun. Maku on bueno, ja pohja on tolla Fastin pannukakkujauheella ihan mielettömän helppo tehdä! Nyt jatkamaan herkuttelua, om nom nom ;)

20141026_152532

20141026_152538

20141026_152709

20141026_161631

20141026_162319

 

 

sara

3 vastausta artikkeliin “Proteiinipommi: Herkullinen mangokakku”

  1. Ei vitsit että näyttää hyvältä! Pakko varmaan hankkia jostain itelle myös tota protein pancake mixiä.. :)
    Ps. Istuin sun takana Expossa bikinien aikana mut en USKALTANU moikkaa! :D Säälittävää.. ;)
    Terkuin: Oman elämänsä pieni suuri pudottaja
    pudotus.blogspot.fi

    • Voi että, olisit vaan koputtanut olkapäälle :) Ps. Kannattaa kokeilla tota pannukakkujauhetta, siitä voi tehdä mitä vaan! :)

  2. Oi NAM!!! :) Olen oppinut tykkäämään juustokakuista, joissa tuorejuusto-kermahöttösen sijaan on rahkaa. En oikeastaan tykkää ”virallisista” juustokakuista ollenkaan. :) Ehkä joudun testaamaan tuota sun reseptiä joskus. Ehkä jopa tällä viikolla, samalla kun testaan yhtä raakakakkureseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta