Todelliset muutoksen tuulet

PhotoGrid_1406879110585

 

Terve taas. Hetki viime postauksesta, mutta ei anneta sen masentaa. Oon täällä taas, ja kerron tässä postauksessa läpikotaisin muutaman viikon kuulumiset. Ootko valmis? :)

20140730_210212

Mulla oli kolmen viikon kesäloma, jonka aikana kävi niin mahtavasti, että löysimme meidän perheelle talon. Olemme aikaisemmin asuneet vuokralla ja häistä asti olemme etsineet aktiivisesti ja välillä ehkä vähemmän aktiivisemmin asuntoa, joka olisi oma. Nyt se löytyi ja kaikki meni enemmän ku nappiin. Saatiin ostettua talo tarjoamallamme hinnalla ja pääsimme muuttamaan heti, sillä talo oli tyhjänä. Eli pääsimme laittamaan pikkuista pintaremonttia ja siivota ennen kuin muutimme tavarat sisään. Kaupat tehtiin pari viikkoa sitten ja olemme jo viikon asuneet onnellisesti omakotitalossa Mäntsälässä.

Taloa etsiessämme tärkeitä haku kriteerejä oli mm. :

-sijainti helsingissä tai helsingin/vantaan lähiympäristö

-hyvät kulkuyhteydet (junaradan tms lähellä)

-omakoti- tai erillistalo

-koulut ja päiväkodit lähellä

-hinta

 

Olemme mieheni kanssa töissä pääkaupunkiseudulla. Itse työskentelen herttoniemessä helsingissä ja mieheni vantaalla. Siksi päätös muuttaa unelmien kotiin mäntsälään oli helppo. kävimme katsomassa monia taloja, emmekä ostaneet niitä, koska ne eivät säväyttäneet. Ei tullut fiilis, että TÄMÄN MÄ HALUAN!

KUNNES!!!!

Astelimme mäntsälässä unelmiemme kotiin. Ihanaan yhdentason omakotitaloon. Talo on punainen tiilitalo ja piha on kaunis nurmipiha. On autokatos ja ulkovarasto. Pihalle mahtuu hyvin leikkimökki, isompi terassi ja vaikka sulkapallokenttä. Talo oli sisältä siisti ja aivan meidän näköinen. ”pienellä pintaremontilla saamme tästä aivan täydellisen unelmakodin” -ajattelin, ja teimme samantien suullisen tarjouksen.

Meni viikko ja tarjouksemme kirjattiin ylös, ja se meni läpi! JEEE me juhlittiin, mutta kerroimme vaan ihan lähipiirissä asiasta. Asuntokaupat tuli julkiseksi vasta, kun kaupat oli virallisesti tehty.

Ja kun asunto oli siis tyhjänä, niin pääsimme heti siivous ja remppahommiin. Mäntsälästä helsinkiin on 60km ja vantaalle 45km. Pääsen autolla kotoa työpaikalle 35minuutissa ja juna mäntsälästä helsinkiin kulkee samassa ajassa. Mäntsälä on mulle tuttua seutua, meillä on lapsuudesta asti ollut mökki orimattilassa ja heinolassa, plus että olen viettänyt paljon aikaa lapsuudestani lahdessa, joka on lähellä mäntsälää.

Asuntoon täytyy tehdä pientä remonttia ja eilen valmistui uuden lämminvesivaraajan siirto ja kytkentä. Samalla vaihdettiin uusi lattia tähän huoneeseen ja nyt jatketaan kodinhoitohuoneen remontilla. Edessä vielä ikkunoiden vaihto ja terassin rakentaminen takapihalle. Omakotitalossahan on aina hommaa ja projektia projektin perään, mutta sehän sopii mulle! :)

PhotoGrid_1407421344582

20140802_195243

20140802_195219(1)

20140802_194406

20140802_103556

PhotoGrid_1407176588233

 

Lämminvesivaraajan muutos:

20140805_223058

20140806_212536

 

Etupihan terassiin uutta ilmettä:

20140802_195459

20140803_204145

PhotoGrid_1407090622689

 

Nyt mulla on myös uusi posepeili :)

PhotoGrid_1407177774022

PhotoGrid_1407176588233

 

Kuten ehkä arvata saattaa, niin edelliset viikot on mennyt aika hulinassa, kun on ollut niin paljon kaikkea muuttoon liittyvää. Lasten koulut ja päiväkoditkin löytyi ja paikat hoitui onneks tosi hyvin. Vielä en ole paljoa ehtinyt paikkaan tai kaupunkiin sen tarkemmin tutustua, eli jos sulle tulee mieleen vinkkejä mitä kannattaa nyt mäntsälän kuntalaisena tehdä, niin let me know ;) Onko blogin lukijoissa mäntsälässä asuvia? :)

 

PhotoGrid_1406800650796

PhotoGrid_1406800839251

Treenaamassa oon ehtinyt käydä satunnaisesti ja lenkillä samaten. Ilmat on ollu sen verran upeat, että oon viihtynyt paremmin pihalla ku salilla. Salille ehtii, sillä se ei karkaa mihinkään. Tällähetkellä on tosi kiva kun ei tartte ottaa kummempaa stressiä treeneistä, vaan ehtii ja voi tehdä muutakin. En aijo unohtaa ja kuopata mun tulevaisuuden kisahaaveita ja salitreenejä, vaan nyt on vaan hyvä aika tehdä välillä muita asioita. Nyt meillä on koko perheen kanssa yhteisenä projektina luoda mäntsälästä meille hyvä paikka asua, ja koti jossa viihtyy pitkään. Sille annan aikani.

20140730_221028

sara

30 vastausta artikkeliin “Todelliset muutoksen tuulet”

 1. Onnea uuteen, omaan kotiin!
  Itse olen kotoisin Mlän naapurikunnasta, Pukkilasta. Mäntsälä on kiva, pieni maalaispitäjä ;) Motarin varressa,ihan ok palvelut jne. Muuten en juurikaan nyky-Mäntsälästä tiedä..
  Ja mikä hauskinta/hassuinta, käytiin katsomassa itse tuota samaa taloa :) hyvä, että te saitte siitä oman kodin, me vielä haetaan omaamme.
  Treenipaikkoja on Mlässäkin kokoonsa nähden hyvin, kuntosaleja siis. Näin olen ymmärtänyt, itse olen aikoinaan käynyt mm. Kuntokeitaalla.

  Salla

  • Heippa ja kiitos! :) onkin ollut tarkoitus käydä tutustumassa paikallisiin kuntosaleihin ja muutenkin paikkoihin. kuntokeidas näytti kivalta :) hassu sattuma! saako kysyä miksi tuo ihana talo ei sit olekkaan nyt teidän? miks ette ostaneet sitä? meidän onni että ette ostanut, ja kiva sattuma kyllä :)

 2. Onnea uuteen kotiin! Näyttää tosi hyvältä :) Ja kyllähän sitä omakotitalossa hommaa riittää!!
  Tuollainen peiliovi olisikin mieleinen! Mistä teillä on tuo lasten kerrossänky?

  • heippa! ja kiitos viestistä. kerrossänky on keltaisenpörssin antimia. onni oli että löysin noin hienon ja vähällä käytöllä olleen sängyn tytöille, ja vieläpä mäntsälästä :D heh

 3. Onnea! Kivan näköinen koti, ihanat noi makkarin ovet :) kyllä sen vaan tietää kun se oikea koti osuu eteen ja sillon ei pidä aikailla!

 4. Oho! Mäntsälän mimmikö susta muuttuikin :) Ajomatka ei kyllä ole mikään paha. Monella kuluu tuo sama ihan PK-seudun sisällä liikkuessa! Onnea uuteen kotiin <3

 5. Moi Sara!
  Olen lukenut sun blogia jo tovin, mutta nyt vasta kommentoin. Onnea uuteen kotiin!

  Me rakennettiin juuri omakoti myös Mäntsälään ja Helsingistä muutettiin tänne. Ollaan viihdytty ihan hyvin. Onhan tämä pieni paikka, mutta lapsiperheelle sopiva pikkukunta. Toivottavasti viihdytte hyvin!

  • heippa suvi ja kiva kun kirjoitit! valtavan upeaa että joku jaksaa rakentaa itse, mulla ei riittäisi kärsivällisyys, ku nytkin hermoilen ihan pienien remonttien kanssa :) kiva että mäntsälässä asuu muitakin! pitää vissiin alkaa järkkäämään jotain kimppa treenejä, lenkkejä, salia tms ;) hih

  • Ei se kärsivällisyys meinannutkaan riittää, tiukkaa teki minulle :)
   Olisipa tosiaan kiva nähdä. En ole tottunut, että täällä törmää bloggareihin :) Asutaankin melko lähellä, jos teiltä on 10 min matka juna-asemalle…Ainakin pysäytän sut, jos nään :)

  • hih, juu pysäytä ihmeessä :) enhän mä tunnista täällä ketään :) eiks se niin mee että ”kaikki tuntee apinan mutta apina ei tunne ketään” :D

 6. Ei ollut meidän koti sitten kuitenkaan-uskon, että sen tuntee sisään astuessaan, ihan kuin sinäkin tunsit

 7. Vautsi aivan mahtava asunto! Ai että tälläistä on puuhailtu hiljaiselon aikana, se suodettakoon kun on noinki ihaniabjuttuja tapahtunut. ;);) asunto on todella ihana, varsinkin tuo keittiö ja makuuhuoneen ovet <3 toivottavasti tulee treenijuttujen lisäksi postaista kodin sisustuksesta ja kunnostuksesta yksityiskohtaisemmin :) olisi myös kova tietää millainen teidän vanha asunto oli jos pois lähditte ja millä paikalla? Onnea uuteen kotiin ja remppaintoa !:P

  • Heippa ja kiitos :) Me asuttiin ennen vuokralla pienkerrostalon ylemmässä kerroksessa helsingissä. Kovasti oli halu omaan asuntoon ja taloon. Nyt sitten toteutettiin unelmamme <3

 8. Onnea uuteen kotiin ja tervetuloa ”naapuriin”. Meidän perhe asustaa Hyvinkäällä ja olen yksi vakio lukijoistasi!!! :)

 9. Tervetuloa Mäntsälään! Itsekin siellä asustelen ja omana salina toimii Vireus uusine tiloineen. Tuota salia voin ainakin lämpimästi suositella! Kotinne on mukavan näköinen ja se on totta että Mäntsälä on ihan lähellä Helsinkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta