Kuin uudestisyntynyt

 

Heräsin tänään aikaisin huonosti nukutun yön jälkeen. Hieman väsyneenä ja orastavassa kiukussa, aloitin kuitenkin normaalit aamurutiinit, vein lapset hoitoon, kävin aamulenkillä ja söin puuron.
Huonot yöunet on ollut mulle nyt ihan arki ”päivää”, ja jotenkin välillä tuntuu että oon siks ihan loppu. Nyt varsinkin kun ei ole voinut kunnolla treenata, niin se syö vielä lisäksi enemmän kuin olisin ikinä osannut arvata.

PhotoGrid_1375191917126

 

Onneksi aamu muuttui päivän mittaan iloksi. Mulla oli nimittäin aika kiropraktikko Simo Poutaselle. Jännitin pikkasen, sillä en ole koskaan käynyt kiropraktikolla. Tiesin suunnilleen mitä tuleman pitää, ja todellakin yllätyin, positiivisesti!

logo
Kiropraktiikka ViaVital sijaitsee helsingin kaisaniemessä. Juteltiin heti alkuun tovi kiropraktiikasta yleensä, jonka jälkeen katsottiin vähän lähtötilannetta, eli mua.
No.. ei tullut kovin suurena yllätyksenä, että olen vino ja jäykkä vähän joka suuntaan, joka ei tietenkään ole kovin hyvä asia. Jäykkyyttä, kipua ja kireyttä oli siis paljon. Varsinkin tuo mun niska-hartia seutu on ollut todella jumissa, josta myös se reilun viikontakainen päänsärkykohtaus johtui.
Niskat, rinta ja selkä on nyt ”naksautettu”, plus niskan alueen triggerpisteet käyty läpi. Ja ette voi ymmärtää, ellette ole sitä itse ikinä kokenut, että olo hoidon jälkeen oli niin taivaallinen. Kuin uudestisyntynyt. Kevyt ja kivuton. Mietin että miten hän teki sen? Miten joku osaa mitään noin siistiä, ja että miten en ole käynyt hoitamassa tätä asiaa aikaisemmin. Toivon että pääsen nyt pian palaamaan sorvin ääreen, eli salille, omien treenien pariin ja että treenit alkaisi luistamaan entistäkin paremmin. Alan nyt säännöllisesti käydä hoidoissa, sillä säännöllinen hoito auttaa pitämään selkärangan ja hermoston toiminnassa. Notkea selkäranka auttaa pitämään suorituskyvyn korkealla ja auttaa tuntemaan olon energisemmäksi ja vahvemmaksi. Tyhmäkin tajuaa, että hyvin hoidettu keho toimii paremmin kuin huono :) Voimataso kasvaa, kun kroppa voi taas hyvin.
Oon ollut niin mielissäni tästä koko hommasta tänään, että uskon tämän olleen mulle se suuri käänne mun harrastuksen parissa! Nyt siis luvassa entistäkin kovemmat treenit ja ajat ;)

PhotoGrid_1375192010995

 

Hoidon jälkeen leijailin sörkkään, ja kävin mun äidin kanssa lounaalla. Tänään pitää muistaa juoda paljon vettä, joka tietää vessassa ravaamista. Kuulemma myös uni saattaa tulla hyvin ja olla parempi laatuista kuin ennen. Ihanaa! Just sitä mitä tarvitsin!

PhotoGrid_1375192207129

sara

7 vastausta artikkeliin “Kuin uudestisyntynyt”

 1. voi mikä ihana energia huokui tästä tekstistä! oon ilonen sun puolesta että oot saanut apua jumeihin! mäki haluun! mun on ehdottomasti myös mentävä joku päivä kiropraktikolle! voimia treeneihin <3

 2. Mä olen myös käynyt kiropraktikolla, muun muassa. Aikaisemman postauksen kommentissa kerroinkin et käsi on rikki ja oikea puoli on ylipäätään hieman ”vaivaisempi” ja siihen on ihan syytkin. Eli tosiaan on virheasentoja ja lapaluu liikkuu virheellisesti, olkapää on edessä, notkoselkä jne. Ammattilaisen mukaan tämä vaikuttaa siten et kaikki ne liikkeet mitä teen esim. hauikselle/olkapäille (ylipäätään yläkropalle) niin vaikutus eli (olematon) lihaskasvu menee ehkä vähän ”väärään kohtaan” kun kroppa ei ole oikeassa asennossa. Suomeksi sanottuna kehittyy hitaammin jos ei oio olemustaan. Ja juu ties mitä muita vaivoja ja vaikutuksia seurauksena ;) Tähän ei siis pelkkä kiropraktikko auta vaan itse käyn myös fysioterapeutin vastaanotolla jossa on tarkoitus oikoa mua oikeaan asentoon. Koska vaivat ei lakkaa muuten. Hassua miten nämä on sentistä parista kiinni miten sen liikkeen salilla tekee ja jos ryhti on vähänkin huono tai on joku kohta vinksallaan kropassa. Hah, kuulostan tosi vaivaiselta, mutta monet myös sanovat ettei syytä huoleen harva meistä on 100% oikeanlainen fysiikaltaan/asennoltaan. Joku kohta on aina vinksallaan, harva vaan törmää siihen – en minäkään ennen liikunnallisempaa elämäntapaa, jossa nämä tulivat vasta esille. Ja nekin suurin osa kantapään kautta eli esim. pt:t eivät huomanneet kaikkia virheitä. Ei suinkaan muutkaan ammattilaiset…yksi huomas yhden ”vian” toinen toisen…

  Ja sitten kun meni tosi jumiin niin tiheät hieronnat/kiropraktikkokaan ei heti auttanut, tuntui tosi epätoivoiselta, mutta kyllä se sitten siitä lähti. Tai kiropraktikon jälkeen tuntui taivaalliselta mut 2-3 päivän päästä oli taas juntturassa. Ja kalliiksi tuli…

  Luin jostain että monet just oottaa kiropraktikolle tai vastaavalle menoa viisi, kymmenenkin vuotta ja sitten kun sitä vyyhtiä puretaan niin se on pitkällinen juttu. Voin kyllä suositella kaikille vähemmän vaivaisillekin tuota, omaan huoltoon ei rahatkaan voi mennä hukkaan! Ja varsinkin jos on vähänkään vaivaa niin ei kannata odotella. Sitten kun tulee kipeäksi niin ei naurata.

 3. Ooo! Sehän on mun kiropraktikko! :DIhan uskomatonta työtä tekee ja fiksaa kropan ku kropan. Oon käyny jo useamman vuoden ja nyt pitäs taas käydä naksauttelee selkäranka kivun takia paikalleen. Aluksi kävin useammin mut nykyään riittä ylläpitohuolto kerran vuodessa niin pysyy paikat yllättävän hyvässä jamassa ja pitkään. En ois ikinä uskonut että mikä fiilis siitä voi tulla, mut mahtavaa huomaa et kerroit siitä samasta ja ei sitä oloa voi tietää ellei sitä koe! :D Hienoa et oot saanut apua vaivaasi ja ennen kaikkea ilman lääkkeitä ;)

  ps. seurannu sun blogia hetken, tykkään!

 4. Hei, kiitti tosi paljon tästä postauksesta! OIen kärsinyt jo reilu 2 vuotta pahoista niska-hartia vaivoista, myös jo selkä antaa omia merkkejä.. eli jäykkyyttä ja kipua- paikassa kun paikassa!! :( Taidankin tässä lähipäivinä varata ajan kyseiselle kiropraktikolle…

  • Liisille voin myös suositella fysioterapeutilla käyntiä, kropan tsekkaukseksi. Mullakin oli vastikään paha hartia/niskajumi ja johtuu just (ylä)vartalon virheasennosta. Fyssarilta ainakin saat avun, miten korjata [jumppaliikkeillä] tilannetta jos jotain tällaista sullakin takana, tottakai kiropraktikostakin on aina apua mut paras pitkäaikainen apu kummastakin :)

 5. Eka käyntini fyssarilla herätti ihan todenteolla. Sitä suosittelen minäkin. Mulle fyssari sanoikin, että hieronnat ja muut hoidot voivat pahimmassa tapauksessa tehdään vain lisää hallaa, jos niitä pohjimmaisia ongelmia ei korjata.

  Itselläni siirrottavat lavat raskauden jälkeen (liian köyry asento ja lapojen kärjen karkaa taakse) ja muutenkin tuolla selkähartia seudulla jos jonkinlaista pikku ongelmaa. Näin siitäkin huolimatta, että käyn aktiivivenyttelyssä kerran viikossa ja koetan kotonakin niitä välillä tehdä. Parin kuukauden välein olen nyt pari kertaa käynyt ja syyskuussa seuraava kerta. Toivottavasti silloin näyttää taas hitusen paremmalta.

 6. Mä oon kans jo vuosia käynyt rankaani oikomassa. Mä tykkään enemmän naprapatiasta vaikks oon kyllä pariin otteeseen kirollakin käynyt.

  Ei sitä tajuukaan miten jumissa on ollut ennen kun ranka naksautetaan taas paikalleen! Alkuun jouduin käymään melkein parin viikon välein ja nyt väli on venynyt meljein vuoteen :) aktiivista lihashuoltoa ja liikkuvuusharjoittelua peliin niin paikat pysyy kunnossa.

  Vasta crossfitin aloitettuani tajusin miten jäykkä oon! Kymmenen vuoden punttaaminen on tuonut voimaa ja lihasta joo mut on kyllä jäykistänytkin! Nyt teen liikkuvuutta ja venyttelen päivittäin :) suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta