Tappavat 315 toistoa takareisille

 

IMG_20130820_104820

 

Kävin tiistaina inbody mittauksessa. Mun paino on ollut jo pitkään 69-70kg, ja aina kerran kuussa paino pomppaa seitsemänkymmenen yläpuolelle. No mun tuuri, että mittauksessa aamupaino oli mahtavat 72kg :)

Edellisestä mittauksesta on jo reilu puoli vuotta aikaa. Tarkoitushan on ollut takoa lisää lihasmassaa. Ilokseni tulokset oli siltä osin hyvät: +2kg lihasmassaa puolessa vuodessa!!! …mutta joo, samoin oli tullut myös rasvamassaa.

Kuinka mahdollista on saada kerättyä lihasmassaa ilman että tulee myös rasvaa? Onko se edes mahdollista? Tottakai mua siis kiukutti, kun rasvaprosentti oli noussut ja rasvamassaa oli tullut lisää, mutta yritän lepytellä itseäni sillä, että naisen on vaikea saada lihasta, ja sitä mulle kuitenkin oli tullut lisää. Jes!

Mutta jos katsoo pitemmän aikavälin muutoksiin… Niin helmikuussa 2012, eli 1,5 vuotta sitten painoin 5kg vähemmän, mutta lihasmassaa oli vähemmän ja rasvamassaa enemmän.Toivottavasti tää ei nyt mee ihan liian sekavaksi :)

Ensimmäisenä mitat 1,5v sitten ja toisena uudet mitat.

Kokonaispaino    67,5 kg  –  72,1 kg

Lihasmassa    25,2 kg – 28,6 kg

Rasvamassa    21,6 kg – 21,0 kg

Rasvaprosentti    31,9 % – 29,1 %

Tyhmää oli nähdä että rasvaprosentti oli noussut muutaman pykälän, pienimmillään se oli joskus 25%

No ei anneta sen lannistaa, vaan paukutetaan eteenpäin niinku tähänkin asti. Dieetin alkuun on enää muutama kuukausi ;) Dieetti sitten karistaa musta ne tiukimmassakin olevat rasvat pois ;)

 

IMG_20130821_133540

 

 

Mulla alkaa dieetti siis lokakuussa, ja nyt hyvillä mielin alan jo pikkuhiljaa valmistautua tulevaan koitokseen. Sain valmentajalta uusia ohjeita treeniin ja ruokailuihin. Aerobiset ei ole ollut koskaan mun juttu, mutta nyt odotan mun dieettiin kuuluvia hiki jumppia enemmän kuin mitään.

Tänään vedin uusilla ohjeilla super hikisen takareisi treenin + pohkeet, johon mahtui mukavat 315 toistoa ja 100 toistoa vielä pohkeita kaupan päälle. Tehtiin Annan kanssa yhdessä kiertoharjoitteena: 3 eri liikettä, 15 toistoa jokaista ja yhteensä 7 kierrosta. Eli suorinjaloinmaastaveto 7×15, takareidet maaten 7×15, -ja istuen 7×15. Kaikki kolme liikettä putkeen, jonka jälkeen parin minuutin tauko ja sama alusta :) Kyllä hiki virtasi, eikä meinannu paukut riittää enää pohkeisiin, mutta niitä kun mulla ei ole, niin niitä sit hinkataan, vaikka itku silmässä :)

20130822_131816

20130822_132834

20130822_133146

20130822_133401

20130822_133545

 

 

Ruokailut tulee menemään dieetillä aika samaan malliin kuin tähänkin asti. Kaloreita pudotellaan sit vaan tasaseen tahtiin joka kuukausi. Ruoat joita tulen syömään on samoja joita syön nytkin. Katotaan sit et miten se kunto lähtee kiristymään, ja sen mukaan muutetaan taktiikkaa ;)

 

Huomenna taas kiropraktikolle, oujea!

 

Iltapala: 1 rahka, 2 kiwiä, ananasta, kookosöljyä
Iltapala: 1 rahka, 2 kiwiä, ananasta, kookosöljyä

 

Aamupala: 80g kaurahiutaleita keitetty puuroksi, raejuustoa ja puolikas banaani
Aamupala: 80g kaurahiutaleita keitetty puuroksi, raejuustoa ja puolikas banaani

 

 

Ps. Näkee mua välillä muissakin kuin treenivaatteissa, harvinaista, mutta totta ;)

20130821_170854

20130821_170857

20130821_184714

20130821_185246

 

sara

20 vastausta artikkeliin “Tappavat 315 toistoa takareisille”

 1. Onhan se mahdollista. Itse treenaan Optimal Performance riveissä ja rasva senkuin vaan tippuu, mut kuukausi kuukaudelta lihasmassa lisääntyy. It’s all about the food, sis. Kahdessa kuukaudess 3,5% rasvan lasku vajaasta paristakympistä viiteentoista ja ihan vaan syömällä.

  • Jonnaaa… on se varmasti vaan niin :( mussa on kaikki 28 vuotta kertynyttä rasvaa ja kyllä se on vaan totta :( nyyh.. jännittää et mitenhän ne dieetilläkään lähtee :/

 2. Moi!
  Ihmettelin ihan samaa, kun Jonna, ettäei voi mitenkään olla sinulla rasvat noin korkeella. Itsellä on 22,5% ja olen varmaan löysemmässä kunnoss kuin sinä :) Tuossa kohtaa on täytynyt mittauksessa mennä joku pieleen. Kannattaa uusia mittaus vaikka kuukauden päästä ja enemmän uskoa silmiään, kun noita mittareita. Pihtimittaus voisi olla myös hyvä vertailu kun sen suorittaa vaan joku kokenut mittaaja. Tsemppiä vaan dietille!
  (www.piitulafit.blokker.com) löytyy mun blogi, jos et oo ennen käynyt.
  -Piia

 3. Kuulostaa kyllä tosi oudolta tuo sun rasvaprosentti. Mulla oli 20,5% kahdessa edellisessä mittauksessa ja mielestäni jos silmämääräisesti arvioin niin mulla on todellakin enempi rasvaa, keskivartalossa on tavaraa. Ammattilainen ehkä osaisi katsoa silmämääräisestikin, mutta eihän esim. hoikasta ihmisestä tiedä mikä hänen rasvaprosenttinsa on? Vai tietääkö? Puhun nyt sellaisesta, joka ei käy esim. salilla. Laihaläski. Tiedän monia, keillä on korkea rasva% ja ovat hoikkia, jopa todella laihoja. Tarkoittaa vain, että lihasta on vähän ja rasvaa iso osa kehonpainosta. No tämä ei toki koske Saraa, koska hänhän treenaa ahkerasti salilla ja lihasta nyt ainakin on. Pohdin vain yleisellä tasolla.

 4. Hirmusesti tsemppiä diettiin! :)
  Minäkin liityn joukkoon joka epäilee tuota rasvamäärää, ja vähän kyllä epäilen että jommalla kummalla meistä on myös lihasmassan määrä mitattu keturalleen, näytti olevan itsellä samoissa ja olet kyllä satakertaa lihaksikkaamman näkönen kuin minä! Kateudesta vihreänä täällä noita kuvia kattelen ja huokailen että kyllä minäkin joskus… :)

 5. Moi! Huisia työtä oot tehny ja kyllä mun silmään nykynen Sara näyttää paremmalta kuin se pikkuSara ;) lisäksi parinkymmenen vuoden päästä ku sulla on lihasta joka kantaa ja tukee sun kroppaa, voit paljon paremmin kuin sellanen vähempilihainen. Hirveesti tsemppiä dieetille sit ku se alkaa, täällä todella mielenkiinnolla seurataan mitä sieltä tulee esiin, vaikka upeelta näytät jo nyt.
  Sellasta ajattelin kysyä et sulla on noi Betterin makeet harmaat collarihousut ja takki(turkoosi) ni ootko niissä minkä kokonen, S vai M?

  • moikka. kiitti kivasta viestistä :) mun betterin harmaat housut on M ja huppari S. Mulla on myös mustat colleget kokoa s ja ne on paremmat. harmaat on jo vähän isot ;)

 6. Hei Sara! Palasin taas lukemaan nitä sun vanhoja juttuja ja jäi mietityttään että miten sulla jakautuu tuo lihasmassa kroppaan? Paljonko on käsissä,keskivartalossa ja jaloissa. Olisin ihan mielenkiintoista tietää tarkempia lukemia ja vertailla omiin,että paljonko on vielä matkaa itellä tuohon kuntoon :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta