Bulkkaajan posket

 

Minkä takia urheilen? Miksi haluan olla offilla terve ja pyöreä? Minkä takia haluan käydä salilla ja haaveilen terhkasta fitness pyllystä ja pyöreistä olkapäistä? Itseni takia. En muiden. Enkä halua että ne ovat vain haaveita, vaan toteutettavissa olevia asioita. Jos lihaksikkaan kropan saaminen vaatii enemmän safkaa, josta johtuen plussana turvonnutta kroppaa, niin saamansa pitää. Jos joudun ekalla dieetillä dieetata vähän enemmän, niin sit dieettaan. Sitä paitsi, oon pirun tyytyväinen siihen miltä näytän nyt, koska tiedän että tää tästä kokoajan vaan paranee ;) Ei paljon haittaa että posket roikkuu :) Jos haittais, niin tekisin asialle jotain ;) Olen pian elämäni kunnossa! Cant wait!

”Näytit ennen paljon paremmalta, silloin kun olit pieni ja laiha. Nyt sulla on tollaset bulkkaajan posket ja maha pömpöttää”  -Ai no kiitti. Oletko nyt ihan varma että sun oli sanottava toi ääneen..

 

Ihan tottahan se on, että vuosi sitten olin pieni ja hentoinen, niinkuin halusinkin olla. Mulla oli takana pitkä morsiuskuntoon -projekti, ja onnistuin pääsemään päämäärääni ja tavoitteeseeni. Halusin olla hoikka ja kaunis morsian. Milloinkaan mulla ei ole ollut kuitenkaan haaveena pysyä sellaisena, ja siksi tarkoituksellisesti haluan kasvaa. Haluan olla iso ja lihaksikas! Vaikka kohtahan mä oon taas tollainen mini ihminen, kunhan saadaan se dieetti rullaamaan ;)

PhotoGrid_1379939923682
2012

 

PhotoGrid_1380020412413
Pullukka ennen morsiuskuntoiluja ja morsian itse

 

PhotoGrid_1380020548892
Pullukka Sara ennen ja mini morsian Sara jälkeen

 

 

Se oli ensimmäinen elämäntapojen muutos projekti, jonka jälkeen alkoi ns. off season, eli bulkkaus aka massakausi. Vuoden verran on nyt sit menty sopivissa määrin plussakaloreilla, ja tarkoitus oli saada siis lisää lihaa. Tyytyväisenä voin todeta, että töitä on tehty, eikä turhaan!

20130923_110042
Eilen

 

7/2012  ja  10/2013
7/2012 ja 10/2013

 

IMG_20130923_111600

 

Oon jo onneks nuorena oppinut sen, että toisten sanomisesta ei välttämättä kannata loukkaantua. Mun äiti on ollut mulle aina todella suuri tuki sekä turva ja jo lapsena opetti että ei kannata lannistua, vaikka toiset vähän puhuu seläntakana tai haukkuu..kateellisten panettelua vaan ;) Nyt mulla on kova kuori ja hyvä suodatin, joka suodattaa kaiken tollasen turhan enkä anna niiden vaikuttaa omaan päättäväisyyteen ja tahdonvoimaan. Tai no, en mäkään mikään supernainen ole, kyllä mä välillä voivottelen ääneenkin noita kommentteja, joka just tarkoittaa sitä että mä annan sen asian häiritä! Sitähän tää postauskin on, voivottelua :) Pitäis vaan täysin antaa olla, ja keskittyä tekemään sitä mistä tykkää!

PhotoGrid_1379937347694

 

Oletteko te törmännyt siihen, että ihmiset tökerösti töräyttää päin naamaa asioita, jotka sinun mielestä olis voinu jättää sanomatta? Annatteko tollaisten asioiden häiritä ja vaikuttaa teihin?

Meillä oli viikonloppuna tyttöjenilta, joka oli onnistunut kaikinpuolin! Nautin hyvien ystävien seurasta, hyvästä ruoasta ja juomasta ;) Ilta jatkui pitkälle aamuyöhön, ja eilen olinkin sit tooosi väsynyt. Tänään jo normi fiilis, ja treenitkin sujui ;) Alla kuvia lauantain riennoista.

20130921_222641

20130921_223558

20130921_223608

20130921_223726

20130921_232431

20130922_004427

20130922_005027

IMG_20130921_223428

 

20130922_030947

 

Tänään oli pitkästä aikaa viralliset posetreenit Katarinan kanssa. Oi että miten mä innostun kerta kerralta enemmän, kun kroppa alkaa muuttamaan muotoa, enkä oo enään sellainen käsiä levittelevä harakka niissä poseasennoissa :) Ei sitä kroppaa saa leveillä asennoilla näyttämään isommalta kuin mitä se on, ja siihen on tyydyttävä :)

Sain kovasti positiivista palautetta, joka lämmittää. Olen kehittynyt hyvin, kuulemma. Myös rakentava palaute on aina mukavaa, ja sitäkin tuli. Virheistä oppii ;)

IMG_20130924_113157

sara

59 vastausta artikkeliin “Bulkkaajan posket”

 1. Sä näytät koko ajan vaan upeemmalta. Oon nyt vuoden seurannut sun blogia ja saman ajan treenannut itsekkin tosissani. Olisinpa joskus yhtä iso kuin sinä ;) Oon saanut kans aika inhottavia kommentteja, irl ja blogiini. Ei kuulemma näytä enää hyvältä :P Toisaalta saan sit myös itse näitä hyviä kommentteja siitä kun olen innostanut jotain toistakin muuttamaan elämäänsä.
  Sä oot iso esikuva mulle :) jatka mahtavaa työtä :)

  • Oi kiitos! <3 ihana kuulla että voin blogin kautta motivoida saati sitten että olisin esikuva <3 kiitos :)

 2. mulla näkyy kyl melkein kaikki kuvat! sä oot upea kyllä =) ja tuosta muiden panettelusta, iteki justii kirjotin blogii kuinka osa on arvostelleetmun tekemiä terveellisen elämän valintoja. ja pyöräytelleet silmiään, kun näkevät että saavun illanviettoon pepsimaxin enkä vinkkupullon kanssa………… mut kukin tyylillään =)

  • heiiij :) juu ihan totta, kukin tyylillään :) näillä mennään mitä on ja mistä tykkää :D ja heiii…kiitos kivasta kommentistasi, käynkin heti lukemassa sun blogin ;)

 3. Aikamoinen muodonmuutos :) Elämässä on hyvä olla realistisia tavoitteita ja joskus on vain parempi jättää muiden kommentit vähemmälle huomiolle !

 4. Jokainen on oman onnensa seppä. Parhaita ovat valintasi, joilla teet itsesi onnelliseksi. Sen pitäisi riittää muillekin ;) Seuraan blogiasi mielenkiinnolla. Jos meinaa oma puntille lähtö vaihtua sohvalla löhöilyyn, ”kipaisen” blogillesi, jonka jälkeen nostan hanurini ylös ja suuntaan puntille, Kiitos. Positiivista energiaa syksyyn toivotellen!

 5. Eipä arvaa ne möläyttelijät millanen kroppa sieltä ”bulkkimättöjen” alta kuoriutuu. Sulla on nyt pienessä ajassa tapahtunut ihan huikea muutos!!! Upeeta. :)

 6. Mä olen ainakin jo pidempään seurannut ihaillen sun projektia. Ne, jotka ei ikinä uskalla plussakaloreille jää ikuisiksi löysiksi laihaläskeiksi. Rasvassa parasta on se, että siitä pääsee aina suht helposti eroon diettaamalla. Sieltä alta kuoritaan esiin se unelmien fitnessvartalo, niin se vaan menee. Eikä tällaisia massakausia tartte tosiaan ottaa kovin usein, yleensä riittää ihan se yksi.

  Ihanaa nähdä sut lavalla ensi vuonna! Tsemppiä treeneihin ja voit kuule ihan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos nämä negatiiviset kommentit laittaa. Olet Upea!

 7. Sä oot ihan loistava mimmi, Sara! Moni nainen haluaisi olla tällä hetkellä yhtä hyvässä kunnossa kuin sä (minä mukaan lukien)! Kateellisena taas kattelen noita sun olkia ja habandeerusta <3 Keep on going, you rock!!

 8. Mulla on eräs ystävä joka on hirveän kiinnostunut saliharrastuksestani, mutta samalla just päästelee suustaan mitä sattuu. Aina kun nähdään niin alkaa hirveä kysely esim. millaisella ohjelmalla teen mitäkin ja paljon painoja yms. Usein tulee ihan positiivistakin palautetta kehittymisestä. Samalla hän kuitenkin saattaa heittää jotain tyyliin ”onpas sun tissit pienentynyt” tai ”mahtuuko sulle enää mitkään housut jalkaan” tai jotain muuta yhtä ajattelematonta. Ystäväni käy myös aktiivisesti salilla, mutta ei ole saanut tulosta samaan tahtiin sillä muut elämäntavat ovat vähän rempallaan.
  Olenkin tullut siihen johtopäätökseen että ystäväni on yksinkertaisesti kateellinen siitä että pystyn noudattamaan terveellisiä elämäntapoja ja omaan hyvän itsekurin. Asioiden suusta laukominen on mielestäni todella inhottavaa ja olenkin sanonut siitä ystävälleni. Vastaukseksi olen saanut vaan että hän haluaa sanoa asiat suoraan. Mielestäni jotkin asiat voi kuitenkin jättää sanomatta jos niillä ihan selkeästi pyritään aiheuttamaan toiselle mielipahaa.

 9. Alkuun sanon sen saman minkä kaikki muutkin, olet upea! :) (niinkun taisin expossakin sillon mainita kun tulin sua moikkaamaan…) mutta ite kanssa elelen tällä hetkellä ”huoletonta” plussaelämää, ens syksynä vedän pleaserit ja jalkaan, biksut päälle ja kiharran tukkani. Sitä ennen pitäis saada jotain mitä sinne lavalle mennään näyttämään. Vaikka treenaan bikiniin ja lihaa ei tarvita samoissa määrin, niinarvostelijoita löytyy. Niin ulkonäköön kun treeniin ja ruokaan ym ajankäyttöön jaksetaan puuttua. Mua kiukuttaa se ekat viis minuuttia, jonka jälkeen ajattelen aina että ”olis mullakin paljon sanottavaa sun elämästä ja ulkonäöstä, mutta mä osaan olla hiljaa koska tiedän miltä susta tuntuis jos sanoisin sen ääneen” meitä on moneks, mutta ite kun tietää miks tekee asioita joita tekee ja ne on omia valintoja, niin mikäpä kukaan on niitä arvostelemaan. Ihanaa syksyä ja kovia treenejä! :)

  • Heippa ja kiitos…jälleen <3 kiva että tulit vetämään hihasta expossa, olin mielissäni <3 olet kultainen. toi on hyvä, muakin kiukuttaa aina ja savukin saattaa nousta korvista, mutta muutamassa minuutissa se menee ohi, koska ei vaan pidä välittää. ihanaa syksyä sullekkin ja ennenkaikkea: super kovia treenejä <3 !! ;)

 10. Hienoa Sara! On ollut mahtava seurailla vuodenpäivät miten kehityt.

  Voin kiittää sua ja blogiasi osaksi siitä että olen jaksanut muuttaa elämäntapani =) Blogeista olen ammentanut motivaatiotani, etenkin tästä sinun.

  Viime joulukuusta -32kg ja saman pituisia ollaan. Vielä muutama hassu kilo ja sitten koitetaan seurailla jalanjälkiäsi salirintamalla =) Vuodessa saa ihmeitä aikaan kun tekee töitä, sä olet siitä elävä esimerkki.

  EI voi todeta kuin että kerrassaan upeaa työtä! Olet upea nainen.

  Tsemiä nainen oot rautaa!

  • heippa! ihanaa että olen voinut auttaa tai motivoida blogillani! :) todella hienon muutoksen olet tehnyt! wow! todella paljon tsemppiä jatkoon! ja ihanaa syksyä <3

 11. Sieltä ihan alkumetreiltä seurannu sun matkaa, oon niiiin ylpee sust nainen! Siis wow! Vastahan olit pienempi kokonen, ei oo paljoo aikaa kulunu, ja nyt sul on upee lihaksikas vartalo!! Oot kyl esikuva, annan ja monnan lisäks!! :) Tsemppiä syksyyn, keep on going strong!!

 12. Yleensä ne arvostelijat on niitä kateellisia ihmisiä tai muuten vaan erittäin ajattelemattomia. Moni naispuolinen ihminen ei varmasti myöskään uskalla lähteä bulkille vaan koittaa 1500kcal päivittäisellä ruokavaliolla saada pattia näkyviiin. Itselläni on tarkoituksena lihaksen kasvatus ja olen onneksi tajunnut sen, että se vaatii kulutusta suurempaa määrää energiaa. En kuitenkaan tähtää kisalavoille tms, eli ihan vain oman hyvän olon vuoksi tätä teen (kuten siis sinäkin :) ). Oon alusta saakka lukenut blogiasi, en vaan ole kommentoinut varmaan kertaakaan. Uskon että tulet olemaan upea näky kisalavalla ja omaa silmäänikin miellyttää eniten bf-kisaajat. Tsemppiä <3

  • hei. juu, aivan kamalaa tuo kalorimäärä mitä jotkut syö, ja ajattelee sen olevan terveellistä ja vielä kasvattavan lihaa. kovasti tsemppiä sinun projektiin, ja kiitos ihanasta kommentista <3

 13. Olen seurannut blogiasi joitakin kuukausia ja on mieltä ilahduttavaa seurata, kuinka liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta on tullut sulle pysyvä matkakumppani! Oot saanu upeasti lihaksia kehitettyä! Maallikkona on etenkin hauska katsoa kuvista olkapäitä ennen ja jälkeen, niissä on ihan huikee muutos. Mutta maallikkona sanon myös tämän: tosi isoksi mun mielestä sua ei voi kuvata millään. Lihaksikkaaksi, timmiksi ja huippukuntoiseksi kyllä. Mutta tosi isoksi mä sanoisin vähän erinäköisiä kansalaisia, sellasia, joilla ei oo lihasta mutta rasvasolukkoa löytyy sitäkin enemmän.. musta sä muistat enemmän huippu-urheilijaa. Ja ne on yleensä enempi vähempi lihaksikkaita lajista riippuen, ja mun mielestä aika pikkusiksi kuvattavia kaikki. Jos siis verrataan normiväestöön:)

  • moikka :) kiva että viihdyt blogissani :) enhän mä tällähetkellä iso olekkaan, sehän tässä just hauskinta onkin :) kirjoitin että haluan olla iso, eli tulavaisuudessa ;) ”iso” -eli lihaksikas ;)

 14. Voin kyl sanoo että tää lihaksikkaampi vartalo pukee sua paremmin kuin rimpulana olo ;) Vaatteetkin näyttää upeelta ylläsi kun sulla on muotoja,hyvällä tavalla muotoja! :D Onnea tulevaan dieettiin!!

 15. Moikka Sara!!

  Ongelma on myös se, että monikaan sun lukijoista ei oikein tunne lajia(bodyfitness) ja sen vaatimuksia. Eikä konkreettisesti voi ymmärtää millainen työ on saada lihasmassaa. Moni tavoittelee laihduttamalla unelmien kroppaa eikä siksi varmaan ymmärrä miten sellaisen voi muka saada lihottamalla :D. Odotappas sitten kun nouset kisalavalle – sitten olet varmaan monen melestä jo anorektinen ja ”luut törröttää inhottavasti”. Kaikkia kun ei voi miellyttää niin parempi miellyttää vain itseänsä! Hyvää syksyä, tosi hienosti on tullut lihasta!!!

  • heippa. juu tuo on ihan totta, vaikka nykyään netti on täynnä aiheesta kirjoittajia ja infoa, mutta on se vaan niin että jos ei itse harrasta niin ei ehkä mahdollisesti tiedä lajista niin paljoa. odotan innolla noita tulevia kommentteja laihasta ja kireästä sarasa ;) heh, hyvää syksyä sinnekkin ;)

 16. Samaa mieltä edellisten kanssa ja lisäksi: hitto miten tyrmäävältä oot näyttäny lauantain pippaloissa!!! Tsemppiä dieetille, kohta se alkaa! :)

 17. Oot kyllä tehnyt niin mahtavan työn! Ei varmaan kyllä arvostelut tähän lopu, odotas kun vedät brunet päälle! Mutta sä tiedät mitä teet ja oot vahva nainen, antaa koirien haukkua.

 18. Sara, näytät ihan mahtavalta, treenatulta ja terveeltä. Mun mielestä ei roiku kyllä yhtään mikään ;).

  Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja olet hyvä kannustaja omiin treeneihini. Sen lisäksi, että näytät upealta, ajattelen sitä työmäärää, jonka olet rehkinyt tuon kropan eteen, wau ja huhhuh.

  Anna vaan kateellisten panetella, ne kun ei ensinnäkään ymmärrä tuosta (terveestä) elämäntyylistä yleensä yhtikäs mitään.

  Tsemii!

 19. Täältä tulee myös ihailevia kehuja muutokseesi! Itsekin kyllästyin olemaan laiha ja aloin treenata salilla ja syömään terveellisesti tuossa viime keväänä. Aloitin silloin myös oman blogin kirjoittamisen ja mm. sinun blogisi seuraamisen. Motivoit kyllä todella paljon jatkamaan eteenpäin vaikka vaikeitakin hetkiä on tullut vastaan ja varmasti tulee jatkossakin! Kuinka paljon suunnilleen syöt päivässä ja kuinka tarkasti seuraat mitä suuhun laitat normaalikaudella (tietysti tämä kisadieetti on eri asia ;) ) ?

  • oi kiitos <3 ihana kommentti. tällä hetkellä kalorit hipoo lähes 2800, ja kun dieetti alkaa, pudotellaan tuosta sitten pikkuhiljaa tarpeen tullen alaspäin ;) ja nyt tällä hetkellä katson silmämääräisesti ruoan, ja jos syön jotain uutta mitä en ole koskaan punninnut, niin punnitsen sen. eli aika tarkkaan, sillä harjoittelen dieettiä varten. mahtavaa jos motivoin ;) jee! ihan upeaa!

 20. moikka sara ! oon seuraillut sun blogi jo jonkun tovin, eksyin tänne joskus aikoinaan annan blogin kautta mutta noloa kyllä saan nyt vasta aikaiseksi kommentoida ekan kerran.

  sun kehitystä, sun erittäin fiksuja sekä ennen kaikkea realistisia tavotteita on ollut ilo seurata :-) olet huikean kaunis mimmi, ja on hienoa nähdä miten teet töitä unelmiesi eteen. Unelmien ei tosiaan tarvitse jäädä vain unelmiksi, vaan kovalla työllä niistä voi tulla realistisia tavotteita joita kohti kuljetaan :-)

  treeni-intoa, ja mahtavaa nähdä sinut keväällä kisalavoilla ! :-)) oot upean oloinen, ja inspiroiva ihminen !

  • Kiitos, ja kiva kun eksyit blogiini, mukavaa. Ja kiitos kommentista, se oli mukava :) mukavaa syksyä sinulle :)

 21. Kaunis morisan olet ollut, mutta eihän kauneus ole mihinkään kadonnut ja upean muodokkaat ja siis hyvännäköiset kädet ja olkapäät olet saanut! :)

  Kisakunnosta saa taas ehkä kuulla omanlaisensa kommenttinsa, ehkä jopa samoilta ihmisiltä jotka ”offilla” tökerösti kommentoivat. :/ Itse olen joskus kuullut mm. kommentin, ”näytit paljon paremmalta kun painoit enemmän” ja tämä tuli ihmiseltä jolta en osannut odottaa moista kommenttia sekä lajin arvostelijoitahan myös löytyy. Eihän ne kommentit kivalta tunnu ainakaan silloin jos ne tulevat joltain jolta ei olisi odottanut, toisten sanomiset on helpompi suodattaa, mutta joskus tuntuu pahaltakin.

  • Osa kommentista jäi johonkin :o
   No mutta siis tsemppiä tulevaan!!! :) Nyt jo olet huikean muutokset tehnyt!

 22. Kuvat ei tosiaan näy ollenkaan :( eipä muuten näy munkaan uusimmassa postauksessa. Ootko ollut yhteydessä koodareihin?

  Kaikki arvostelut kannattaa suodattaa toisesta korvasta ajattelematta läpi. Ne nimittäin vaan pahenee dieetillä ja kisojen lähestyessä. Ainakin itselleni kävi niin. Ensin olet ”liian bulkissa kunnossa” (mitä et tosiaankaan ole!), kohta rasva ei palakaan riittävän nopeasti ja tulee epäilyt josko edes pääset kuntoon ja kun kisat koittavat niin kenen mielestä et ollut riittävän hyvässä kunnossa ja kenen mielestä lihasta on liian vähän ja ja ja… Näitähän riittää! Ei tosiaankaan kannata välittää noista jutuista, koska yleensä ne tulee sellaisten suusta jotka ei mitään mistään ymmärrä.

  Sä oot kehittynyt niin hyvin ettei sulla ole mitään huolta. Dieetillä vaan kroppa riittävän kireeks ja tuomarit saa päättää lopun :)

 23. Hei Sara,

  Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa ja ilmoittaudun mukaan ”ihailijakerhoosi” :) Näytät juuri siltä, miltä toivon itseni näyttävän vielä joskus. Innostuin lihasten kasvattamisesta vasta tässä 45 v. iässä, vaikka liikuntataustaa löytyykin pitkältä ajalta. Varsinaisten ylipaino-ongelmien kanssa en onneksi ole joutunut painimaan edes lasten jälkeen, mutta omat haastensa kehoon tuo hankala kilpirauhasen vajaatoiminta, joka väliin jumittaa aineenvaihduntaa, aiheuttaa selluliittiä ja muuta mukavaa.

  Innostuksen lihasten kasvattamiseen sain toipuessani viime talvena lonkkaleikkauksesta. Kun pääsin vihdoin kunnolla liikkumaan, liikunta alkoi maistua paremmalta kuin koskaan ja kesällä tein päätöksen, että minun tavoitteeni on lihakset ja aloitin tiukemman salitreenin PT:n neuvoilla 1,5 kk sitten. Nyt on treeni hyvässä vauhdissa ja painokin alkaa nousta :) Voisin hyvin kuvitella, että haluaisin tuollaiset lihakset ja kropan kuin sinulla, enkä näe itselläni siinä edes hirveästi painonpudotuksen tarvetta, sillä en tähtää mihinkään kilpailuun tai vastaavaan.

  Lapset ovat jo isoja ja nyt on aikaa itselle. Olen priorisoinut treenin nyt tässä elämäntilanteessa jopa tärkeämmäksi kuin työn, joka joustaa ainakin tämän syksyn ajan mukavasti. Joskus taas myöhemmin voin olla tilanteessa jossa huolehdin vanhemmistani tai työnkuva vaihtuu vaativammaksi, joten nautin tästä nyt juuri tässä hetkessä!

 24. Vai bulkkaajan posket…ei se varmaan sinusta puhunut :D En minä ainakaan näe sellaisia. Kauneus on katsojan silmässä ja mielestäni hieman pyöreämmät (ENKÄ siis tarkoita tukevaa yms. tällä sanalla) piirteet on aina viehättävämmät kuin sellainen esim. pitkulainen hevosennaama (joka ikävä kyllä dieetillä tulee jos on tullakseen, ainakin tutuilla kundeilla ja sitten ei meinaa tunnistaa entisekseen kun ero normiin on niin valtava), mutta onneksi esi. diettivaihe on väliaikainen. Pyöreydessä on myös se hyvä puoli, että näyttää nuoremmalta useimmiten. Dietillä olleet kundit näyttivät 10-20 v. vanhemmilta dietin jälkeen. Ja siis se nyt ylipäätään vielä, ettei tässä dietillä olla koko aikaa, sitä harrastaa ehkä ne jumppaajat jotka hiki hatussa koittaa pitää kalorit minimissä ettei vaan liho.

  Mutta ennen kaikkea se kauneus on KATSOJAN silmässä ja sijassasi saisin vaan lisäpontta tuollaisista kommenteista, että painetaanpa vähän lisää että joku saa kauhisteltavakseen lisää bulkkiposkia ;D

 25. Jäi vielä mainitsematta tuohon vatsajuttuun – suurimmalla osalla suomalaisista vatsa pömpöttää, jos nyt sille linjalle halutaan lähteä. Tiesittehän, että pelkästään rasva ei pömpötä vatsaa vaan myös huonot syvät vatsalihakset? Eli kannattaa tsekkauttaa onko ne kunnossa jos vatsan pömpötys ei meinaa millään lähteä. Vatsa/lantio työntyy eteen kun syvissä lihaksissa ei ole tarpeeks voimaa pitämään ihmistä pystyssä. Salitreenihän painottuu pinnallisiin enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta