Kroppa vaatii lepoa.com

 

Mun aamu alkoi tänään normaalista poiketen aamulenkillä. En oo tehnyt nyt muutamiin kuukausiin lainkaan aerobista, mutta tänään tuntui aamulla siltä, että pakko lähteä pikku vesisateeseen tepastelemaan. Reippaan aamukävelyn jälkeen maistui puuro-rahka ja mustikat taivaalliselta, ja taas mietin että kylläpä elämä on ihanaa, kun osaa oikeasti nauttia siitäkin vähästä mitä on.

20130522_080657

20130522_082223

 

Eilinen ojentaja-hauis treeni meni kyllä taas sen verran perille, että oon saanut koko tämän päivän varoa ojentajia, kun melkein vaatteiden päällä olokin tuntuu pahalta liholla :) Aivan kuin olisi koko kädet mustelmilla, sen verran hellänä että. Treenin sai vedettyä taas ihan eritavalla täysillä kun oli kaveri jeesaamassa, Monna ja Hele olivat molemmat salilla :)

20130521_101838

20130521_103148

20130521_103531

20130521_104543

20130521_105355

20130521_105414

 

 

Oon tässä mietiskellyt, että oonko ollut itselleni liian ankara? Tuntuu meinaan että oon rehellisesti sanottuna aika loppu, enkä osaa hellittää. Muistan kuinka Katarina kertoi joskus valmennussuhteemme alussa, että laiskuus ja väsymys tulee osata erottaa toisistaan. Pitää levätä silloin, kun kroppa lepoa vaatii. Mielen ja kehon on tehtävä yhteistyötä, eikä keho toimi, jos mieli on väsynyt. En sanoisi että olen laiska, kun sanon että pidän ens viikon lepoa ja kevyemmän viikon. Kevyellä viikolla tarkoitan oikeasti lepoa ja kehon huoltoa, iisejä salitreenejä ja mahdollisesti myös korvaan salin aerobisilla, jos kroppa sitä vaatii. Oon ollut vähän huono lepäilemään. Tuntuu että tavoittelen niin kovasti unelmaani, että olen valmis paiskimaan sen eteen vaikka väsyneenä. Tottahan se on, että tavoitteita varten on tehtävä duunia ja on annettava kaikkensa, mutta kehoa kuunnellen kuitenkin. Tää viikko siis tavoitteelisesti kovaa treeniä, ja palkitsen itseni ens viikolla kunnon kehonhuollolla ja kauneusunilla ;) Pikku porkkana, niin jaksaa ;)

Maanantaiselta etureisijumpalta
Maanantaiselta etureisijumpalta

 

20130521_114709

 

Sara

 

 

 

sara

12 vastausta artikkeliin “Kroppa vaatii lepoa.com”

 1. Toi on niin totta osata erottaa laiskuus väsymyksestä. Oon kans huono lepäämään ja antaa kropankin levätä. Vietän tällä viikolla kevyttä viikkoa ja korvannu raudan vääntämisen mullan lapioinnilla ja kivien kantamisella eli piha hommilla. Mieli lepää ja piha valmistuu hitaasti ja varmasti ja nahkakin muka saanu väriä. Tää tekee oikeesti välillä hyvää. Mukavaa loppu viikkoa.

 2. Ihan aiheen vierestä: Keitätkö ulkomaiset marjat ennen käyttöä? Siitähän on nyt kovasti ollut puhetta että (ulkolaiset) marjat pitäis keittää/kiehauttaa..

 3. Sulla ei ole ohjelmassa lainkaan lepoviikkoja, onko näin? Musta tuntui hassulta, kun oma valmentaja sanoi heti alkuun yhteistyön alussa, että joka 5 vko on sitten lepoviikko. Aattelin että joopa joo ja lehmät lentää, mutta nyt huomaan, että tarvitsen niitä. 4vko vedetään täysillä ja viidennellä viikolla en tee muuta kuin tehostettua kehonhuoltoa ja kevyttä aerobista. Pysyn salilta kokonaan pois. Viikon jälkeen on taas uutta puhtia aina ja nainen intoa täynnä! Kannattaa tosiaan levätä jos siltä tuntuu! Laiskaa susta ei nainen saa tekemälläkään! :)

  • Mulla on kevyet viikot, jolloin teen kunnon ja jaksamisen mukaan kevyttä treeniä. Tavoitteet lähenee, joten kamalasti ei ole aikaa levätä :)

 4. Niiiiiin tutun kuuloista… Mut ihan asiaan liittymättä haluisinkin kysyä, mitä kautta olet päätynyt Katarinan valmennukseen? Tutun suosittelemana, tunsitko hänet ennestään vai miten? Oliko ns. valmentajavaihtoehtoja useampiakin ja jos oli niin miksi päädyit juuri häneen? Olen itse hyvin kiinnostunut lajista ja sen suhteen tavoitteellisen treenaamisen aloittamisesta ja ainoa mistä olen osannut kyseisen homman taitavia personal trainereita etsiä on vanha kunnon google… :D

  • Olen seurannut Katarinan kisa taivalta jo monet vuodet ja hakusin ehdottomasti hänet valmentajaksi. Ilokseni näin eräs päivä etyä Kata tuli meidän salille treenaamaan ja siitä se sit lähti :)

 5. Musta tuntuu, että nyt kun lähti töihin, niin sitä tulee jotenkin ajateltua olevansa laiska, jos ei jaksa lähteä tekemään niitä treenejä työpäivän jälkeen. Tää postaus sai ajattelemaan, että ehkä se kokonaisvaltainen uupumus onkin ihan oikeesti tarve vähän höllätä. Kuitenkin niin paljon päivät muuttuneet kun on töissä kotona olemisen sijaan ja sen lisäksi töissä oleminen on todella vaativaa myös mielelle, kun toimintakieli on tuo toinen kotimainen, joka ei ihan niin hyvässä hapessa ole.

  Taidan loppuviikoksi jättää treenipakot pois ja katson kotiin tultua, että tuntuuko salipäivältä vai ei.

  • Musta tuntui samalta kun lähdin töihin :) kyllä se töissä oleminen on ihan eri juttu kun kotona. Eri tavalla raskasta :) eli muista sinäkin levätä ;)

 6. Heippa,

  Joo voin kertoa että kroppa tarvitsee lepoa ja kunnolla.. Rohkeasti vain pitämään kunnon lepoviikkoja, se ei sun kehitystä hidasta, voi olla että päinvastoin :) (itelle tuli keväällä ylikunto)
  Myös rakas äitini veti urheilu/laihdutus urakkansa yli ja siitä johtuen oli niin loppu kun puoli vuotta täysillä itseään rääkkäsi. Nykyään osaa jo kontrolloida :)

  Tsemppiä ja reeni iloa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta