Dieetti päivä 4

 

20131010_142539

20131010_145132

 

Neljättä päivää dieetillä, ja olo hyvä. Ruokaa on tarpeeksi, ja nautin jokaisesta kanasuikaleesta, riisin jyvästä ja puurohiutaleesta. Treenit maistuu myös.

Ajattelin hieman kirjoittaa siitä, mitä kuulee ihmisten suusta, kun kertoo olevansa seuraavan puoli vuotta dieetillä. Hah, aluksi se, miten ihmiset hölmistyneenä ihmetteli, nauratti mua, mutta nyt se jo alkaa tuntua pöllöltä. Se kun ihminen, joka ei ole ollut kisadieetillä, tai ei tiedä kisadieetistä mitään, tulee ja sanoo sinulle että ”ai oot dieetillä, no mitä sä saat muka syödä?” tai ”puol vuotta!? wtf?! syötkö sä sit vaan jotain porkkanoita?” JEP! :)

Aina sama. Mikä siinä on? Eikö terveellinen ruoka enää luokitella ruoaksi? Jos en saa syödä pizzaa tai kakkua tai karkkia, niin enkö syö mitään? Eli tiedoksi kaikille tutuille jotka kauhistelee tätä rupeamaa, niin kiitos, ja kyllä mä syön, ja paljon ;)

Mun dietti on tosiaan vasta alussa, mutta laskelmien mukaan kalorit pysyy loppuun asti suht korkealla, toki muutoksia suunnitelmiin saattaa tulla, riippuen täysin siitä miten mun kroppa lähtee kiristymään. Eli kiva että saa syödä, ja paljon, ja muutakin kuin porkkanoita ;)

Kisadieetti on aina yksilillöinen. Lisäksi ruokavalio on erittäin tarkka ja yleensä myös valmentajan alaisuudessa toimiva. On tärkeää että dieettiajan ruoka on ravinteikasta ja puhdasta. Ruokailuja ja päivän rytmiä helpottaa se, että syö paljon samoja ruokia. Ruoat punnitaan ja arvot lasketaan. Jos joka ateria on erinlainen, niin laskemista on paljon.. mutta kukin tyylillään :)

 

Puuroa, raejuustoa ja uuniomena lohkoja
Puuroa, raejuustoa ja uuniomena lohkoja

 

20131008_113207
Seitiä-riisiä ja vihreää

 

20131009_230613
Kana-riisi annokset valmistumassa

 

20131010_113712
Kana-riisi-parsa: herkkua!

 

Mausteita tulee käytettyä paljon, sillä nekin täyttää vatsaa hyvin. Oon opetellut tekee ruoat mahdollisimman helposti. Kaikki mikä vaan mahdollista, niin punnitaan ja sit uuniin. Toimii seidissä ja kanassa täydellisesti ;)

Ainankin toistaiseksi kaikki mennyt hyvin. Ei ole tullut kummempia mielitekoja tms…mitä nyt tänään vähän Hulluilla päivillä haamu-leivokset lenteli mun silmissä, mutta ei mitään pahempaa ;) Mä oon päättänyt että mä todellakin pystyn tähän, enkä tee tästä ”projektista” mulle mitään ongelmaa. Mieli on joka aamu virkeä ja kevyt. ihanaa kun ei edellisenä iltana ole tullut sorruttua mihinkään ylimääräiseen, joka sit turvottaisi tai ällöttäisi muuten :)

Oon sitä mieltä että se kuka ei tähän pysty, ei vaan ole valmis noudattamaan terveellisiä elintapoja ja kilpaurheilemaan. Eihän tässä mikään muu ole tarkoitus..

Ja minähän olen! Olen valmis!

 

20131010_145537

 

sara

34 vastausta artikkeliin “Dieetti päivä 4”

 1. Tsemppiä Sara dieettiin! Alotettiin kummatkin muuten samaan aikaan ;) Yhtä kauan pitäs jaksaa myös itekkin! Kisat tosin ei tähtäimessä ihan ”muuten vaan” diettaillaan täällä päässä. Hieman kiinnostaisi tietää missä korkeuksissa sun kalorit päivän aikana pyörii?

  • chili, curry, paprika ja suola :) ja valmistan kanan yleensä uunissa, suikaleetkin, niin niihin tulee ruskea rapea pinta ;)

 2. Moi! Tsemppiä kovasti, hienosti se menee, sulla on hyvä draivi päällä. Voitko kertoa minkä verran kanaa/riisiä/psrsakaalia/energiaa tuossa sun herkussa on?

 3. Tsemppiä!
  Eines- ja pikaruokakulttuurista osittain johtunevaa että ihmiset on ihan ihmeissään kun vaikkei ois erityisemmin dietil mut syö puhtaasti no ”mitä sä sit syöt” ”mitä sä laihutat ” ”ota ny yks pulla” ”vähä ranskalaisia ja hampparia” jne mutta karavaani kulkee ja koirat haukkuu-tai jotaki sellaista olen kuullut sanottavan :D
  Susta tulee upee ilmestys lavalle-tosin olet jo nyt sitä :)

  • Moi :) heh. mä laitan yksinkertaisesti vaan jäiset seitipalat uunin pellille, ja ripottelen päälle valkopippuria, sitruunapippuria, chiliä ja suolaa :) välillä laitan myös uunivuokaa, jonka pohjalle hieman öljyä ja vettä ja sit samat mausteet ja folio päälle, ei pääse pinta kuivumaan, ja tulee toooosi mureeta ;)

  • Ok ok .. pitää kokeilla :) thx

   Mä tuun sit tsemppaamaan suakin kisoihin (jos katsoin oikein niiden olevan keväällä Helsingissä), kaverin kanssa sovittuna jo kun mietimme viitsiikö Lahteen asti kisoja katsomaan :)

 4. Olet Sara hyvännäköinen nainen! Tsemppaan sua kovasti ja seuraan matkaasi kohti kisoja :)

  Mä olen laihduttanut nyt vähän yli kaks kuukautta ja mua myös ihmetyttää kanssaihmisten kommentit… Jos kerron laihduttavani, heti kysytään että miten/millä laihdutat, joku kuuriko? No ei, kun ihan normisruokaa syön ja liikuntaa olen lisännyt… Ei laihdutus ja terveelliset elämäntavat mitään rakettitiedettä loppujen lopuksi ole!

  • ihana <3 kiitos paljon <3 eikä hei välitetä niistä kommenteista, me kuitenkin tiedetään itse mitä tehdään ja mikä saa meidät onnelliseksi :)

 5. Upealta näytät! Tulet varmasti onnistumaan dieetilläsi loistavasti, koska sinulla on noin hyvä draivi päällä! Tsemppiä jatkoonkin!

  Ruokasi näyttävät herkullisilta… taidankin hakea kaupasta seitä ja parsaa, nam. Itse olen tavallaan myös dieetillä, koska taistelen raskausdiabeteksen kanssa. Hyvin on arvot pysyneet kurissa terveellisellä ruoalla, eikä myöskään tarvitse pelkkää porkkanaa syödä. Plussana voisin pitää sitä, että paino ei ole myöskään noussut, kun olen jättänyt kaikki turhat herkut pois.
  Nyt pitäisi vielä löytää jonkinlaisia treenejä, joita voi näin ”tiineenäkin” tehdä. Teemani loppu- ja ensi vuoteen olkoonkin: Sohvaperunasta liikkujaksi, vielä 40-vuotiaanakin ehtii!!!

  Kiitos sinulle motivoivasta blogista! Jatka samaan malliin!!

  • kiitos tsempistä ;) kiva kuulla että sielläkin menee hyvin ja kovasti lisä tsemppiä loppuraskauteenkin <3

 6. En malta odottaa että minkälainen lihaskasa susta kuoriutuu, kun oot niin upeasti saanut kerättyä massaa. Oot mun idoli! Kivaa päästä seuraamaan sun projektia. :)

  • voi että :) toivon mukaan todellinen lihaskasa ;) hahah :) ja todella ihanasti sanottu. on tosi upeaa, jos voi olla jonkun idoli ja motivoida jotakin :)

 7. Olen seurannut matkaasi viime syksystä asti, ja kiva päästä nyt näkemään ja tsemppaamaan matkasi kohti kisalavaa dieetin aikana. Jaksamista ja iloa syksyyn, ja kiitos kaikesta antamastasi motivaatiosta!

 8. Töissä työkaverit aina kauhisteli aluksi, kun kerroin, että olen nyt dieetillä. Siinä sen ederessä kaikki kuitenkin aina kahvipöydässä melkein kuola valuen katteli mun eväitä ja aina olivat kyselemässä, että ”mitä herkkua sulla taas on?”. Taisivatpa jopa unohtaa sen dieettisanan ;) Jaa että kärsimystä , salaatinlehtiä ja pahaa kuivaa ruokaa ;D

 9. Täältä saa aina ihan järrrjettömän motivaationbuustin, että huh! Tsemppiä dieettiin!
  Mä oon miettinyt ihan samaa kun aloitan Bodycampin paketin, että ”nyt mulla on hyvä syy, jolla kieltäytyä tarjoiluista”, et jotenkin mun oma tahto ei olis tarpeeks painava syy sanoa ei kahvipöydässä. :D Kuten moni muukin tuntuu olevan, niin oon kyl aika kauhuissani nykyisestä ruokakulttuurista kun ei edes tiedetä mitä suuhunsa laitetaan.

 10. Ite en oo kisadietillä. Olen ennen ”30-vuotispäivää kuntoon”-dietillä. Yleisimmät kommentit töissä on ”Miten sie voit laihtuu kun sie syöt noin paljon?” ja ”Syötkö sie kokoajan?”. Kaipa ne miun puolenkilon annokset näyttää isolta kun muut syö leipäpalan tai jogurttipurkin tai sen pullasiivun. :D Mie taas en tajua miten muut jaksaa fyysisesti raskasta työtä ilman kunnon ruokaa.

  Tsemppiä kisadietille! Ootan kyllä innolla miltä nainen näyttää lavalla!

  • heip. tuollaiset tavoitteet on hyviä. niitä kun asettaa, niin tulee helpommin toteutettua aikomuksia. Kiitos paljon tsempistä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta