Pienestä kii

Noustiin tänään koko family jo ennen kuutta. Ihanaa kun ennen seitsemää aamulla on jo täysin valoisaa :) Vaikka tunsin olevani tooosi väsynyt, piristi aurinkoinen sää kummasti.
Lähdin ripsihuoltoon heti aamusta, jonka jälkeen kävin treenaamassa olkapäitä. Meni vähän väärinpäin, mutta toivotaan että ripset pysyy, vaikka heti laiton jälkeen kävin hikoilemassa.
Saan varmasti toruja mun ripsimestarilta ;) Soriii :)

Ripsien huollon jälkeen kulmat värjättiin ja muotoiltiin

Valmista! :)

 
 
 
 

Huomatkaa: Ei turvotusta vatsan seudulla!

No eilen mulla olikin sitten enemmän tai vähemmän ongelmia taas tän vatsan kanssa :(
Uskon myös että kun on SE aika kuukkaudesta, (eli nyt) niin tää maha ongelma vaan pahenee, se tuplaantuu.
Eilen aamu alkoi veren luovutuksella, eli kävin jättämässä näytteet labraan. Tuloksissa menee muutama viikko, kun otettiin niin paljon eri kokeita. Toivottavasti sais tälle maha ongelmalle pikkuhiljaa selvyyden.

Verikodeiden jälkeen treffasin Ninan itiksessä, ja vatsa voi ihan normaalisti.
Käytiin syömässä ja kahvilla. Vatsa edelleen ok.
Mulla oli lepo päivä treeneistä, ja olin neljään asti töissä. Vatsa ok.
Lähdin hakemaan lapsia päiväkodilta, ja vatsassa alkoi kiertää..
V***U!
Kahdessa minuutissa tunsin kuinka mun takki alkoi puristamaan, ku vatsa turposi niin suureksi. Mietin heti että mitä mä muka nyt söin sellasta mikä aiheutti tän turvotuksen!?
No niinpä niin… Ei voi olla todellista -mä mietin.
Niinkö pienestä se on kii, ku saan noin helpolla vatsan niin sekaisin!? Argghhh..!!!
Epähuomiossa vetäsin duunissa siis ennen kotiin lähtöä yhden proteiini patukan, jota normaalisti en syö, eli siitäpä se! Arvatkaa kuinka paljon ärsytti!
Miten mä olin niin pöllö, et söin sen patukan?!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No siinähän se ilta meni kärvistellessä. Oli niin huono olo, ku kiristi ja puristi ja kiersi vatsassa.
Tänään onneks taas ihan normi olo, vatsassa ei kierrä, vielä…
Ajattelin olla tarkempi tänään, enkä tunge suuhuni mitään mitä en normaalisti syö ;)

Joten heippatirallaa, mä lähden tästä töihin illaksi, palataan! ;)

Sara

sara

26 vastausta artikkeliin “Pienestä kii”

 1. Mulla on samantyyppisiä ongelmia oman vatsan kanssa. Protskupatukat on nyt pannassa ja vehnä ja hera. Kokeilen parhaillaan riisiproteiinijauhetta treenien yhteydessä mutt hyi olkoon että on PAHAA. Yks päivä mittailin että n. 10m kasvaa vyötärönympärys ihan muutamassa minuutissa ja olo on ku rantapallolla…

 2. Ihana raskausmasu ;) No ei, mä tiiän millaista se on kun oikein kiertää ja vääntää…:/ toiv löytyy syy! Tai jos ei löydy sen kummempaa, niin ainakin voisit oppia elämään sen kanssa, joka ei nyt sen kummempaa loppujen lopuksi kuin tiettyjen ruokien välttämistä. Itsekin opetellut virheiden ja onnistumisten kautta asian, tietty joskus sitten saattaa ihan kiusallaan syödä jotain, kun tahtoo…vaikka olo ei sitten tietysti olekaan mainio kuin sen hetken. Kiitos inspiroivasta blogista :)

 3. Voi kurjuus! Tosi ikävää! Nyt täytyy vaan oikeesti katsoa tosi tarkkaan mitä syö ja katsoa mitä labrakokeista selviää :) mulla itellä ei oo niinkään turvotus vaivana vaan joskus vetää mahan ihan sekasin ja kylmä hiki puskee päälle, ei sekään kivaa oo :(

 4. Voisko sulla olla raudanpuutetta? Mulla heitti vatsan sekasin tosta vaan monta kertaa päivässä ja lopulta syyksi selvisi raudanpuute! Oli kamalaa kärsimistä, kun ei tiennyt milloin iskee…

  • Meinasin tätä ihan samaa tulla ehdottamaan. Itsellä aikakin aiheuttaa makeutusaineet nykyisin jo hyvin pieninä määrinä aivan käsittämättömän turvotuksen, juuri samalla tavalla kuin sulla tossa kuvassa. Aluksi oireita aiheutui vain aspartaamista, nykyisin pannassa kaikki makeutusaineet.-J

  • Täältä komppaan kanssa tuota makeutusaineasiaa. Ennen vatsa turposi säännöllisesti aina iltapäivän välipalan jälkeen (rahkaa ja sokeritonta mehukeittoa). Kun jätin mehukeiton pois, ongelma poistui. Lisäksi vaihdoin purkat täysksylitoliversioihin.

 5. Täällä kohtalontoveri. Tänään erehdyin ostamaan jonku diettisheikin salin jälkeen = kotimatkalla iski se etova olo ja maha turposi. Olis kiva jos ilmoja tulisi jommasta kummasta päästä muttta ei, mahaa vain kiristää ja oksettaa :( Oon käyttäny laktoosittomia tuotteita ja huomannu sen auttavan. Toivottavasti sulla syy selviää ettei tule noita ”vahinkolaukauksia” ja myöhemmin joutuu kärvisteleen huonon olon kanssa

 6. Mulla ollut samaa ongelmaa, valmentajani suositteli Valmarin nimistä valmistetta mitä saa apteekista, ja on auttanut mulla :) ei turvota enää! Suosittelen kokeilemaan, 3 krt päivässä ruokalusikallinen tota veden joukossa!

 7. Hei mulla on vähän samoja ongelmia ja siihen liittyy myös etovaa oloa ja sellasta ruokahaluttomuutta myös. Ja mä oon kans huomannut, että hyvin usein se iskee just esim. protskupatukan jälkeen. Oon pikkuhiljaa alkanut epäillä et voisko se olla niistä johtuvaa, mut en oo halunnut myöntää sitä koska ne on vaan niin hyviä :D Mut kyllä se taitaa olla ainakin osasyy :/ Tsemppiä vatsan kanssa!! Toivottavasti tilanne selviää.

 8. Täällä kanssa huomattu sama protskupatukoiden jälkeen. Varsinkin Leaderin So Low Carb High Protein Bar, jogurttipäällysteinen mansikkavadelmapatukka, jälkeen olen ihan ”synnytyskunnossa” ja mahassa oikein kouristelee.

 9. Mulla on sama. Turvottaa ja mikää ei tuu ulos. Ruuansulatus ei pelaa yhtään ja aineenvaihdunta pysähtyny. Rautakuurin alussa helpotti, nyt palautunu takas normiin..Miten tossa jos keinotekoiset makeutusaineet aiheuttaa näit ongelmia, niin protskuissa, perus herassakin niitä on?Millä korvata?

  • Mulla on luonnostaan tosi tummat ja isot silmän alukset.. sori, en voi niille mitään. Välillä kun jaksaa, niin meikkaan ne piiloon.. mutta harvemmin jaksaa :)

 10. Kannattaa kokeilla jättää ne turhat juomalitkut poissa, latausjuomat, palautusjuoma ja syyä puhtaasta ruuasta niin maha tasottuu. Kokemusta on! Pro-tason eräs kilpailijakaan ei käytä moisia juomia, joten ei voi vedota siihe että niitä vain tarvii ;) Sillä ei tarvi :)

 11. Mulla alkoi aikoinaan nuo vatsaoireet sillä, että makeutusaineet; Aspartaami, sorbitol yms. sai aikaan vatsakipuja. Sen jälkeen tuli vehnä jne jne. Monessa protsku-patukassa on makeutusaineita JA myös vehnää! Joten kannattaa olla erityisen tarkkana mitä suuhunsa laittaa. Pro FX-patukka on ainut sellainen, jossa ei ole vehnää ja joka on suht ok syötävä jos on ”pakko” jotain napata!

  • joo toi makeutusaine on paha.. tai en sitä saa oikeastaan muusta ku just noista patukoista sillontällön.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta