Lihamestarin lihatalkoot

 

Nyt voi sanoa että on kesä!

Istun auringon paisteessa parvekkeella ja kirjoittelen blogia. Jos vaikka vähän väriä tarttuis pintaan ;) Mies lähti harrastamaan, vanhemmat lapset on pihalla ja nuorimmainen nukkuu päiväunia. Hetki omaa aikaa. Nautin.

Tämä ja huominen päivä on vielä vapaata töistä, eli chillii vaan ;) Laskeskelin tossa, että on 26 viikkoa kisadieetin alkuun! IIiik! Jännää! Se on aika pitkä aika, joten siinä ehtii tehdä kovasti töitä ja katsoa mitä suuhunsa tunkee! Aika menee kyllä aina niin nopeesti, että kohta on jo syksy..mutta mä ainankin nautin nyt kesästä, ja lihatalkoista ;) heh.

PhotoGrid_1368271127746

 

Multa on paljon toivottu ruoka -ja lisäravinne postauksia. Ruokapostauksia alan tästä lähtien tekemään enemmän, eli tämä liharuokien suurkuluttaja alkaa laittelemaan teille normaalia enemmän ruoka kuvia ja reseptejä tulee. Niitä kun osaan tehdä ja niistä tykkään. En kerro aivan tarkkoja määriä kaikkiin ruokiin, sillä olen tosiaan maksanut mun ruokavaliosta, joka on tehty just mulle, mun lähtökohdat huomioiden ja mun tavotteita varten. Mutta suuntaa antavasti kyllä voin kertoa ;)

No sit taas toi lisäravinne puoli on mulle kyllä tällähetkellä semmoinen, johon en ole perehtynyt niin tarkoin kun olisi ehkä tarve. Tai kun en vaan nyt koe, että ne millään tavalla edesauttaisi mun mahan parantumista. Mahan toimivuus ja hyvinvointi on tällähetkellä tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Eli tällähetkellä käytössäni on ainoastaan mun vatsalle sopivat:  SportLifen recovery+ palautusjuoma jauhe treenin jälkeen, whey100 proteiini jauhe satunnaisesti kerran päivässä lisäproteiinina (esim aamupalalla tai välipalalla) ja yöproteiini ennen nukkumaan menoa. Sit aamuisin otan monivitamiini valisteen tabletteina, kalaöljyt ja magnesiumit illalla. Olen mennyt tällä samalla kaavalla jo jonkin aikaa, joten osaan myös sanoa että uskon tehoihin, sillä tuloksia on tullut, treenit sujuu ja palautuminen on hyvää.

WP_003499

Uskon että tulevaisuudessa dieetillä otan käyttöön jonkin sortin rasvanpolttajat ja treenibuusterit, ja kerron kyllä ehdottomasti niistä lisää silloin, kun niiden aika on.

Cocovin neitsytkookosöljy on tuote johon olen rakastunut! Kylmäpuristettu kookosöljy on ainoa rasva, joka ei varastoidu kehoon, joten sitä voi varutta syödä vaikka reippaamminkin. Tykkään laittaa sitä esim rahkaan, smoothieen, puuroon ja pannulle kun paistan kanaa. Soveltuu siis myös mainiosti ruoan laittoon.

Pähkinät kuuluu myös hyviin rasvan lähteisiin, ja ne ujutan yleensä iltaisin smoothien sekaan tai syön sellaisenaan. Samaten avocado. Nämä kolme rasvanlähdettä kuuluu vaihtelevasti vuorotellen mun ruokavalioon.

Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin, että olin ennen kamalaroskakori, joka söi kaikki lasten ruoan tähteet, vanukkaan jämät ym.. ja kun multa on kysytty että mikä on ollut hankalinta koko elämäntapojen muuttamis projektissa.. niin kyllä se on ollut se ruokailutapojen ja annoskokojen muuttaminen. Mutta alkuhan on aina vaikeaa, teit sitten mitä tahansa. Mutta kun alun yli pääsee, niin se uusi tapa rutinoituu, ja ei tunnu enää hankalalta.

PhotoGrid_1368271399601

Kunhan vaan ajattelee mikä on tärkeää. Voida hyvin vai nauttia roskaruoasta? Voi terveellisestäkin ruoasta nauttia, ihan yhtä lailla, kokematta ruokailun jälkeen huonoa omaa tuntoa ahmimisesta tai rasvaisen ruoan ylisyömisestä. Jos olen kylässä, jossa on tarjolla herkkuja, teen niin, kuin musta sillä hetkellä tuntuu. Jos oon vaikka just ennen vierailua syönyt, mun ei edes tee mieli herkkuja, ja useimmin tyydyn vaan kahviin. Jos ollaan vartavasten menossa jonnekkin kylään syömään, niin mun kaveri piirissä suurinosa on niin ihania ja osaa kysyä mitä mä voin tai haluan syödä, joten ei ongelmaa. Viime viikonloppunakin oltiin tuttava pariskunnalla grillaamassa, ja he olivat hienosti järjestäneet grilliin kanaa ja vein mennessäni vielä grilli kasviksia. Järjestelykysymksiä siis ;) Ei pidä ottaa siitä ruokailusta turhaa stressiä, se menee ihan omalla painollaan. Toki dieettiä odotellessa ;) En koskaan ole ollut tarkalla dieetillä, saati sitten kisadieetillä, joten innolla odotan mitä se aika tuo tullessaan ;)

 

Tämän aamuinen aamupala:

80g kaurahiutaleita

15g vehnäleseitä

jäisiä mansikoita

2 kananmunan valkuaista

15g proteiinijauhetta

7g kookosöljyä

desi vettä

20130511_084134

 

Nyt alkaa pikkuneiti heräämään päikkäreiltä, joten me suunnataan muun perheen seuraksi ulos leikkimään. Illalla salille, josta sit varmasti lisää seuraavassa postauksessa.

Mukavaa viikonloppua kaikille, ja käykää osallistumassa mun blogin kilpailuun, jos ette vielä ole ehtineet :) Löytyy 8.5 kirjoitetusta postauksesta, eli pari postausta taaksepäin ;)

 

Palaillaan!

Sara

sara

5 vastausta artikkeliin “Lihamestarin lihatalkoot”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta