Vihatusta rakkaimmaksi – mitähän se mahtaa olla

Huomenta!

Paljon on tullut kommentteja siitä, että mun kannattaisi mennä tutkituttamaan tää mun maha. Ja kyllä, edellisissä postauksissa oon kertonut, että olen varannut lääkäriajan, ja kun kunnallisen kautta menee, niin sitä aikaa ei saa ihan heti. Sain ajan mun omalle lääkärille, ja aika on ensi viikon tiistaina. En tiedä mitä se siellä osaa sanoa, mutta pyydän että laittaa lähetteen kaikkiin mahdollisiin testeihin mihin se voi.
Eli homma on hoidossa, kiitos huolenpidosta ;)

Tänä aamuna

Ja tuohon gluteenittomaan puuroon.. siitäkin niin moni kirjoitti. En tosiaan ole mikään ruudin keksijä, enkä edes hyvä ravintohommissa :) Kuljeskelin kaupassa, ja keräsin kärryyn kaikkea GLUTEENITONTA, ja puurohiutaleetkin sattui löytymään. No jos kaikki kaurapuuronhiutaleet on gluteenittomia, niin hyvä niin :) Kiitos että avarsitte ;) Joka päivä sitä oppii jotain uutta! :)
Ajattelin että haluan kokeilla noita gluteenittomia pastoja ym, joskohan se helpottaisi. Vaikkakin just eilen muistin, että se lääkäri sanoi puhelimessa, että älä vaihda vielä mitään tuotteita just esim gluteenittomiin, sillä muuten ne testit ei näytä ehkä just ja oikein. Arghh…
Jatkan tarinointia tästä sit ensviikolla, tai sit kun saan jotain infoa ja tuloksia.

Eilen aamuna lähdössä salille

Typerästä vatsa-aiheesta voitaisikin siirtyä mukavaan aiheeseen, eli treenit! :)
Eilinen etureisitreeni oli samanaikaisesti elämäni kamalin-vaikein-ihanin-loistavin-pumpein ;)
Hack kyykystä aloitettiin.

Kaksi lämmittelysarjaa 40kg:lla.

Sit 5 työsarjaa.

20 x 60kg
15 x 80kg
12 x 90kg
8 x 100kg
13 x 60kg

satanen

Ennen neljättä sarjaa olin niin innoissani ja samalla jännittynyt, että pystynkö mä siihen?!
Sata kiloa plus kelkka!?
Edelliset 13 toistookin oli jo niin pahat. Päätin että pystyn, ja siitä sit vaan tekemään!
Kasin jälkeen jalat ei enää pelannu yhtään ja ne petti kirjaimellisesti pois alta.
Säikähdin hieman, ja menin vähän paniikkiin.

paniikki – ei hymyilytä

Pikku lepo ja rauhoittelut kuntosalin lattialla, ja eiku jatkamaan. Vielä loppurutistus 60kg:lla ja hack-kyykky treeni oli valmis! Etureidet oli ”lämmitelty”! Voittaja olo! Siitä sitten prässiin :) Ou jea! :D

Prässiä 4 sarjaa, josta sit vielä reidenojennuksia 4 sarjaa. Loppuun pohkeita vaakaprässissä 5 sarjaa. Oli kyllä suht mielenvikainen treeni, mutta samalla kuitenkin aivan super ihana! :) Niin hyvä fiilis!

Oon käynyt nyt reilun vuoden verran säännöllisesti salilla, ja pitkään vihasin jalkatreeniä! Mietin miksi ihmiset tykkää treenata jalkoja!? Siis sehän on ihan tyhmää -mietin.
NO nyt mä tiedän mistä se johtuu :)
Mä meinaa tykkään jalkatreenistä nykyään, ja se johtuu varmasti vaan siitä, että pystyy antamaan treeneissä niin paljon enemmän ku ennen ja näkee kehitystä jaloissa.
Ennen veivasin mun lihavilla ja heikoilla jaloilla kevyitä painoja, joka oli turhauttavaa. Oli paljon kivempi tehdä esim olkapäitä, ku hartiat oli rasvattomammat, ja niistä näki helpommin muutosta kun mun super rasvaisissa jaloissa.
On mun jalat edelleen rasvaiset, eikä todellakaan mun mieleen, mutta kun oon alkanut jaksaa vetää ”vähän” kovempia treenejä, niin tiedän et ei mee kauaa, kun ne alkaa muuttaa muotoaan entistäkin enemmän! Sen eteen teen töitä, ja mielelläni, rakastan jalkatreeniä! <3

hyvä treeni takana – hymyilyttää
 

Eilisen työpäivän jälkeen käytin lapsia hoplopissa leikkimässä :) Mainio paikka juoda kaverin kanssa kuppi kuumaa ja vaihtaa kuulumisia, kun voi päästää lapset ”vapaaksi” leikkimään :)
Jotenkin hurjaa katsottavaa, että miten meidänkin lapsilla riitti sitä energiaa riehua vielä koko ilta noin, ja siihen pohjalle kuitenkin koko päivä koulua ja päiväkotia :)
On nuo lapset kyllä niin suuri rikkaus ja iso määrä energiaa ja rakkautta mun elämään, että en sitä ehkä aina ihan osaa edes käsittää <3

Tättähäärä :)

Sisarrakkautta <3

Nälkäiset sudenpennut <3

HopLop-mami :)

Nina <3
 
 
 

Meillä juhlitaan tällä viikolla mun miehen ja pojan synttäreitä, ja kaapit pursuaa kakuista, pullista, donitseista,karkeista ym muista herkuista, kun vieraita tulee ripotellen eri päivinä :) Tosi kiva hei! :) Mutta turha mun on edes kuvitella herkuttelevani, sillä se kyllä varmasti kostautuisi kipeällä ja turvonneella mahalla, ja sitähän mä en halua enää ;) Eli järki käteen tässäkin asiassa :)

Tänään vapaapäivä treeneistä, ja iltavuoro töissä. Tää aamupäivä meneekin siivoillessa ja ruokia valmistaessa.
Eri hauskaa keskiviikkoa kaikille!

Sara

sara

28 vastausta artikkeliin “Vihatusta rakkaimmaksi – mitähän se mahtaa olla”

 1. Oletko muuten kokeillut spelttijauhoja? Sekin on vatsaystävällistä jos kärsii juuri turvonneesta vatsasta/ stressivatsasta. Spelttiä löytyy kaikissa muodoissa- puuroo yms :) Tai mistä sen tietää jos olisit allerginen viljatuotteille eli sulla on keliakia.? Sekin voi olla yksi syy noille vatsaongelmille… Ja silloin juuri kaikki gluteiinittomat tuotteet auttaa. Mutta eiköhän ne testit kerro sitten enemmän :) Tsemppiä!!

 2. Ei kaikki kaurahiutaleet oo gluteenittomia! Jos haluat puhdasta kauraa, niin osta vain gluteenittomia hiutaleita. :) Mutta kuten lääkäri sanoi ennen testejä ei saisi vaihtaa gluteenittomaan ruokavalioon. Jos esim. mä keliaakikkona menen verikokeisiin, niin mulla näyttää puhdasta. Koska vasta-aineita ei veressä ole.Tässä vielä linkki Keliakialiiton varoitukseen kaurahiutaleista: http://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/tuotteet/varoitukset_ja_muutokset_tuotteissa/Tsemppiä! Toivottavasti saat lääkäriltä apua.

  • Heip. kiitos että kerroit tuon :) mä en tosiaan tiedä noista mitään, ja pitäis varmasti ottaa selvää :)

 3. Heippa Sara!Kaura on tietääkseni luontasesti gluteenitonta, mutta useimmat kaurahiutaleet sisältävät gluteenia siksi, että ne käsitellään samoilla linjastoilla muun viljan kanssa. Niissä on siis todennäköisesti muiden viljojen pölyä, tai mahdollisesti jäämiä muista viljoista.Iloa viikkoon!Terhi

 4. Mua kiinnostaa tietää, yhtään syyllistämättä :), että miten paljon teillä lapset syö herkkuja? Siis kun varmaan omasta ruokavaliosta tiedät, että valkoinen pasta ja sokeri ei oo sitä parasta ravintoa solujen kasvulle. Mietin vaan, kun itse olen hirveä ruokanatsi ja olen kuvitellut, että lapseni eivät sitten syö mitään moskaa :) Koska eihän lapset oikeasti tarvi mitään herkkuja, herkutella voi monellamuullakin tapaa, vaikka itetehdyllä sokerittomalla jäätelöllä :) Älä missäänh tapauksessa loukkaannum ei ollut tarkoitus kyseenalaistaa mitään, kiinnostaa vaan tietää, miten paljon oma ruokavaliosi vaikuttaa perheesi valintoihin :)

  • Moikka!meillä on virallisesti herkkupäivä lauantaisin, samalla kun itse tankkailen. muuten lapset syö oikeastaan samaa ruokaa kuin me vanhemmatkin, ja mm tuo kuvassa oleva vaalee pasta ei kuulu meidän jokapäiväiseen ruokavalioon :) koska en itse syö sitä :) eli mun ruokailutottumukset näkyy kyllä lastenkin ruokailuissa. meillä herkutellaan usein pitkin viikkoa hedelmillä :) enkä loukkaantunut, kysyä saa jos kiinnostaa :)

 5. JÄÄ-TÄ-VÄN upeaa siis sielläkin Sara, niinku aamulla kirjoteltiin inboxissa!! :D Ihan huikeaa kehitystä Nainen! Kyllä nyt on kaikki mallilaan, ja tulosta tullee! Kun nyt tosiaan vielä semahan turvotus selkenee, niin kaikki on just silleesti, että sitä kehitystä EI VOI ESTÄÄ!! <3

 6. Tsemppiä vatsaongelmiin! Mulla on ollu nuoruudesta asti koko ajan jotain oireilua ja se oli jo niin arkipäivää, että luulin sen olevan normaalia. Muutama vuosi sitten aloin epäillä keliakiaa, mutta tuloksena olikin laktoosi-intoleranssi. Oireet helpotti hieman kun vaihdoin maidot laktoosittoman. Mutta, koska siitä ei lopullista apua ollut hakeuduin yksityiselle. Tällä kertaa tuloksena oli ärtynyt suoli. Rasittava sairaus, mutta sen kanssa oppii elämään. Vaikka en itse lääkäri olekaan, en edes terveydenhoitaja, niin epäilen että kärsit samasta asiasta. Oireet on niin tutun kuuloiset. Ja jos sulla olis keliakia, tuskin pystyisit treenaamaan noin hyvin ja olisit luultavasti laihtunutkin tosi rajusti..Mutta hyvä, että pääset tutkimuksiin!!

 7. Mä olen keliaakikko ja oon syönyt noitakin hiutaleita mitä sulla on nyt.Mutta Puuppolan aito kaura-hiutaleet on mielestäni parempia :) Yhtä isoja toki kun noikin, mutta ei jää niin karkeaksi.Semperillä on gluteenitonta täysjyvä pastaakin, sitä menee päivittäin. Kallista lystiä, mut minkäs teet :(Ja noista jaloista…Mulla on ollut alusta asti rakkaussuhde jalkoihini. Ne kun säästyivät mun laihdutusurakastani, kun taas kädet ja yläkroppa muutoinkin muuttui pelkäksi macarooniksi. Jaloilla pystyn treenaamaan kovemmin ja isoimmilla painoilla, kun taas kädet… Mä VIHAAN käsitreenejä :D Mut itepä tilanteeni aiheutin, nyt sitten korjaan virhettäni.Noista sun käsistä kun saisin siivun edes itselleni… :DIhanaista loppuviikkoa sinulle :)

  • kiitos viestistäsi :) käynkin tänään metsästämässä sitä puuppolan puuroa :) sitä on muutkin kehunut ;)mulla on tänään rinta-hauis treeni, enkä odota sitä läheskään yhtä paljon ku edellistä jalkatreenii, hassua :) ihanaa loppuviikkoa sinnekkin :)

 8. Joo kylhän se niin on, että jos sulla on keliakiatestit tiedossa, niin ei missään tapauksessa sais olla ilman gluteenia, vaan sitä pitäs syödä mieluiten ihan kaksin käsin. Mulle sanottiin että tyyliin 5 siivua leipää päivässä ja pastaa jne, kaikkee mitä keksiikään. Ja mieluummin varmaan kaurapuuron sijaan jotain gluteenillista aamupalaa. Ite olin ollut jo jonkin aikaa ilman gluteenia, niin ei niitä testejä voinut tehdä, vaan ne sovittiin 3kk:n päähän, johon saakka mun ois pitänyt syödä tolleen :/ En pystynyt siihen joten testit jäi tekemättä. Päätin sit, etten tarvitse diagnoosia. Osaan kyl itse sanoa mikä mulle sopii ja mikä ei :) Kyllähän nuo kipuilut tuo sit sitä motivaatiota, ettei syö niitä asioita mistä aiheutuu vaan hallaa, joiden ainoo hyvä asia on maku :) Mut onhan se hyvä tutkituttaa itsensä jos mietityttää!

 9. Täällä onkin pari muutakin kerennyt jo kertomaan, että jos haluat kaikkiin mahdollisiin testeihin niin älä siirry gluteiinittomaan ruokavalioon. Keliaakikolla gluteiini vaurioittaa vatsanukkaa, jos ruokavaliosta poistetaan gluteiini tilanne korjaantuu ja tällöin testeissä ei näy mitään keliakiaan viittaavaa. Jos testeihin haluat, ja niistä luotettavimmat tulokset, kannattaa pitää ruokavalio mahdollisimman lähellä nykyistä. Toki kokeilemallakin varmasti selviää mikä vatsavaivoihin auttaa :) Tsemppiä!

 10. Hei Sara!Olen hiipparoinut täällä blogissa kuikuilemassa ja ajttelin uskaltautua kommentoimaankin..Yksi mahaongelmien syy saattaa olla ärtyneen suolen oireyhtymä (IBS), joka ei sinällään ole vaarallinen, ainoastaan ärsyttävä. Sitäkin helpottaa ruokavalio, josta karsitaan pois mm. hiilihapolliset juomat, kahvi ja tietyt ruoka-aineet. Aviomies kärsii tästä ja välillä on huonoja päiviä kipeän ja turvonneen vatsan kanssa, toisinaan taas kaikki on ok. Mutta hyvä, että menet lääkäriin. Ensin tutkitaan, sitten vasta hutkitaan.Tsemppiä treeneihin ja kisoihin, älä anna vatsan lannistaa!

 11. Siis höh, itse kävin vasta keliakiatestissä ja olin ollut ennen niitä kuukauden gluteenittomalla. Vielä kysyin, että näkyykö se sitten, jos en gluteenia oo syöny niin sano vaan että kyllä näkyy. Voi argh! Eli mun testit ei siis ollu luotettavat??? Mun oirekuva on ollu just samanlainen ku sulla. Toivottavasti sun vaivoille löytyy syy (:

 12. Mulla on jalkatreeniin viharakkaus- suhde. Aluksi se on aivan hanurista, mutta sitten kun sen saa käyntiin, niin ei malttaisi lopettaa. :D Ps. Sulla on kiva blogi, tsemppiä masun kanssa!:)http://hede-fitlife.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta