Tuloksia labrasta, mikä vatsaa vaivaa?

Huomenta!

Sain tuloksia vatsaan liittyen.
Laktoosissa ja keliakiassa ei ollut mitään poikkeavaa. Kaikki siis niillä osin kunnossa.
Mutta jotakin poikkeavaa löytyi, ja nyt näyttää siltä, että joku tulehdus siellä suolistossa on. Eli odottelen lähetettä jatkotutkimuksiin sisätautien poliklinikalle. Plääh…

Oon tykästynyt tähän! Vaikka nyt sit ei tartte syödä gluteenitonta, niin syön silti! Hyvää! ;)
Ja se, mitä se jokin siellä suolistossa on, selviää taas myöhemmin..
Pidän teidät ajantasalla.
Nyt salille!
Käsille kyytiä, pum pum!!!
Eilisen rinta-olkapää treenin päätteeksi vähän poseja. PS. I hate my ass!!!!

Sara
sara

30 vastausta artikkeliin “Tuloksia labrasta, mikä vatsaa vaivaa?”

 1. Kyllä se peppu siellä muovaantuu,pikkuhiljaa,miten tuntuukin että se osasto ei tunnu kasvavan sitten millään :D Kyykkyjä prkl!Hyvä että sait selvyyttä mahan kanssa!

 2. Hyvä kun ei ollut laktoosi-intoleranssia/keliakiaa!Toi tulehdus suolistossa on tosin hiukan huolestuttavaa. Se voi olla akuuttia, mutta myös kroonistuvaa, joka diagnisoidaan monesti sitten ajan kanssa esim crohnin taudiksi ja/tai colitis ulcerosaksi – eli siis kroonisiksi suolistosairauksiksi, joihin löytyy kyllä hyvät lääkkeet ja hoito-ohjeet ruokavalion avulla (tällöin sairaudet pystyy melko hyvin pitämään kurissa ja elämään ihan normaalia elämää, tietyin ruokarajoittein tosin).Itselläni on siis ko taudit. Ja nuo sinun mahavaivat kuullostaa juuri siltä, millä minulla taudinkuva alkoi tulla esiin, juuri noin 30-vuotiaana. Voin hyvin, satunnaisesti joudun syömään kortisonia + muut lääkket, mutta tärkein asia minulle on ollut hyvän ruokavalion noudatus. Diagnoosin saamisessa muuten meni aika kauan, eli jos tähystetään kun tulehdus ei ollut lainkaan akuutissa tilassa, niin sen havaitseminen voi olla vaikeaa. Toivottavasti sinulla tuo tulehdus on kuitenkin vain joku akuutti ja ohimenevä! En halua pelotella näillä, mutta kertoa kuitenkin ja tsempata, sillä oikein hoidettuna nämä sairaudet eivät juuri elintasoon vaikuta (siis jos ei ole tosi paha..). Tsemppiä treeneihin ja pidähän mahasikin takia ruokavalio kunnossa (itselläni toimii parhaiten kun jättää ruokavaliosta pois: gluteiini, rasvaiset ja käristetyt ruoat, kaalit, palkokasvit, makeutusaineet ja vähentää kahvin juontia).

  • heippa. kiitos viestistä. olen kokeillut just makeutusaineiden pois jätöllä ja kaalin ja paljokasvien lopettamisella. kahviakin juon harvemmin nykyään.. kyllä tää tästä, toivotaan :) aika näyttää :)

 3. Pakko kommentoida tuohon vatsaan liittyen. Vaikka sinulla ei olisikaan nyt samaa vaivaa, mutta pitkään multa etsittiin keliakiaa ja muita ruoka-allergioita. Koska oli kovia vatsakipuja. Eikä kukaan alkuksi edes meinannut uskoa. Sitten mut passitettiin ravitsemusterapeutille ja se antoi ohjeet FODMAP-ruokavaliolle ja jätin tietyt sokerit, viljat, hedelmät yms pois ja katos vatsakivut kyllä heti ! Mut hei toivottavasti sait nyt jonkun selvyyden sun masun kanssa ! :)

  • Kiitos viestistäsi :) katsotan mitä mulle tehdään siellä jatkotutkimuksissa :) kiitos kun kerrotte omista kokemuksista täällä, mukava lukea :)

 4. Hyvä kuulla, että vihdoin alkaa selvitä mikä siinä masun turpoamisen taustalla on. Älä rehki liikaa ettei tulehdus pahene kovan rasituksen kanssa.Olen saanut sinun ja lukuisten muiden fitness bloggaajien esimerkillisestä työstä innostuksen salilla käyntiin ja toivottavasti joskus saan tuollaisia tuloksia aikaseksi!Mukavaa kevättä ja parane pian, odotan jo innolla ensi vuoden kisojasi :)

  • heippa. kiitos viestistä :)kiva kuulla jos blogini innostaa :)usko itseesi, niin saat varmasti tuloksia aikaiseksi ;) ja tervetuloa seuraamaan kisoja vuodenpäästä ;) hih

 5. Puuppolan RYYNIT on vielä parempia!! :) Täälä toivotaa parasta Sara, että tulehus ei mitää pahempaa. Haleja ja tsemiä, kyllä se peppu siitä muokkautuuu!! :) Sumokyykkyä korkeilta jakkaroilta käsipainolla, lähtö alhalta, ja pylly kiittää, ja yläasennosa kunno rutistus pakaroila. ;)

  • heippa minidynamiitti <3 ryynejä en ole vielä kokeillut, pitääkin testata ;) ja kyllä tää pylly joutuu vielä koville ;)heh. halit takas :)

 6. I hate my ass too! Mutta itsepä olen sen tämmöiseksi syönyt. En olis tosin sitä tehnyt, jos oisin tiennyt miten hidasta sen uudelleen muokkaaminen on. Mutta suomalaisella sisulla etiäpäin. Hyvä me!! :)

 7. Vaikka oliskin Crohnin tautia niin ei se oo maailmanloppu. :) Itellä todettiin Crohn viime syksynä. Aluksi jouduin syömään noin kuukauden verran kortisonia ja atsatriopiinia, nyt pärjään pelkällä atsatriopiinilla. :) Muutama pieni tabletti saa kyl ihmeitä aikaan! Vatsa on nyt aivan normaali, muutos on aivan hurja. :) Tsemppiä!

 8. Moikka Sara! Toivottavasti sinua hoitavat asiantuntevat lääkärit! Valitettavasti ruokavalion osalta monet lääkärit ovat sitä mieltä, ettei ruokavaliolla ole mitään merkitystä suoliston hoitoon liittyen. Itse taas kokemuksen kautta toista mieltä – ruokavalio on 100%:n tärkeä! Pääsin eroon Crohnin taudin lääkityksestä ruokavaliohoidolla.Voit googlettaa anti-inflammatorinen ruokavalio, sillä löytyy tietoa..Olli Sovijärven kirjoittamana erityisesti! En todellakaan sano pahalla, mutta näytät välillä hieman uupuneelta kuvissa vaikka iloinen usein oletkin :) Kovasti tsemppiä! Kuuntele kehoasi ja kokeile ruokavaliomuutoksia. Hyvä, että olet vaihtanut luontaisesti gluteenittomaan (monelle tosin ei myöskään kaura sovi). Kokeile vaika riisi tai hirssipuuroa! Toivottavasti saat piilevänkin tulehduksen kuriin, sillä pitkäaikainen tulehdus voi haitata kilpirauhasen toimintaa ja ajaa vajaatoiminnan puolelle kehoa. Se on kamalaa, myös siitä kokemusta! :/ Käytätkö jo probiootteja? :) Sydämellisesti tsemppiä sinulle ja aurinkoa päiviisi! <3

  • kiitti mielenkiintoisesta kommentista. pitää käydä lukemassa. uupuneen näköiseksi mut tekee varmasti meikittömät kasvot ja tummat silmänaluset, jotka mulla on ollut aina. en voi sille mitään. kiitos kuitenkin huomautuksesta. ei vaan aina salille kuvia varten jaksaisi meikata silmiä… kiitos tsempeistä myös :)

 9. Joskus on niinkin että keliakiatestit kaikki näyttää negatiivista mutta vatsa silti oireilee… Gluteeniyliherkkyys voipi olla ongelmana silloin. Tsemppiä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta