Mitä on ystävyys

Monet ovat kysyneet minulta, että miten mun ystävyyssuhteet ovat kestäneet, tämän elämänmuutoksen myötä. Onko ystäviä kadonnut, kun ruoka ja sali -jutut ei enää kiinnosta?
Olen miettinyt asiaa, ja olen tullut siihen tulokseen että todellinen ystävä pysyy mun rinnalla ja kuuntelee mun juttuja, vain jos on ystävä. Ja niin on käynytkin <3 Ja se, että mun elämäntavat on muuttunut, ei tarkoita sitä että mä olisin muuttunut (paitsi ulkomuodolta) :) Mulla on paljon rakkaita ystäviä ja kavereita, joista en mistään hinnasta luopuisi.
Seuraavassa myös pohdintaa siitä, miten tunnistaa sen todellisen ystävän :)
 
Mitkä ovat hyvän ihmissuhteen, kuten ystävyyden, tunnusmerkit?
Ystävyys on itse valittu, vapaaehtoisuuteen perustuva suhde. Monet ihmissuhteistamme tulevat enemmän tai vähemmän annettuna ja ystävyys puolestaan rakennetaan, joten sitä kannattaa huoltaa :)

Paras tapa saada luottamuksellisia ystäviä on olla itse sellainen. Osoita olevasi luottamuksen arvoinen. Tee kuten lupaat. Muista, että myös sanat ovat tekoja. Älä lupaa, mitä et voi pitää.
Luottamuksen suhteen ei kannata olla liian musta-valkoinen siinä mielessä, että kukaan ihminen ei ole 100-prosenttisen luottamuksen arvoinen kaikilla elämänalueilla. Luottamusta ei voi vaatia. Jos sitä ei suhteeseen yrityksistä huolimatta synny, pohdi, onko kyseinen henkilö ylipäätään ystäväsi.
Ole oman itsesi ystävä, niin sinulla on voimavaroja vastavuoroisuuteen ihmissuhteissasi!
Pidä huolta, että antaminen ja saaminen ovat tasapainossa pitkässä juoksussa.

Uskalla tarvita toista ja pyytää apua. Henkisesti kypsä ja kestävä ihminen uskaltaa myös ottaa apua vastaan, kun sitä tarvitsee :)

Sanotaan, että hädässä ystävä tunnetaan. Muista kuitenkin tasapaino eli on erittäin tärkeä pysähtyä jakamaan onnen ja onnistumisen hetket ystävien kanssa, se vahvistaa keskinäistä sidettä <3

Älä puhu pahaa tai toimi ystävän selän takana, vaan uskalla tarvittaessa haastaa edestäpäin.  Sanotaan, että pitkäaikainen ystävä on ihmisen paras peili <3

Sara
sara

8 vastausta artikkeliin “Mitä on ystävyys”

  1. Heippa Sara! Oon jo pidempään lukenut blogiasi, mutta tähän piti tulla kommentoimaan ekaa kertaa :) Olen itse myös muuttanut elämäntapojani tämän vuoden aikana ja huomannut, että osa ystävistä on hävinnyt. Osa on ehkä kateellisia, osa ei ymmärrä päättäväistä asennettani. Yhdessä asiassa olen kuitenkin sun kanssa eri mieltä. Mun mielestä elämäntapojeni muututtua myös minä olen muuttunut. Muutenhan elämäntapamuutoksesta ei olisi tullut mitään (ainakaan pysyvää). Minusta on ainakin tullut päättäväisempi, itsevarmempi ja rohkeampi.Sun ja myös Erican blogit on olleet isossa osassa tsemppaamassa mua! Kiitos siitä! Rautasta mieltä,Mimmi

    • Heippa Mimmi!Joo toi on ihan totta, just erään tuttavan kanssa puhuin tässä töissä siitä, miten olen nykyään itsevarmempi ja pitkäjänteisempi ym, eli moni asia on kyllä muuttunut ulkomuodon lisäksi. Tarkoitin tähän ystävä postaukseen liittyen sitä, että ystävänä en ole muuttunut. Olen sama Sara kuin ennenkin :) En halua, enkä aijo unohtaa ystäviäni :) U know ;)

  2. Mulla on harvalukuinen mutta sitäkin tiiviimpi ystäväjoukko eikä kukaan ole kadonnut kyydistä :) Osoittaa sen, että olen nämä rakkaat ihmiset hyvin elämääni valinnut. Toisaalta, sama ihminen olen edelleen jos muuttumisesta puhutaan. Vain ulkokuori on kokemassa pientä muodonmuutosta!

  3. Heippa,ootkohan saanut mun sähköpostia koskien pipoasiaa? Malttamattomana täällä odottelen, kun ei vastausta kuulu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta