Pannukakkurullat: suolainen ja makea

Ruokarungon mukaan syöminen tuo tietyllä tavalla helpotusta arkeen. Samojen ruokien syöminen saattaa silti joskus tökkiä. Riippuu aina päivästä. Välillä tekee kanan sijaan mieli syödä seitiä, tai jauhelihan sijaan pihviä. Onneksi on olemassa kalorilaskuri! Sen avulla pystyy helposti laskemaan ruoka-aineiden makroarvot ja näin pystyy vertailemaan ja etsimään haluamalleen aterialle korvaavan.

*Yhteistyössä Fast Sports Nutrition

Bloggaajan etuja jälleen! Sain meinaa testattavaksi Fast Sports Nutrition tuotteita; Protein pancake mix jauheita:  makuina vaahterasiirappi ja maustamaton. Keksin heti mitä haluan kokeilla! Pakkauksen ohjeessa suositellaan tekemään tavallisia amerikkalais tyylisiä paksuja pannukakkuja. Kokeilin toki myös niitä ja lapsethan ne kaikki loppupeleissä söi. Oli siis mielettömän hyviä! Todella rapeita ja todellakin paksuja pannukakkuja tuli. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja keksiä jotain uutta! Tässä alla siis reseptiä suolaiseen ja makeaan: Pannukakkurullaan (ns.proteiinikääretorttu)

20141015_190314

Juustoinen kana pannukakkurulla

Pohja:

3dl Fast Protein Pancake mix maustamaton jauhetta

3dl rasvatonta maitoa

1 kokonainen muna + 2 valkuaista

10g öljyä

mausteita: ruususuola, valkosipulijauhe, pippurisekoitus, chili

Kaikki ainekset vaan sekaisin blenderissä tai vispilällä sekoittaen ja kaada pellille.

Paista uunissa, 200 astetta, n. 20min kunnes pinta alkaa näyttämään kauniin kullan ruskealta

Täyte:

6kpl aamupalajuusto 5%

300g kanasuikaleita (naturel) mausta itse mielen mukaan

mini luumutomaatteja

salaattia

Vinkki: Rullan voi koristella esim parmankinkulla ja laittaa coctailtikuilla basilikanlehtiä ja minitomaatteja pystyyn rullan päälle. Minun mieleen pelkistetty on parempi, joten siks jäi koristelematta :)

Kokonaisen rullan makrot:

Proteiini: 168      Hiilihydraatti: 49     Rasva: 36     Kcal: 1261

Rullasta tulee 10 palaa, joten yhden palan arvot on: P16,8  –  H4,9  –  R3,6  –  Kcal 126     

20141014_180714

20141015_181842

20141015_183555

20141015_184221

20141015_184512

20141015_190204

20141015_190306

Rullasta tuli parasta mitä ikinä olen tehnyt. Ja moni tietää että mä oon kova tekemään noita rullia. Tavallisesti suolaisen rullan teen ihan kananmunista, maidosta ja jauhoista vaan. Tässä pohjassa maku oli mieletön ja koostumus paksu ja pehmeä. Sopivat mausteet kruunasi maun! Sitten suolaisen jälkeen maistuu aina makea ;)

20141015_183342

Vadelma-banaani-rahka pannukakkurulla:

Pohja:

3dl  Fast Protein Pancake mix vaahterasiirappi jauhetta

3dl rasvatonta maitoa

1 kokonainen muna + 2 valkuaista

10g öljyä

Kanelia mielen mukaan

Kaikki ainekset vaan sekaisin blenderissä tai vispilällä sekoittaen ja kaada pellille.

Paista uunissa, 200 astetta, n. 20min kunnes pinta alkaa näyttämään kauniin kullan ruskealta

Täyte:

250g rahkaa + ripaus steviaa

100g vadelmasosetta

1kpl banaani

(raejuusto sopii varmasti myös rahkan kaverina, oli tarkoitus laittaa,

otin jo kuvankin siitä, mutta sit se unohtui :)

Vinkki: Tämänkin rullan voi koristella esim rahkalla ja vadelmilla

Kokonaisen rullan makrot: 

Proteiini: 120     Hiilihydraatit: 84     Rasvat:34     Kcal: 1118

Rullasta tulee 10 palaa, joten yhden palan arvot on: P12  –  H8,4  –  R3,4  –  Kcal 111,8

20141014_180704

20141015_174344

20141015_175522

20141015_180023

20141015_180159

20141015_181318

20141015_181513

20141015_183349

20141015_183504

20141015_183742

20141015_183735

Yllätyin todella, että lapsetkin tykkäsi molemmista rullista niin paljon, että ottivat jopa lisää. Ehdottomasti helppo ja maukas välipala, tai suolainenhan sopii ihan ruoaksikin, jos ottaa muutaman palan ja siihen vaikka kylkeen vähän jotain raikasta salaattia vielä ;) Suosittelen kokeilemaan! Lisää maukkaita reseptejä löydät tästä LINKISTÄ

sara

8 vastausta artikkeliin “Pannukakkurullat: suolainen ja makea”

  1. Kävisköhän tuon aamupalajuuston sijasta raejuusto…. En oo vertaillu ravintoarvoja, mutta tuliskohan raejuustolla proteiiniin lisä prosentteja?
    Näyttää kyllä tosi hyvältä molemmat!

    • Moi. Juu ehdottomasti käy. Tuo sulatejuusta vaan sulaa niin mukavasto ja samalla sitoo rullan yhteen, plus että mun ruokavalioon kuuluu muutama siivu päivässä kyseistä juustoa ni siks valitsin sen ;)

    • Heippa. ei taida olla vielä monissakaan kaupoissa, mutta uskoisin että pian on suurempien tavaratalojen hyllyillä, kuten cittari ja prisma

  2. Jee, näitä lisää! Oonkin tuskaillut, että mitä noista mixeistä tekis, muuta kuin niitä lettuja. Tosi kivaa vaihtelua juurikin välipaloihin, ne tuppaa olemaan niin samanlaisia päivästä toiseen. :)

    • Moi. Joo kannattaa kokeilla. Pannukakkun tekeminen uunissa oli tosi helppo ja maukaskin vielä! Ja täytteekso voi laittaa ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, jonka luulisi toimivan esim pizzassa tai kääretortussa :)

  3. Hei! Harvemmin tulee mihinkään blogeihin otettua kantaa, mutta nyt on pakko kommentoida. Olet tarkka siitä, miten syöt, mutta miksi et ole tarkka, mitä syöt? Suomessa tunnetusti tuotetaan maailman puhtainta ja varmasti antibioottivapaata ruokaa. Huomasin kyllä ilokseni, että monet käytetyt tuotteet , esim kana, oli kotimaista, mutta miksei maitotuotteet (huomasin kyllä , että Aamupala -juusto oli Valion, mutta muut tuotteet)? Maito on herkkä raaka-aine ja yhtälailla siihen siirtyy esimerkiksi antibiootit. Lisäksi ulkomaisista valmisteista ei tiedä, miten ne on valmistettu ja säilytetty. Lisäksi kotimaisten tuotteiden käyttäminen on yhteiskuntateko. Ja varmasti kotimaisista tuotteista löytyy vastaavia tuotteita.

    Tykkään lukea blogiasi ja se antaa hyvää motivaatiota, mutta tämä asia on jo vaivannut pitkään.

    • Moikka. Oon kirjoittanutkin että en olen pilkun tarkka syömisistä vaikka tarkkailenkin mitä suuhuni laitan. On tilanteita jolloin ostetaan sitä mikä on tarjouksessa ja meillä myös syödään sitä mikä maistuu hyvältä. Ulkolaiset maitotuotteet sopii myös meidän perheen vatsoille paremmin eikä tuota vatsan väänteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta