Mukavan päivän harmillinen päätös. Nainen huusi: ”APUA!”

 

Sanna ja Sara :)
Sanna ja Sara :)

Mulla oli tänään mukavaa sovittua menoa tampereen suuntaan, joten lähdettiin pikkuiselle road tripille ystäväni Sannan kanssa. Mikä sattuma, että just tälle päivälle iski noi hullut helteet. Mikäs sen mukavampaa siis kun istua pari tuntia per suunta autossa, ja aurinko porotti ennätys asteissa ulkona. No ehkä sitä ehtii vielä makaamaan auringossa tänä kesänä. Toivottavasti. Kun muodollisuudet oli hoidettu, päätimme käyttää tampesterissa olon hyväksi, käymällä treenaamassa kuululla WOLF:in salilla tampereen keskustassa. Sali oli just niin iso kun ohjelmista ja kuvista oon nähnyt. 

20140605_130031

20140605_143902

20140605_135947

20140605_135402

Tää tyttö loistaa ens syksyn kisoissa <3

Ehdittiin treenaamaan hyvissä ajoin päivää, sillä vältyttiin ilmeisesti ruuhkalta. Hyvin saatiin jalat treenattua, vaikka aina siinä hetki menee uudella salilla, että saa säädettyä ja etsittyä tarvittavat laitteet. Kuinkas monen ”kotisali” WFC on? Kävin teillä vieraissa, eli tulkaahan tekin sit helsingissä käydessämme meille Sporttikujalle ;)

Kiitos mukavasta päiväseurasta sanna <3
Kiitos mukavasta päiväseurasta Sanna <3

 

Loppuun vielä lyhyesti siitä mitä kurjaa kävi kotimatkallamme. Ajettiin jo helsingissä taajama alueella, kun huomasimme meidän puolella tietä nuoren miehen joka kuristi ja löi nuorta naista. Olimme n. 10m päässä heistä, sillä edessämme oli muutamia autoja. Liikenne kulki hitaasti eteenpäin tietyöntakia. Kaikki joutuivat vaihtamaan vasemman puoleiselle kaistalle päästäkseen ohi tietyö kohdasta. Kun pääsimme heidän kohdalle, avasimme ikkunan huutaaksemme väliin, mutta nainen pääsi irti ja juoksi karkuun. Hän juoksi suuntaan josta juuri olimme tulleet. Mietimme mitä tekisimme auttaaksemme. Huusimme miehelle ikkunasta ja tööttäsimme, tuloksetta. Mies lähti naisen perään. He vaihtoivat kadun puolta neljän kaistan yli ja kuulimme kuinka nainen huusi vastaantuleville ja ohi meneville pyöräilijöille että: ”auttakaa, soittakaa poliisit”

Oltiin jumissa väärällä puolella tietä ja menossa vielä väärään suuntaan. Harmikseni jouduin toteamaan, että yksikään ohikulkija tai autoilija ei kiinnittänyt tapaukseen mitään huomiota. Kukaan ei auttanut naista. 

Päästiin ohi tietyöstä. Sanna ajoi autoa ja mä käännyin katsomaan pitkälle taaksemme, miten tilanne etenee. ”Voi kunpa joku pysähtyisi ja auttaisi naista!” -mietin. Kukaan ei auttanut. Ajoimme seuraavasta liittymästä ylös ja laskeuduttiin alas toiselle puolelle tietä mennäksemme tapahtumaan väliin. Kun pääsimme lähemmäs heitä, nainen heittäytyi meidän edessä olevan auton eteen itkien ja huutaen että SOITTAKAA POLIISIT! Autossa ollut kuski ei varmasti tajunnut tilanteen vakavuutta, vaan vaihtoi kaistaa ja ajoi pois. Turhautunut pelokas apua pyytävä naisen katse porautui seuraavaan kohdalle osuvaan autoon, eli meihin. Me pysähdyttiin ja kysyttiin haluaisiko nainen tulla kyytiin, jolloin voisimme viedä hänet pois tilanteesta. Itkuisin silmin nainen kiitti meitä ja päästin hänet istumaan takapenkille. Mies huusi kamalia naisen perään ja ajoimme pois. Kyselimme naisen vointia ja että onko toiveita mitä teemme tai minne hänet viemme. Veimme naisen toiveesta hänet läheiselle bussiasemalle ja varmistimme monesti että onko hän kunnossa. Nainen kiitti meitä hieman nöyrästi ja vähän ehkä jopa pahoillaan, että jouduimme näkemään jotain niin kamalaa. Sitten hän nousi autosta ja lähti. Auttakaa aina, jos teillä on siihen mahdollisuus. Älkää vain sulkeko silmiä ja lähtekö pois tilanteesta. Välittäkää toisistanne.

Tapahtumasta on nyt muutamia tunteja ja ajattelen naista taukoamatta. Onkohan hän päässyt turvallisesti kotiin? Tuleeko mies sinne tänään? Jatkuuko riita pahempana? Teimmekö oikein kun veimme hänet pois tilanteesta? Mitä muutakaan olisimme voinut tehdä? Pelkkä autopsta huutaminen ja miehen ojentaminen tuskin olisi onnistunut. Olisimme voineet vain antaa olla, jolloin mies olisi ehkä hakannut naisen pahemmin. Olen varma että teimme oikein ja kädet ristissä toivon, että tällä naisella on kaikki nyt hyvin.

Näyttökuva 2014-6-5 kello 20.56.53

sara

10 vastausta artikkeliin “Mukavan päivän harmillinen päätös. Nainen huusi: ”APUA!””

 1. Ihmetyttää ihmisten auttamishaluttomuus. Todella kurja esimerkki, toivottavasti naishenkilö on kunnossa!

  Itse sain kokea vastaavanlaista auttamishaluttomuutta tällä viikolla, en tosin yhtä rankassa yhteydessä. Kaaduin polkupyörällä, lensin ohjaustangon yli ja kuusi (!) ihmistä käveli ohitseni. Ketään ei kiinnostanut kuinka kävi, vaikka uskoisin että ilmalento näytti pahalta. Onneksi mitään ei käynyt, mutta harmittamaan jäi eniten ihmisten asenteet. Edes pieni ”Onko kaikki kunnossa” olisi pelastanut päiväni.

 2. Hienoa että autoitte! Noin pitäisi jokaisen tehdä vastaavassa tilanteessa. Miksei ihmiset auta toisiaan? Kaikki varmasti toivoisivat saavansa apua, jos sattuisi paha tilanne omalle kohdalle. Tai jos rakas ystävä joutuisi pulaan- varmasti toivoisi, että häntäkin autettaisiin. Mua niin pistää sapettamaan välinpitämättömyys.

  Kerran näin kaupungilla, kuinka kolme poikaa pieksi pienempää. Tai kaksi huuteli vieressä kannustaen tätä ”pomoa”, joka piti pienempäänsä rinnuksista kiinni ja hakkasi tämän päätä maahan. Tien toisella puolella ihmiset pysähtyivät vaan tuijottamaan suu auki. Eivät tehneet elettäkään auttaakseen. Mä näin heti punaista siinä tilanteessa, kaivoin puhelimen laukusta ja juoksin poikien luo naama punaisena karjuen kuinka typerää tuo käytös oli ja että soitan poliisit. Vähän pelotti että itselle käy siinä köpösti kun olin poikien kanssa samaa kokoluokkaa- pienempikin. Tuossa välissä pienempi poika pääsi rimpuilemaan irti ja juoksi pakoon. Hakkaaja kavereineen juoksi perään. Ja siinä vieressä oli ISOJA AIKUISIA MIEHIÄ.Kolme isoa miestä katsoo monttu auki. Uskon, että he olis voineet tehdäkin tilanteessa jotain, toisin kuin mun kaltainen rääpäle.

  Tähän loppuun pari kirosanaa. Argh.

 3. Ihanaa kun autoitte!! Voi kumpa yhä useammat ihmiset auttaisivat toisiaan!:( Kuinka paljon hyvää siitä seuraisikaan…

 4. tuli mieleen olisiko naisen voinut viedä poliisiasemalle? Kai tuosta ilmoituksen olisi voinut tehdä. Ehkä nainen saa taas selkäänsä. Hienoa että te pysähdyitte auttamaan.

  M

 5. Hienoa että autoitte naista! Tuollaisessa tilanteessa kuitenkin pitäisi soittaa paikalle poliisit – heti. Tässähän tapahtui ihan selkeä pahoinpitely, eli rikos ja nyt todennäköisesti mies pääsi pälkähästä jos nainen ei uskalla itse jälkikäteen mennä tekemään rikosilmoitusta. Tuo ilmiö on jännä, että kun ihmisiä on paljon, kukaan ei mene auttamaan vaan luotetaan siihen, että joku muu hoitaa tilanteen.. Onneksi olitte paikalla!

  Oletko muuten nähnyt netissä sen videon, jossa on mies ja nainen näyttelijöinä ja muut luulevat tilannetta aidoksi? Ensin mies on hyökkäävä ja päällekäyvä naista kohtaan, jolloin ohikulkijat puuttuvat tilanteeseen ja pistävät miehen aisoihin puolustamalla naista. Sitten tilanne käännetään päinvastoin eli nainen hyökkääkin miehen kimppuun. Ja mitä ihmiset tekee? Nauravat ja hihittelevät puuttumatta millään tavalla tilanteeseen. Väkivalta on aina vakava asia ja siihen tulisi puuttua aina, oli kyseessä sitten millaiset riitapukarit tahansa. Jos ei itse uskalla puuttua tilanteeseen, niin vähintä mitä voi tehdä on ilmoittaa asiasta hätäkeskukseen.

 6. Mä en pysty ymmärtämään, miten ihmiset on noin välinpitämättömiä! :( Onneks te autoitte! Muistan Turussa asuessani kuulleeni kaameen jutun siitä, kuinka nainen oli raiskattu ja hakattu Turun keskustassa ja ympärillä asuneet ihmiset oli katsoneet ikkunasta! Kukaan ei ollut ilmeisesti soittanut apua… Mä en voi käsittää, miten tollasta tapahtuu?!

 7. Ihmisten auttamishaluttomuus on ihan kauheeta :( Kerran kun poistuin bussista niin yksi matkustajista kaatuili vähän väliä bussista poistuttuaan ja selvästi huomasi ettei hänellä ole kaikki kunnossa. Ihmiset kävelivät vaan ohi, eivätkä edes vilkaisseet. Itse pysähdyin kysymään, että onko kaikki kunnossa ja lopulta soitin ambulanssin paikalle. Olin menossa silloin töihin ja ei olis tullut mieleenkään jättää toista oman onnen nojaan vaan sen takia, että ei myöhästyisi töistä.
  Saattohan toki osa ajatella, että tyyppi oli kännissä, mutta ei sellasessa kunnossa olevaa tyyppiäkään saisi yksin jättää. Viime kesänä yks ukko oli sammunut tien varteen niin pysähdyin herättelemään häntä, kun toisellehan on voinut vaikka sattua jotakin tai voisi jotain tapahtua.

 8. Tuollainen haluttomuus auttaa tuntemattomia kanssa ihmisiä on kuvottavaa. Uskon vahvasti, että se johtuu nykyajan mediasta ja kiireestä, kaikki vain kävelee kaduilla omassa kuplassaan älypuhelimet kädessä. Sitten kun jotain pahaa tapahtuu, ihmisten on vaikea erottaa sitä todellisuudesta. Yleensähän vain tv-sarjoissa voi käydä jotain tuollaista. Monesti kuulee kuvattavan ”se oli kuin elokuvasta” eli todellisuudentaju hämärtyy. Jotenkin ymmärränkin sen, että poikkeaviin tilanteisiin on vaikea reagoida. Mutta kyllä lähtökohtaisesti pitää ihmisen hätä ottaa vakavasti. Jos jälkeenpäin käy ilmi, että kyseessä oli pilaa tai jotain ei-niin-vakavaa, on se vain toisen osapuolen häpeä ja asia. Sitä vartenhan virkavallan turhasta hälyttämisestäkin joutuu korvauksiin. Parempi siis katsoa kuin katua, eikö niin :) omakohtaisista avun puutteen kokemuksista tulee mieleen, kun olin n. 15v ja istuin myöhäisen iltabussin perällä ystäväni kanssa kun bussi teki yht’äkkiä äkkijarrutuksen. Lensin suoraan lujaa lattialle niin, että takaraivoni kolahti pahasti. Siinä sitten kovaan ääneen hysteerisesti kauhisteltiin kaverin kanssa kun pääni oli aivan punainen verestä. Ihmiset katselivat taakse ja kuulivat ja tajusivat selkeästi asian, keltään ei jäänyt sitä rysäystä huomaamatta. Mutta KUKAAN, edes kuski, ei kysynyt olenko kunnossa tai mitään. Varmaan ajattelivat, että teinitytöt taitaa olla vähän kännissä tms enkä siis uskaltanut edes vanhemmilleni kertoa kotona, vaan menin huppu päässä verisenä nukkumaan. Oikean kaavan mukaan aikuisten olisi pitänyt välittää, pääni olisi pitänyt näyttää terveysasemalla ja liikennelaitos laittaa vastuuseen. Maailma ei ole reilu.

 9. Hienoa että palasitte auttamaan! Ihan käsittämätöntä vaan ettei kukaan muu välittänyt (?) Ehkä joku edes soitti poliisille… Kauheaa ajatella että hädässä ei saa apua vaikka ympärillä on ihmisiä ja oikein pyytää apua, käsittämätöntä….

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

 10. Kauhea juttu :/ onneksi juuri te osuitte paikalle! Ties miten olisi käynyt jos teidän autonne ei siihen olisi pysähtynyt.

  Hs
  liianlyhytelama.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta