Friends 4-ever?

Olen aikaisemmin kirjoittanut teille postauksen ystävyydestä, ja ajattelin raottaa samaista arkkua kirjoittamalla teille jälleen kyseisestä aiheesta.

Monesti pelotellaan sillä, kuinka monilla menee/on mennyt ystäväpiiri uusiksi, uusien elämäntapojen tai treenaamisen myötä.
Helposti niin käy, vaikka ei tarvitse.

Itse aloin treenaamaan ja väitin pitkään kivenkovaan, että mikään ei ole muuttunut ja kaverit pysyy samoina. Kerroin kuinka minä en ainankaan ole muuttunut, jos joku, niin ne muut.

Se ei pidä paikkaansa, ainankaan enään. Kyllä sen huomaa, ketkä ovat niitä tosi ystäviä, ja ketkä vain hyvän päivän tuttuja, tutun tuttuja tai ei mitään.
Ystävät ovat enemmän, kuin vain kaveri tai tuttu.

Ja KYLLÄ!
Myös minä olen muuttunut. Olen tullut kiireisemmäksi, ja en ehkä enää viihdy niin paljon kaiken maailman illanistujaisissa ja kissanristiäisissä, kuin ennen.
Kieltäydyn nykyään helposti drinkki illoista ja muista herkkuhetkistä. Mutta tiedän, että mun ystävät ymmärtävät miksi.

Myönnän, että olen laiminlyönyt paljon todella läheisiäkin ystäviä, vain sillä, että elän kalenterin tarkkaa elämää, olen kiireinen ja myös välillä väsynyt. En ole siis vain järjestänyt aikaa.

Elämässäni on tällä hetkellä niin paljon asioita, että vapaa-aika on kortilla. En valita, mutta harmittelen usein, kun en ole ehtinyt istua iltaa rakkaiden tyttöjen kanssa, tai käydä vaikka kaupungilla läheisten ystävien kanssa. Ystävät on mulle tärkeitä ja suuri voimavara jaksaa tässä elämässä eteenpäin.
Tosi ystävät ymmärtävät, jos olet kiireinen, ja jos sinulta ei aina löydy aikaa.
Uskon että vaikka treenaan, niin minulla voi olla ystäviä.

Uskon myös, että läheisimmät ystävät on ja pysyy, vaikka olisi mikä. Ystävän tehtävä on tukea ja kuunnella sua, oli sun asia mikä tahansa. 
Ystävä ymmärtää sua, sun elämäntapaa, tilanetta ja harrastusta. Ystävä ei puhu susta pahaa tai edes ajattele sinusta niin.
Tosi ystävä tuntee ja tietää sun heikkoudet ja vahvuudet, ja osaa tukea ja kannustaa sua unelmissasi.

Ystävien tulee voida puhua asiasta kuin asiasta, toista loukkaamatta. Ystävä ymmärtää ja huomaa, jos oikeasti tarkoitat sanomisillasi tai tekemisilläsi hänen parasta.

Tunnistatko oman ystäväsi? Tekisikö hän sinulle saman, jonka sinä tekisit hänelle? Kuunteleeko ja ymmärtääkö hän?

Olen tässä kuluneen 1,5vuoden aikana tutustunut paljon uusiin ihmisiin. Olen saanut uuden elämäntapani ja harrastukseni kautta muutaman erittäin läheisen ystävän josta saan olla todella kiitollinen.

Vanhoja ystäviä unohtamatta, heistä jokainen on minulle tärkeä, ja toivon heidän tietävän sen <3

Kiire, kiire aina vaan,
meitä viepi mukanaan.
Yksi juttu sentään muista,
ystäviäs älä luotas suista.
Maailma jos murjoo kovin,
ystävän kanssa vietät tovin.
Silloin taakka helpoksi käy,
eikä mustat pilvet taivaalla näy.
Hyvä ystävä on murheita estävä
ja kyynelpesun kestävä <3

Sara
sara

12 vastausta artikkeliin “Friends 4-ever?”

  1. Friends are like boobs. Some are real, some are fake ;)Mutta vakavasti puhuen: tuo teksti oli ihan kun mun suusta. Kaveripiiri on tiivistynyt, joku on saattanut tippua kyysistä, mutta toisaalta uusia ihania ihmisiä tullut elämään viimeisen vuoden aikana. Sitä vaan unohtaa välillä kertoa niille rakkaille miten rakkaita ne oikeasti onkaan…

  2. Kaikki vaan ei ymmärrä, toiset ei edes yritä. Mä oon huomannut, etten jauha treenijuttuja niille joita ne asiat ei vaan kiinnosta. Sinänsä ikävää, koska luulis hyvän ystävän kuuntelevan sua asiassa kun asiassa. Vastaavaa koin joskus, kun Veronica syntyi. Olin eka meidän kaveriporukassa, joka sai vauvan. Ei ne jaksanut niitä vauva-juttuja, enkä mä niitä niille jauhanut… Näillä mennään!

  3. Mulla on kyllä kaverit pysynyt matkassa. Mutta joka tapauksessa ihminen muuttuu elämänsä aikana jonkun verran, jotkut paljonkin. Ihan vaikka ei treenaisikaan :D Toiset hyvään suuntaan, toiset huonoon.Ystävien kanssa on kiva olla ja yritän itse tehdä sille aikaa. Se on yksi asia myös mistä ei varmaan ajattele vanhana, että voi kun olisin ollut vähemmän ystävien seurassa. Yritän muistaa tämän nyt, tässä hetkessä, ettei tarvitse koskaan katua. Ja hauskaahan se joka tapauksessa on, ei mikään ikävä velvollisuus. Ystävien tapaaminen on vähän samanlainen to do -juttu kalenterissa kuin treeni tai työpäivä ;)Okei, jotkut on ehkä 99% erakkoluonteisia, sitten se on helppoa jättää pois kalenterista mutta mulla nuppi sekoais jos ei ketään tapaisi. Eikä yleensä puhuta treenijutuista eikä vauvajutuista puhuttu silloin kun omani oli vauva. Lapsiasioista ei vieläkään. Mun arki on täynnä lapsijuttua sekä treeniä, niin en yleensä jaksa puhua niistä ”vapaalla”.

  4. Meitä on 6 tyttöä, joista suurin osa on pitänyt yhtä jo päiväkodista saakka. Nähdään vain muutaman kerran vuodessa, koska kaikki asuu ympäri suomea. Pidetään kuitenkin tiiviisti yhteyttä esim. Facebookissa viestiketjussa, johon kaikki voi kirjottaa kuulumiset. Syksyllä vietetään meidän porukan ensimmäiset häät!<3 Kaikki meistä on erilaisia, mutta on ihana todeta, että saa olla oma itsensä ja jokaista kuunnellaan oli asia mikä tahansa ja tsempataan. Olen todella kiitollinen siitä, että mulla on ihana ystäväporukka <3

  5. Hei Sara ja kiitos kauniista postauksesta. Olen vasta liittynyt lukijoihisi, sillä löydän ajatusmaailmastasi paljon yhteistä. Tosiystävät pysyvät ja ymmärtävät, tosin ei ystävänkään tarvitse mahdottomiin venyä :) Itse olen tehnyt aika vasta pyrähdyksen kohti parempaa elämää, elämää jossa myös ystäville on aikaa <3

  6. Hyvää tekstiä ja ajatusta, Sara! Ystävää ei rakasteta itsensä, vaan sen ystävän takia. Itsekkyys ja ystävyys sopii tosi huonosti yhteen. Ei ystävyyttä pidä yrittää hallita ja kahlita vaan sen pitää antaa vaan olla ja nautiskella siitä. Ja kun ystävät keskenään ajattelevat molemmat toistensa parasta, niin homma toimii, joustaa, ja antaa periksi muttei koskaan katkea. :) Nähdään lauantaina! -6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta