Liikunta -ja hyvinvointiblogi

 

Tänään on juhlapäivä! Tai oikeastaan yritän ajatella niin, että jokainen dieettipäivä on juhla päivä. Olen päivä päivältä lähempänä unelmaani, enkä anna kenenkään tai minkään lannistaa, niin että luovuttaisin. Tänään on mun ensimmäisen kisadieetin 28 päivä, eli neljä viikkoa tulee tämän päivän jälkeen plakkariin. Kyselin mun instagrammissa aikaisemmin, että onko toiveita siitä mistä tänään postaisin ja toivoitte kuntokuvia tämän kulunen kuukauden tuloksista. Paljoa ei ole tapahtunut, joten laitetaan niitä selvempiä kuntokuvia vasta vähän myöhemmin, jotta ero entiseen olisi suurempi. Kyllä mun kasvoista kuulemma huomaa että nesteet on lähtenyt, ja ehkä se rasvakin alkaa pikkuhiljaa porisemaan :)

Juuri ennen dieetin alkua ja eilen
Juuri ennen dieetin alkua ja eilen

 

Olen kirjoittanut treeniblogia pian 2 vuotta. Alkuvaiheessa blogi oli ”laihdutus ja kuntoon pääsemis blogi” Sitten se muuttui enemmän treeniblogiksi, ja nyt taas dieetataan sekä treenataan kovemmin kuin ikinä. Kokoajan olen kuitenkin kertonut treenaamiseen, hyvinvointiin ja terveellisiin elämäntapoihin liittyvistä asioista, lukuunottamatta muutamaa bile -postausta ;)

Mediassa on kirjoitettu paljon siitä, miten fitness on vaarallista ja voi aiheuttaa harrastajalle vaikka ja mitä ongelmia.. Siksi mietinkin, että haluaisin laajentaa mun blogissa skaalaa ja kertoa enemmän yleisesti hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista, sekä samalla mun matkasta kohti ensimmäisiä bodyfitness kilpailijoita. Hyvinvointiin ja terveellisiin elämäntapoihin kuuluu niin paljon asioita, joista ei tule puhuttua. Monet treeni blogit käsittelevät paljon itse treenaamista, mutta osasta sen ympärillä tapahtuvasta ei liiemmin puhuta. Lihashuolto, palautuminen, kauneudenhoito, ravinto, muut harrastukset, ystävät, vapaa-aika ym.. Toki näistäkin asioista kirjoitetaan, mutta harvemmin. Mun blogissa ainankaan :) Haluaisinkin, että mun blogi kulkisi tästä lähtien teemalla: Liikunta -ja hyvinvointiblogi

PhotoGrid_1383385944819

 

 

Hyvinvointiin ja terveyteen liittyy vahvasti myös meidän purukalusto, eli hampaat. Jo pelkästään suussa tapahtuvan happohyökkäyksen takia ihmisen olisi hyvä syödä säännöllisesti, eikä liian usein, saati sitten kokoajan napostellen. Olen kertonutkin aiemmin siitä kuinka olen kokoelämäni kärsinyt mun hampaista sekä hammaslääkäripelosta. Se oli vahvasti syynä siihen, että mun hampaat oli päässyt todella huonoon kuntoon. Vuosi sitten jouduin hammaslääkärillä tehdyn operaation jälkeen kiireellisenä suu ja leuka -sairaalaan, kun suuhun tehty operaatio pääsi tulehtumaan ja siinä sit tapahtui vaikka mitä kamalaa (kuva alla) :( Se ei helpottanut mun hammalääkäri pelkoa, päinvastoin.

WP_005050
8.12.2012

 

Pitkäaikaisena toiveena mulla on ollut, että saisin yhden uuden hampaan. Multa lohkesi joskus vuosia sitten vasemmalta ylhäältä hammas, jota en ikinä mennyt korjaamaan. Se ei vaivannut eikä särkenyt, kunnes kerran se lohkesi kokonaan, niin että pelkät juuret jäi ikeniin. Silloinkin vaan opettelin piilottamaan koloa hammasrivissä, enkä päätynyt hammaslääkäriin. Tyhmä minä! No se päivä sitten juurikin vuosi sitten koitti, kun juuri alkoi särkemään ja kuolleen hampaan poisto suusta oli välttämätöntä! Pitkään olen ollut siis ilman hammasta, ja ehdin hyvin tottumaan siihen, miten hymyillessä piilotin puuttuvan hammaskolon. Kuitenkin aina toivoin, että mulla olisi hammas, sillä hymy hampailla on aina kauniimpi, kuin suu tiukasti kiinni. Myös mun tilanteessa, kun olen ensi keväänä astelemassa bikineissä lavalle, tulisi hymyn olla valloittava ja luonnollinen. Niinpä otin asioista selvää, ja päätin saada hampaan puuttuvan tilalle. Pelko hammasoperaatioista pyöri silti vahvasti tuoreessa muistissa. Kunnes selvisi, että hampaan saa ilman leikkauksia, istutuksia ja muita kamalia toimenpiteitä. Mulle rakennettiin siis viimeviikolla kuitusilta, johon rakennettiin palapalalta hammas. Ja tämä kaikki ilman minkäänlaista kipua tai kärsimystä.

 

PhotoGrid_1383152954438

PhotoGrid_1383471892425

 

Leukaluuhun istutettavat implantit ovat paras keino yksittäisten puuttuvien hampaiden korvaamiseksi. Puuttuvia hampaita voidaan myös korvata kulta- tai posliinisilloilla, jolloin viereiset hampaat hiotaan mukaan siltarakenteeseen.Koska näissä vaaditaan sekä hammaslääkärin että hammasteknikon ja implanttihoidossa myös suukirurgin erityisosaamista, ongelmaksi koituvat usein kustannukset.

Lasikuituvahvisteisten yhdistelmämuovisiltojen käyttö on viime vuosina lisääntynyt hammaslääketieteessä. Ne tarjoavat kestävän, luonnollisen näköisen ja taloudellisen vaihtoehdon puuttuvan hampaan korvaamiseksi. Kuitulujitteet ovat lasikuidusta ja polymeerista valmistettuja akrylaattimuovien lujitteita. Lasikuituvahvisteinen ”kuitusilta” voidaan valmistaa hammaslääkärin vastaanotolla yhdellä hoitokäynnillä. Kuitukisko kiinnitetään hampaiden paikkoihin tai viereisten hampaiden pintaan ja puuttuva hammas valmistetaan paikka-aineena käytettävästä yhdistelmämuovista. Kuitusilta on erittäin esteettinen, kestävä ja edullinen tapa korvata puuttuva hammas.

 

Toimenpide tehtiin Helsingin Etu-Töölössä sijeitsevassa Odontex hammaslääkärikeskuksessa. Hampaan rakentaminen oli mukava kokemus, eikä sattunut yhtään. Lääkäri ja hoitaja olivat todella mukavia, ja pitivät huolen, että ei alkanut missään vaiheessa pelottamaan. Nyt kun mulla on uusi hymy, niin koen olevani entistäkin itsevarmempi. Ei tarvitse enää piilotella, vaain voi olla rennon luonnollinen. Hetki tässä varmasti menee ennenkuin oppii, että ei tarvitse aina sulkea suuta, jos joku tulee juttelemaan mun vasemmalle puolelle tai kuva kulma tulee vasurista :) Mulla on hammas! Ihanaa! Olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen ja työn jälkeen!

 

Tämä aamu alkoi ihanasti sumuisessa helsingissä. Kävin aamuaerobisella herttoniemen mäkihyppytornilla, jossa juoksin rappusia. Kolme aerobista viikossa on tällähetkellä just eikä melkein sopiva määrä mulle. Ehdin tässä tulevien kuukausien aikana kyllä kirmaamaan tuolla aamuhämärässä ihan tarpeeksi ;)

PhotoGrid_1383464353428

 

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Ihanaa kun seuraatte matkaani! ;)

 

Sara

sara

31 vastausta artikkeliin “Liikunta -ja hyvinvointiblogi”

 1. Laihtumisen huomaa selkeesti!

  Ja kiitos muutenkin postauksesta… Et oo postaillut viimeaikoina niin useasti ja onkin ollut jo ikävä :(
  Tää on mun suosikkiblogini!

 2. Laihtumisen huomaa selkeesti!

  Ja kiitos muutenkin postauksesta… Et oo postaillut viimeaikoina niin useasti ja onkin ollut jo ikävä :(
  Tää on mun suosikkiblogini!

  Näinköhän tää kommentti näkyy, tää herjaa jotain..

  • Kyllä näkyy kommentti :) kiitos siitä, kivasti sanotru. Ja yritän jatkossa pitää blogin elossa, ja päivitellä aina tilanteen salliessa

 3. Löysin sun blogin viikko takaperin ja nyt rohmuan sun kaikki tekstit kerralla läpi! :D Oon vielä lukemisessani ihan alkutaipaleella paljon ennen sun häitä, mutta pakko oli sen verran tulla kurkistamaan nykyhetkeä, että nään miten huimasti oot kehittynyt!!! :) Vau! Onnittelut! Olet kyllä aika huima mimmi :) Rohmuan äkkiä kaikki vanhat tekstit läpi, jotta pääsen tähän nykyhetkeen!! Kyllä saa taas itse motivaatiota viimeisten kilojen kanssa! Nyt jo -20kg takana, mutta bikinikunto vielä kaukana edessä.. Sulla on tekemisen meininkiä ja siitä tykkään! :)

  Käy ihmeessä osallistumassa blogini sivuilla Gigantin lahjakortti arvontaan! :) Ja saa toki liittyä lukijaksikin, mikäli mun tekstit omaan silmään näyttää hyvältä. :)

  pudotus.blogspot.fi

  • ihana olet! heh. kovasti tsemppiä sun urakkaan! hienon työn olet jo tehnyt! sisulla vaan eteenpäin, niin hyvä tulee! <3

 4. Kyllähän tuossa jo kiristyminen näkyy, peukut! :)
  Mä just tänään blogissani kirjoittelin, kuinka haluisin portaita päästä ravailemaan, mutta tässä lähistöllä ei taida mitään portaita löytyä :/ Ois kivaa vaihtelua aamuaerobisiin…

 5. Hienoa nähdä hymysi ja siksi kysynkin, että tuntuiko hymyileminen alkuun fyysisesti vaikealta tai jopa mahdottomalta? Minulla on ollut samoja ongelmia ja vuosia pidin huulet tiukasti supussa, mutta hammashoitojen jälkeen tuntuu etteivät kasvojen lihakset edes taivu niin paljon että hampaat paljastuisivat alta. Leveä hymy on enemmän väkinäinen irvistys. Tulikohan minusta ikuinen kivikasvo :(

  Olisi mukava myös kuulla dietin vaikutuksista mielialaan, ajatuksiin ja muihin henkisiin tekijöihin. Tsemppiä jatkoon, lopputulos on varmasti mahtava.

  • moi. ei ole tuntunut vaikealta :) olen enemmänkin vaan hymyillyt nyt kokoajan enemmän, ja leveästi, koska olen niin happy :) hymy tulee luonnostaan, onneksi ;) vastasin uudessa postauskessa tohon mieliala juttuun :)

 6. Hampaiden hoito on kyllä tosi tärkeää! Mulla on narskutusongelma, jota en hoitanut ajoissa eli en teettänyt yökiskoa heti kun sitä suositeltiin. Ehdin narskutella vielä monta vuotta hampaita ja leukoja huonompaan kuntoon unissani….jälkikäteen harmittaa, mutta minkäs teet!

  Oletko tehnyt tuon hampaan korjaamisen lisäksi muita juttuja hampaille? Esim. valkaisua?
  Mua on alkanut harmittaa, kun hampaat ei ole enää niin valkoiset enää, kun ikää tulee…

  Kyllä huomaa jo kuukaudessa kiristymistä. Siitä se lähtee =D

  • kiitos <3 kerran olen valkaissut hampaita, vuosi sitten itseasiassa. muuta niille ei olekkaan tehty, muuta ku paikkailtu reikiä :(

 7. Voi mulle nämä puuttuvat hampaat ovat tuttua :D Olen tapaturmaisesti menettänyt kaksi etummaista ylähammasta. Toiseen on jo rakennettu vuosia sitten implantti, olen ollut todella tyytyväinen. Nyt toinen puuttuvahammas korvataan kohta taasen implantilla. Itse asiassa juuri on jo asennettu kesällä, kruunun saan nyt joulukuussa, yeppee! Mulle siis osaproteesit ovat tulleet tutuksi :D Ei kiva, ei ollenkaan. Ei tulisi mieleenkään mennä hymyilemään ilman näitä etuhampaita :D Mutta sen haluan sanoa, että omakohtainen implantin asennuksesta ei ole ollut mitenkään kamala. Eihän se kivaa ole tokikaan, mutta puudutus toimii niin hyvin, ettei siinä kerta kaikkiaan tunne yhtään mitään! Kokenut suukirurgi tekee sen asennuksen alle puolessa tunnissa. Nopeeta hommaa :) Ja nämä hampaat pysyy suussa, jos huolehtii suuhygieniasta hyvin! Kuitusillasta mulla ei varsinaisesti ole omakohtaista kokemusta. Ekan hampaan kohdalla mulle rakennettiin sellainen muovihammas, mutta se ei kestänyt ollenkaan puremista. Irtosi vähän väliä :/ Yhdelle ystävälleni rakennettiin kanssa sitten tällainen kuitusilta ja sama juttu hänelläkin :( Lopulta hän päätyi kuitenkin implanttiin. Mutta mielenkiinnolla kyllä nyt kuulen kuulumisia sun kuituhampaasta, sillä olen joskus miettinyt miten se skulaa kun siitä on niin kahdenlaista palautetta saanut :)

  • moikka. hammasjutut on aina ikäviä. infoon täällä kyllä mun hampaan voinnista, ja tarkoitus on myös jossain vaiheessa kerätä rohkeutta ja ottaa implantti..heti kun vaan uskaltaisin.. :/ kiitos kommentistasi :)

 8. Joku olikin jo kommentoinut, että olis kiva kuulla dietin vaikutuksista sun mielialaan ja ajatuksiin? Oliko niin, että sulla laskettiin nyt rajusti kaloreita aiempaan nähden? Entä hiilareita?
  Olis huippua jos ehtisit / jaksaisit kirjoitella useammin kuulumisia…

  • kiitti :) itsekkin innolla odotan mitä tuloksia oon saanut aikaan ;) kiitti tsempistä, kuvia laittelen..välillä ;)

 9. Ihana blogi! Huikea muutos jo kuukaudessa joten mieti mitä se tulee olemaan kun on kisat! Hienoa! Sulla on upea vartalo jo nyt <3

 10. Moikka,
  Ihana on tuo sinun hymy turhaan sitä piilotellut vaikka yksi hammaspuuttunut!
  Täytyy minunkin sanoa, että yli vuoden sua seuranneena, muutos sun kropassa on ihan huikea! Ihailen niin kovasti tuota sun tahdon voimaa, että melkein tekisi mieli ostaa siitä osa itselle! :D
  Sä oot kyllä antanu kunnon kyytiä lihaksillekkin, ku muistan vielä keväällä niiden olleen paljon pienemmät! Jos nyt jo sulla on tollanen kroppa mitä oon haaveillu pitkään, niin miten mahtavalta se hetken kuluttua näyttää kun lihakset alkavat kunnolla erottua… Voi tätä mootivaation määrää minkä saan tästä blogista, en voi ku ylistää sua siitä miten paljo tästä saa energiaa. Tämän avulla jaksan vielä tänäänkin mennä väsyttämään pakara ja reisilihaksia salille, jotta ne joskus kasvaisi!

  Toivotan piristystä tähän muuten synkkään syys ilmaan ja hyviä treenejä sekä tsemppiä dieettiin! Odotan innolla seuraavaa kirjoitusta :)

  • no voi kiitos :) ihana kommentti, kiitos vielä siitäkin :) yritän kiroitella mahdollisemman usein ;) ootte ihania :)

  • moikka. juu tällä hetkellä tulee käytettyä sportlifen kerosenea latausjuomana ennen treeniä. bcaa:ta juon treenin aikana ja eaa:ta muutaman kerran pitkin päivää. treenin jälkeen bcaa, leusiini ja glutamiini palkkarin sekaan. aamulla nappasen ennen lenkkiä vihreätee kapselit ja cla:t ja tossa on mulle ihan riittävästi kaikkea, toki magnesiumit ja kalaöljyt ja vitamiinit vielä lisäksi ;)

 11. Heips! Ajattelin vain kysästä, kun oot ollu aika matami mamma eli pyöree joskus (ei tarkoitus pahalla) ja laihuttanu häihisi niin miten siun ihon kävi? Jäikö se löysäks vai kiinteytykö se laihuttamisen myötä samantien? Nimittäin itelläni on hirveä ongelma mahan kanssa et seisaaltani ja etenkin aamuisin näytän mahasta hyvält, mut sit jos syön viljaa tai käyn istuu nii tulee kammottava röllykkä ja todella häiritsevää, ku tykkään käyttää todella tykö istuvia vaatteita. Et nyt ois tsemppaavaa et voiko roikkumaha vaa ajan kanssa palautua vai miten tai siis miten siulla palautu… Tsemppiä siulle sinne ja rautaa nousemaan! :)

  • moikka. alun alkaen halusin laihduttaa ”järkevästi” enkä kamalalla vauhdilla. ja siksi, että vatsan nahka palautuisi ja kiristyisi siinä samalla kun laihdun. maha on edelleen ruma, mutta uskon että saan sen ensi kevääksi kuntoon ;) en itsekkään tiedä vielä miten, mutta saatava on ;) Kiitti tsempistä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta