Kotitekoinen kuorinta-aine ja puhdas iho

 

Kuinka monella on käytössä sauna? Entä kuinka moni sen lisäksi että omistaa saunan, niin saunoo siellä vielä viikoittain tai useammin? Meillä oli vanhassa kodissa sauna, mutta sitä tuli lämmitettyä tosi harvoin. Nyt uuden kodin saunaa lämmitellään 2-3 kertaa viikossa ja se on tosi rentouttava tapa päättää päivä. Ihanaa! Mutta miksi ei edellisen kodin saunaa käytetty niin usein? Johtuisiko siitä että asunto ei ollut oma, sauna oli pieni ja ahdas ja ei niin tunnelmallinen. Nyt meillä on ikioma mukavan kokoinen ja tunnelmallinen sauna omakotitalon keskellä, jossa on mukavaa rentoutua.

20141020_172750

 

Saunominen sopii mielestäni syksyyn ja kylmiin iltoihin. Itse saunaan taas kuuluu ehdottomasti raikas saunajuoma. Omat suosikit on vichy tai jäävesi. Toiseksi, tykkään kuoria ihoa, joka on mukava tehdä saunassa, kun iho on pehmentynyt lämmössä. Kuorinnan avulla ihon pinnalta saadaan pois kuolleet ihosolut ja iho pysyy puhtaana. Eilen muistin että mun lemppari kuorinta aine on loppu, ja lampsin pyyhe päällä keittiöön. Nappasin kaapista sokerin, kahvin ja öljyn ja eiku sekasin. Kahvin tuoksi on aina hyvä ja sokerinkiteet kuorii mukavasti ihon puhtaaksi, öljy vielä kosteuttaa. Lopputuloksena ihanan pehmeä ja hyväntuoksuinen puhdas iho. Nyt on viikonlopun tomut ja flunssa hikoilut kuorittu pois kehosta. Tein kuorinta-ainetta niin paljon, että sain koko kropan kuorittua. 

20141020_171839

20141020_171917

20141020_171931

20141020_172018

PhotoGrid_1413870928288

 

Saunomisen ja kuorinnan huuhtelun jälkeen on hiuksien aika. Nyt pitkään tukkaan mulle suositeltiin hyvää hoitoainetta, jotta saan tukan pysymään ja näyttämään aina siistiltä ja hyväkuntoiselta. Ihastuin seuraavaan täysin. IdHAIR BELONGER Conditioner on ainutlaatuinen hoitoaine pitkille hiuksille ja hiustenpidennyksille, joka kosteuttaa ja sulkee hellävaraisesti hiussuomuja tehden hiuksen pinnasta yhtenäisen tiiviin ja vahvan sekä uskomattoman sileän. Lopputuloksena käsittämättömän sileät ja terveet hiukset. Mulla on aina mennyt hiustenpidennykset takkuun ja niitä selvittäessä menee hermot. Nyt en ole joutunut stressaamaan takuista ollenkaan kun olen käyttänyt kyseistä hoitoainetta ja harjannut hiukset kunnolla pesun jälkeen.

20141020_172510

20141020_172618

 

 

Oli sen verran hyvä tuo omatekemä kuorinta aina, että taidanpa lämmittää saunan tänäänkin ;)

 

Sara

sara

2 vastausta artikkeliin “Kotitekoinen kuorinta-aine ja puhdas iho”

  1. Mitä öljyä laitoit? Oliivi? Mä oon kuorinut vain jo keitetyillä kahvinporoilla, en koskaan noin enkä sokerillakaan. Mut vaikuttaa tosi hyvältä, joten aionpa viikonloppuna kokeilla kun saunon :) Meilläkin oma sauna löytyy mutta harvemmin viikolla tulee saunottua. Tuo hoitoaine kiinnostaa myös, oon kuullut hehkutusta ennenkin että sopii erityisen hyvin pidennyksille. Pitää hankkia siis sitäkin!

    • Yleensä käytän huoneenlämpöistä kookosöljyä, mutta eilen laitoin oliiviöljyä :) Toi hoitoainen on ihan huippu! Kantsii hankkia! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta