Proteiinipizzaa :)


Pari postausta taaksepäin kerroin että oltiin perheen kesken tehty proteiini pizzaa, jonka pohja tosiaan tehdään kanasta ja munasta. Sitä reseptiä tiedusteli muutama, joten tässä nyt toiveesta valmistusohje, jota toki voi soveltaa oman maun mukaan mieleiseksi.
Reseptin kuulin ystävältäni Julialta, kiitti vinkistä ;)

Laitoin siis tehosekoittimeen 2 pakettia kanasuikaleita, muistaakseni 300g paketteja. Sit 4 munaa, joista vain kaksi keltuaista pääsi joukkoon. Ne blenderissä siis kunnolla sekaisin, että seoksesta tulee tosiaan semmoinen taikinamainen mössö :)

Aika jämäkkää staffii :)

Sit levitettiin tuo mössö leivinpaperille, taikinamaisesti, ja ripoteltiin päälle vähän ruususuolaa. Sit uuniin, ja paistoaika n. 20min ja 200 astetta.

Sillä aikaa kun pohja on uunissa, on hyvä aika pilkkoa täytteet. Täytteeksi sopii varmasti mikätahansa, minkä uskot itse sopivan kanan kanssa. Kuten ananas aurajuusto sipuli ym.. Tämä mun kyseinen pizza ei ollut sit mikään malliesimerkki terveellisestä, koska rasvojahan tossa oli juustoissa ym ;)

Kun pohja on ollut uunissa 20min, ja alkaa näyttämään kypsältä kanalta :) niin pohja nostetaan uunista, jotta se voidaan täyttää. Ja täyttäminen tapahtuu samalla tavalla kuin täyttäisit normi pizzapohjaa, mutta käyttäkää nyt mielikuvitusta, ja laittakaa täytteikisi jotain mitä ette normaaliin pizzaan laittaisi, ohnan tää meinaan aika mielikuvituksellinen pizza muutenkin :) Mä aloitin täyttämisen siis valkosipuliöljyllä ja pestolla. Sit tomaattikastiketta, kinkkua, sipulia, ananasta, aurajuustoa ja päälle juustoa.

Sit pizza takas uuniin, ja niin pitkäksi aikaa, kun juusto on mukavasti sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi :) Siihen menee noin 10-15min, jonka jälkeen herkullinen mielikuvituspizza onkin valmis nautittavaksi :)

Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla pohjaa samalla tavalla tehden, mutta korvaan kanan paistijauhelihalla, ja täytteestä tulee mexican -vaikutteinen ;)

 

 

sara

11 vastausta artikkeliin “Proteiinipizzaa :)”

  1. Kuulostaa jotenkin omallatavallaan jopa ”ällöyttävältä” tuo kana pohja.. :D minkälainen koostumus pohjassa on, maistuu ilmeisesti ihan kanalle? Täytynee rohkaistua kokeilemaan! :)http://moveyb.blogspot.fi

    • juu maistuu ihan kanalta :) j saahan sen maistumaan vaikka miltä, riippuu mausteista ;) namia on, kannattaa kokeilla ;)

  2. Moikka Sara! Pakko sanoo et mieletön tyttö kyllä oot. Enkä tarkoita tätä pizza-postausta vaan kaikkea mitä oot blogin kautta jakanut. :) mahtavaa työtä oot tehny kyllä. Löysin sattumalta sun blogin ja oon lukenu sen alusta loppuun, tästä saa niin paljon tsemppiä. Ajattelin tulla ”moikkaa” sua, sillä niillä paikoin kun olit postaillu teidän häistä lamppu syttyi päässäni ja tajusin että miten pieni maailma onkaan. Tunnetaan sun miehen kanssa kun samalta kylältä ollaan kotoisin joten huikkaisitko kotona terveiset ”tohmajärven Tiinalta” :)

  3. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta reseptiltä eli siis on aivan pakko kokeilla joku kerta!:D pakko kysyy ku seuraavaks sanoit tekeväsi jauheliha pohjalla eli siis muuten aivan sama ohje mut kanan tilalle 600g jauhelihaa vai? ja sanon vielä et tää sun blogis on mahtava ja toivon itekki omistavan samanlaisen tahdonvoiman ja sisukkuuden ko sulla on ni joskus:)

  4. Heippa!Olen ollut hiljainen lukijasi hetken aikaa ja pidän blogistasi kovasti! :) Blogisi huokuu iloista mieltä jota on ilo lukea ja saada inspistä omaankin treeniin. Nyt oli tosiaan PAKKO saada aikaiseksi kommentoida sillä testasin tätä pizzaohjetta eilen ja tämä oli TÄYDELLINEN!! Kiitos, superkiitos tästä ohjeesta! Tällä meidän perhe tulee herkuttelemaan tästä eteenpäin eikä kukaan edes tajunnut mistä pohja on tehty! :D Täytteiksi ladoin kalkkunaleikettä, tomaattia, fetaa ja paprikaa, basilikaa. :PKaikkea hyvää sinulle!-M-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta