Mä kuihdun ja kutistun :(

Hei nyyyh.. itku potku raivarit mä sanon!!! Kertokaa jotain vinkkejä! Tän hammas leikkausoperaation jälkeen en oo pystyny syömään mitään, ku suu ei aukee ja poski on sisältä ja ulkoa niiiin turvoksissa, että en voi syödä mitään, tai puren poskeen. Leukaluutkin on niin kipeet, että suuta avatessa, sattuu ihan sikana :( Oon yrittänyt pillillä juoda jotain keittoja tai liemiä, mutta ei ne mun mahaa täytä :( Oon myös syöny jäätelöö joka vähän helpottaa tohon särkyyn ku on kylmää, ja oon tehnyt rahkasta ja marjoista pirtelöö, joka on vähän auttanut kurnivaan mahaan. Sit kaiken lisäks noi antibiootit ja panacodit väsyttää mua, enkä saa tarpeeks energiaa mistään ja paino laskee :( no jos jotain positiivista pitää taas asiasta hakea, niin se on sit varmaan se, että onneks tää ei oo ikuista! San vielä joskus naamani takaisin omaan kokoonsa, ja vieläpä kauniiden hampaiden kera! :)

Tikit otetaan ikenistä pois ens viikon torstaina, siihen asti pitää siis malttaa olla treenaamatta. En mä kestä! Eli ei treenipäivityksiä nyt hetkeen. Mistä mä teille kertoisin, ellen treeneistä?

Mä oon muutenkin miettinyt vähän yhtä asiaa. Kohta tulee vuosi täyteen mun bloggaamista. Oon postaillut tämän kuluneen 11 kk:n aikana 247 kertaa, eli aika paljon.
Paljon on ehtinyt tapahtua, ja tapahtuu edelleen. Ajattelin, jos pitäisin hetken taukoa blogista.
On tulossa joulu ja uusivuosi, ja meillä on paljon tekemistä ja suunnitelmia loppuvuodelle. Remonttia salilla, joulukiireet ja joulun vietto, reissu rukalle ym..
Avaan omat nettisivut vuoden vaihteessa, päivitän blogin tietoja ja ehkä ulkoasua ja on muutamia muitakin projekteja, joissa olen ensivuodesta lähtien mukana. Eli jos palaisin uusien tuulien ja uusien kujeiden kanssa taas blogimaailmaan heti vuoden alusta? Pitäisin loppuvuoden lomaa :) Musta se kuullostais aika kivalta :) Ehkä te lukijatkin pärjäisitte muutamat viikot ilman mun naama- ja pullistelukuvia :)

Vai mitä mieltä ootte?
Toki saatte kirjoitella mulle niin tänne blogiin, kuin e-mailiinkin, ja mä vastaan heti kun kykenen ja kaikkien onlinevalmennettavien kanssa ollaan edelleen yhteydessä! Eikös vaan! :)

Kertokaa mielipiteitä! :) Ja vinkkejä pilliruokailijalle :)

Sara

sara

39 vastausta artikkeliin “Mä kuihdun ja kutistun :(”

  • moikka. juu sain abtibiootit :( lääkäri sanoi että turvotus laskee parissa päivässä, enkä yhteeän ihmettele tätä turvotuksen määrää, kaikki 3 hammasta kuitenki leikattiin samalta puolelta.. huoh.. tylsää tää on :(

 1. Moikka Sara!Pidä vain lomaa! Olet lomasi ansainnut! Joulun alus on varmasti kaikilla kiireistä aikaa ja itse joulunpyhät rauhoittaa itse kukin perheelle tai muille läheisille. Minäkin pääsen onneksi Suomeen joulun viettoon. Aion todellakin lomailla kunnolla ja olla omien rakkaiden kanssa! Pikaista paranemista ja oikein ihanaa lomaa! T. Se hampurilainen :)

  • Kiitos viestistä hampurin heidi :D ihan totta, että yllä loma varmasti tekee vaan hyvää :) joulu on muutenkin aika hektistä ja vilskettä riittää :) kiva kun tulet suomeen ja pääset rakkaiden kanssa joulun viettoon <3

  • No toivottavasti ei ole! Mutta kun 3 hammasta otetaan samalta puolelta poskea, ni vois kuvitella turvotuksen olevan juurikin jotain tämän tyyppistä :( itku :'(

  • moii :) joo tää on kamaaa, vanhin tyttöni kysy kans että ”mitä sulla äiti on tuolla poskessa” ja sanoin et se on vaan turvoksissa :) Ilmoittelen lähemmin sit jos jään blogitauolle :)

 2. Auts, ei kyllä helpota tällaiset kuvat kun pitäis itsekin käydä näyttämässä noita viisaudenhampaitaan.. Tsemppiä paranemiseen vaikka mitään vinkkejä ei kyllä olekaan antaa olon helpottamiseksi.. Ikävää!Pidät tietysti blogitaukoa rauhassa niin kauan kuin siltä tuntuu. Niinhän sitä monet muutkin pitävät välillä kun elämässä on kiireisiä jaksoja. Hyvää joulunodotusta!

  • ouh, anteeks. mutta jos yhtään helpottaa, niin kaikilla ei turpoo naama näin. se on iahn henkilökohtaista. tiedän ihmisiä jotka pystynyt menemään seuraavana päivänä töihin aivan ku mitään ei ois tapahtunutkaan, kuten mun mies mm. Jes, ilmoittelen täällä sit jos/kun jään ”lomalle” :) hyvää joulun aikaa sullekkin!

 3. Hui, on kyllä turvoksissa. Ja tottakai voit pitää taukoa bloggailusta! Ei turhaa stressiä tuu.Paranemisia sinne halien kera!

 4. Voii, parane pian! On kyllä turvoksissa =/ Lepää ja koita parantua! Banaani on ainakin omaa mahaa täyttänyt (sopii siihen smoothieenkin) ja muut tollaset paljon energiaa sisältävät jutut. Samaten lämmin täyttää mahaa ja tuo kivemman fiiliksen, että kaikkea lämmintä soppaa ja teetä ja kaikkee sellasta. Haleja ja pusuja! <3

  • heiip leena. joo mies toikin just smoothieen lisäaineksia. eiköhän tää tästä, kiitos haleista ja pusuista <3

 5. mun miehen nielurisaleikkauksen jälkee hää sai masunsa täyteen nakeista ja violan purkkikeitoista. Tykkäs eniten siitä tomaattivuohenjuusto… ja nakkei pysty pureskelemaan kylmänä :).. Siinä ainakin yks vinkki. Ne violan keitot on hieman kermasempia ja täyteläisempii ko noi lämmin kupit, täyttäisköhä siis ehkä helpommin?? :) t hannapainoprojekti2013.blogspot.fi

  • heippa. mies toi mulle just kaupasta aineksia smoothieen ja mustikkakeittoa ja nakkeja :) kiitti vinkeistä :) toivotaan että helpottaa! :)

 6. oioioi näyttää kipeeltä! Iteltä leikattiin 4 viisuria yheltä istumalta ja muistan että ekat 3-4päivää oli todella vaikea syödä. Mutta jo viikossa ne parani niin hyvin, ettei haitannut enään syömistä. Tsemppii vaan ja pian helpottaa aivan varmasti:) Ja jos ei ala helpottaa, niin saat varmaan jotain suuta puuduttavaa liuosta lääkäriltä, että pääset taas syömään kunnolla!

 7. Hurjan näköinen on sun poski. Jos et saa suuta ollenkaan auki eli tulee ns. leukalukko, voi kyseessä olla nielupaise ja silloin tarvitaan kyllä lääkärin arvio! Nimim. kokemuksen omaava: yhden viisurileikkauksen jäljiltä nielupaiseen saanut ja kolme päivää osastolla ab-tipassa maannut… :(

  • Heippa. toivotaan että ei mee niin pahaksi :( kuullostaa kamalalta :( toivotaan että paranen kotona levolla ja antibioteilla..

 8. Sanon hieman eriävän mielipiteen blogi lomailuun… itse seuraan useita blogeja ja olen huomannut, että blogit jotka ovat jääneet tauolle, eivät ole enään palanneet ”lukulistalleni”.. olen sen tyyppinen että seuraan melkein päivittäin blogeja. En nyt todellakaan tarkoita että kaikki sinun lukijasi katoasivat, tässä vain minun kokemuksen perusteelta oma mielipiteeni :)

  • Heippa. olisiko sulla sit jokin idea mistä voisin postailla, kun en pääse treenaamaan? vuoden loppuun on reilu 3 viikkoa aikaa, ja tuosta kolmesta viikosta olen ainankin seuraavan viikon sairaslomalla tän hammasoperaation takia. harmi, jos en enää palaa lukulistallesi vuoden alusta, uskon että jäät paljon kaikesta kivasta paitsi ;) kiitos kuitenkin kun kerroit mielipiteesi :)

 9. Voi sua! :( Pikaista paranemista! Muistan kyllä omien viisaudenhampaiden poiston liiankin hyvin..Olet myös lomasi ansainnut :)Toivottavasti päästäis treenaa taas yhdessä ens vuoden puolella :)T: Jassu

  • Heip muru. joo ei tää mitään juhlaa oo. tuntuu että pahenee vaan, mutta sanovat että viikossa on ohi.. mites sä voit? joko oot parantunu? ehdottomasti heti treenaamaan kun molemmat ollaan terveitä :D

  • Mulla alkaa paraneminen olla jo voiton puolella, eilen treenasin jo vähän jalkoja. Kävelykin onnistuu :) Elämän iloisia asioita osaa arvostaa kunnolla vasta kun ne on ensin menettänyt, kumma juttu. Sitten pian kun sun suusi on taas kunnossa, niin ai että ruoka maistuu ihanalta!Palataan ja sovitaan sit treenitreffit!-Jassu

 10. Oma poski näytti täysin samalta silloin kun kaksi viisuria leikattiin samalta puolelta pois, ja kaupanpäälle poskessa oli n. kämmenen kokoinen keltaisenvihreä mustelma. Todellakin pysyin kotona. Minulle tuli myös leukalukko ja suuta en saanut juurikaan auki, sen verran vain että sai jotain huulten välistä suuhun tungettua. Päivät leikkauksen jälkeen olivat aivan tuskallisen hitaita, monet itkut tihrustin ja mietin että eikö tästä parane koskaan.Paranemista voit parhaiten helpottaa vain lepäämällä. Kylmällä tai kuumalla hautominen ei enää tässä vaiheessa sinänsä hyödytä, paitsi jos se tuntuu omaa oloa helpottavan. Älä yritä aukaista väkisin suuta, pitää vaan tyytyä ankeaan kohtaloon. ;) Itse söin särkylääkettä monta päivää kuuriluontoisesti, eli en antanut koko säryn missään vaiheessa edes alkaa, se pelasti paljon. Voit myös varautua siihen että kun leukalukko hellittää ja pystyt puremaan niin jokaiseen hampaaseen sattuu ja ruuan pureminen tekee kipeää, ihan vain siksi ettei hampaita ole ”käytetty” moneen päivään. Minulla myöskään purenta ei tuntunut asettuvan millään kohdalleen, joten varaudu että saat pehmeällä ruualla mennä vielä muutaman päivän.Näillä kauhunsekaisilla kokemuksilla menin seuraavaan viisurileikkaukseen, ja toimenpiteen jälkeen n.kahden päivän kuluttua tuntui kuin mitään ei olisi edes tehty ja syömään pystyi täysin normaalisti. Näitä jälkimaininkeja kun ei voi ikinä ennustaa.Tsemppiä paranemiseen, älä vain lue mitään kauhutarinoita netistä! Blogiasi olen lukenut jo pitkään, huikea matka takana ja varmasti yhtä huikea vielä edessä! :)-Niina-

  • Moikka. kiitos kun kerroit oman tarinasi. toivon vaan että tää turvotus laskisi, ja vois alkaa syömään normaalisti. ja kiva kun olet viihtynyt blogini parissa! :) Kivaa joulun odotusta! :)

 11. voi harmistus tuota poskea ! Itse olen ollut suulakihalkion takia useassa suuleikkauksesssa ja aina elänyt 2-4 viikkoa ilman kiinteää ruokaa ja se on ihan kamalaa, alkaa tekee hurjast mieli jotai ruisleipää ja näkkäriä yms semmosta pureskeltavaa ruokaa… Itse oon syönyt yleensä manna- ja riisipuuroa, tomaattikeittoa, kasviskeittoa yms.. Ei ne kyllä niin täyttä oloa tuo ku normaali kiinteä ruoka mutta mun mielestä nuo puurot on kyllä tosi toimivia, mut niihinki vaa useessa viikossa tuppaa kyllästymään. :( mutta kyllä se siitä, toivottavasti paranet pian !Toki tulee hirmuinen ikävä tänn blogiin jos jäät tauolle mutta ymmärrän kyllä sua jos haluat taukoa pitää, ja varmasti palaan lukemaan kirjoituksiasi tauon jälkeen! :) Toki kaikenmoisia motivaatio postauksia olisi kiva lukea vaikkei treenipostauksia tulisikaan, mutta nehän ne niitä parhaita paloja on ! :)

  • heippa. keittojen ja smoothien voimalla täällä ollaan menty. masu alkaa pysymään täytenä :) ihana kuulla että tulee ikävä mun blogia, mutta en mä kauan poissa ole, ja lupaan että paljon uutta mukana tuodessani ;)

 12. Hui miten turvonnut poski! Mä olin kans viikko sit hammasleikkauksessa ja selvisin täysin ilman turvotusta. Mutta ne kivut oli ihan hullut, ei pystynyt nukkumaan. Nyt onneksi helpottaa. Tsemppiä sulle! Kyllä sitä kerkii treenaamaan sitten terveenä.

  • moi. juu mäkin sain panacodia. en haluu ees tietää mitä tää kipu olis ilman niitä. oon napsinut niitä ihan hyvään tahtiin :) eiköhän tää tästä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta