Kalvot auki -lihaskasvulle tietä

PhotoGrid_1411657002365

Syksyistä torstai iltaa kaikille. Mulla on edelleen tää torstai sellanen päivä, jolloin menen töihin iltavuoroon, eli on mahdollisuus hoitaa juoksevia asioita aamupäivällä. Täksi aamuksi olin varannut ajan hierojalle ja luvassa oli kalvojen avaus jaloista. Jokainen joka on kyseisessä operaatiossa ikinä käynyt, tietää mistä puhun.

Vaikka mua oli peloteltu kalvojen avaamisesta ja siitä kuinka kipeää se tekee, niin mä vaan mietin että hah -oon synnyttänyt kahdesti, kyllä mä nyt yhet kalvot kestän availla. Sinne mä astelin hierojalle siinä uskossa että pääsen rentoutumaan ja nauttimaan seuraavan tunnin ajan. Tunti omaa aikaa -mä mietin. Eipä se ihan niin mennyt, kun muistan huokailleeni hierojalle että ”tää on karseempaa ku synnyttäminen!!!” Ensimmäiset vedot ja painallukset siis sattui aivan piiip paljon, kunnes jalat lämpenivät kunnolla ja alkoivat tottua käsittelyyn. Sit loppu oli ihan pala kakkua. Mutta heti taas kun siirryttiin uuteen lihasryhmään, niin purin jo valmiiksi hampaita yhteen.. Mietin mielessäni vaan että ”mä haluun isommat reidet, mä haluun isommat reidet…”  ..mm. sen takia siellä kävin, että lihaksilla olisi nyt taas enemmän tilaa kasvaa. Hieroja kävi kalvot läpi siis taka,- ja etureisistä, pohkeista ja pakaroista, sit jalkapohjat ja lopuksi venytettiin lonkankoukistajat ja pakarat.

Mulla on siis pitkään ollut jumeja ja tiukkuutta joka puolella kroppaa, joka vaikeuttaa mun treenaamista. Polvet kipeilee ja lantio ei ojennu. Pakarat kramppaa ja takareidet on kireällä. En pääse kunnolla kyykkyyn, saati sitten kyykystä ylös. Joku saattaa muistaa kuinka dieetillä valittelin polvikivuista…no nekin saattaapi johtua kaikki vaan noiden lihaskalvojen kireydestä. Sain sit ylemmältä taholta kehotteen, tai ennemminkin käskyn käydä avaamassa lihaskalvot jaloista ja ensiviikolla jatketaan ylökropasta. Välillä pyöritän masentuneena päätä ja ajattelen että hmm… mikäs mä muka liikunnan ammattilainen oon, ku en huolehdi omasta kehonhuollosta niinku pitäisi? Selkää sietäisin saada, ku oon laiminlyönyt oman kehonhuoltoni näin pahasti.

Eilen oli olkapää treenit malmilla, huh huh taas :)
Eilen oli olkapää treenit malmilla, huh huh taas :)

”Lihaskalvot ympäröivät lihaksia ja rajaavat lihasryhmiä toisistaan. Kalvot vaikuttavat koordinaatioon, voimaan ja liikkeiden hallintaan. Kalvot ovat joustavia luonnostaan, mutta liian yksipuolinen treeni voi tehdä niistä kireät. Jos vahvistaa vain entisestään vahvoja, kireyteen taipuvaisia lihaksia, niin kroppa menee varmasti tukkoon.
Myös lihaksen aineenvaihdunta heikkenee, jos lihaskalvot ovat kireät. Lihas ei toimi eikä palaudu kunnolla. Samalla lihaksen kasvukin häiriintyy”

Kun kalvot oli avattu ja jalat oli tottuneet käsittelyyn, olo oli mahtava ja jalat ihan turvoksissa. Huomasin eroa entiseen ja hahmotin jopa pienen lohkon etureidessä. Ihan pienen ;) Tossa polven yläpuolella :D Ihan mahtava fiilis! Ehdottomasti suosittelen jokaiselle hehostaan huoltapitävälle, vaikka se aluksi tekikin kipeää! Kyllä kannattaa! Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevaa, tätä kehitystä ei voi meinaa pysäyttää nyt mikään!

PhotoGrid_1411658336879

sara

10 vastausta artikkeliin “Kalvot auki -lihaskasvulle tietä”

 1. No lohkohan se siinä! :) Olen joskus miettinyt tuota operaatiota itsekin, vaikken mikään ammattitreenaaja olekaan, tulipa taas puhtia! (Menee silti varmaan pari vuotta ennen kuin oikeasti pääsen asialle…)
  Tsemppii opiskeluihin ja muihin koitoksiin!

  • Jännä kokemus se oli, että kannattaa käydä jos yhtään on asiaa miettinyt :) Mä alan käydä siellä nyt säännöllisesti :) Kiitos tsempistä opiskeluihin :)

 2. Hei!
  Itsekin olen kalvokäsittelyissä ollut ja eihän se mukavalta tunnu…. Jälkikäteen kuitenkin eron huomaa :)
  Saanko udella kenellä kävit hierottavana?

  • Koistisen Jormalla kävin :) Ja alan käymään jatkossakin siellä. Oli niin hyvä työssään ja mukavakin.

 3. Hui hiivatti, kuulostaa pelottavalta :D Voin vain kuvitella tuskan, auts!!

  Tuo kehonhuolto on kyllä sellainen, joka aina meinaa jäädä itselläni huomioimatta. Alan aina venyttelemään iltaisin silloin, kun pakarat ja takareidet ovat niin jumissa, että jalkaterät puutuvat :) Nyt kun jumeja ei ole, niin enpä ole taas venytellytkään… tosi fiksua, hoh hoijaa :) Milloinkahan sitä oppisi?

  • Kyllä se pelottavaa olikin :) nyt jälleen vaan tajusin oikeesti sen että se lihas huolto on tärkeetä eikä sitä saa unohtaa! :)

  • Hyvin meni kiitos kysymästä.:) Olin yllättynyt kuinka vähän sattui. Perus hieronta etureisien kohdalla sattui enemmän.:D Ensi viikolla uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta