Paluu menneisyyteen..

Heippa.

Saatatte taas arvata miten tää postaus alkaa.
”Lapset hoidossa, tulin just salilta ja kohta lähen töihin…”

Mutta ku niin se menee :) Ei tää niin kovin ihmeellistä tää mun elämä oo :) Mut ei sen tarvitse ollakkaan. Nautin joka päivästä ja hetkestä ja siitä kun mun olo on niin hyvinvoiva ja onnellinen.

Muistelin tossa just aikaa ennen kun aloitin uuden terveellisemmän elämäntavan.
Olin ”ikuinen” laihduttaja. Kokeilin kaikkia laihdutuspillereitä ja kikka kolmosia.. tuloksetta..
Olin laiska! Halusin vaan kaiken nyt ja heti.
Olen edelleen sellainen, ja siks aluksi olikin vaikeaa alkaa noudattamaan tarkkaa treenirytmii ja ruokavalioo, kun tuntui että tuloksia ei tule niin nopeasti kuin halusin.
Vaikka kyllä niitä tuli! :)

Vielä muutama vuosi sitten mun ruokailuilla ei ollut mitään rytmiä. Missään ei ollut järkeä. Ruokaostokset tuli kalliiksi, kun niin paljoa oli saatava.
Jokaisella mainoskatkolla oli käytävä jääkaapilla. Ruokaa laittaessa napsin kokoajan ruokaa, vaikka se ei ollut vielä valmista. Kaupassa käydessäni, aina mukaan tarttui patukka tai kaksi ”matkaevääksi” .
Aamiaista en syönyt ollenkaan!!! Poltin tupakan ja join kahvia. Sit iltapäivällä alkoi olemaan nälkä, ja nälkäisenä kauppaan. Ja kotona ahdettiin ruokaa monta lautasellista napaan ”hyvällä omalla tunnolla”, kun en ollut KOKO PÄIVÄNÄ SYÖNYT YHTÄÄN MITÄÄN!
Ruoat täyttyi kermasta, voista ja huonosta suolasta. Mitä rasvaisempaa niin sen parempi. MITÄH?!!? Mikä järki? Tai ei järkeä ollenkaan.

Vaikka olin ylipainoinen, niin olen aina ollut kiinnostunut Body Fitnessistä. Se oli mun salainen haave, josta en uskaltanut kuin muutamalle läheiselle sanoa, koska tiesin että se unelma olisi kovan työn päässä, ja siihen astisien laihdutus kuurieni jälkeen vaikutti kovin toivottomalta unelmalta. En uskonut itseeni, enkä uskonut että muutkaan uskoisi…

Vihasin itseäni, ja sitä miltä näytin. Ja vaikka tuntui pahalta, en silti saanut itseäni niskasta kiinni ja toimimaan. En tykännyt ulkomuodostani, jonka takia varmaan pukeuduin erikoisesti ja meikkasin itsestäni ”erikoisen” näköiseksi ja laitoin erillälailla tukkaa kun muut. En halunnut että ihmiset kiinnittää huomiota muhun, vaan esim vaan mun erikoisiin meikkeihin.. Eihän se niin mene, mutta niin mä varmaan ajattelin. Halusin piiloutua sen kaiken meikin ja tukkalakan alle.. halusin pakoon.

Loppuvuonna 2009 selvisi että olen raskaana.
Painoni ennen raskautta oli lähes 80kg.
Edellisessä raskaudessa lihoin +23kg. Mitä jos nyt käy samoin? Painan sit yli 100kg! -ajattelin..
EI! Nyt siitä tulee loppu!

Silloin sen päätin!
Söin koko raskausajan terveellisemmin, liikuin enemmän ja painoa tuli vain +12kg :)
Olin tyytyväinen. Terve ihana tyttö syntyi kesällä 2010, ja aloin pikkuhiljaa liikkumaan enemmän. Raskauskilot tippui vuodessa ja siitä lähtien elämäntapana FITNESS on ollut tärkeä osa elämääni. Syön ja liikun säännöllisesti. Olen tyytyväinen! Mun ei enää tarvitse piiloutua vaatteisiin joista en pidä. Voin pukea ylleni ihania vaatteita, ja näyttää hyviä puoliani.

Jos siellä blogin toisessa päässä on nyt lukemassa joku ihana persoona, joka tuntee samoin kun minä tunsin, niin se on vain susta itsestäsi kiinni milloin ja missä teet sen päätöksen haluatko elää terveellisemmin. Voi tuntua että se on iso ja rankka päätös, mutta se on ehkä paras päätös ikinä! Niin moni asia sun elämässä muuttuu ja helpottuu sitä myöten. Mä oon pystynyt siihen, niin kyllä pystyt sinäkin!
Eikä ole kyse nyt alkaa elämään ”tylsästi”. Älä pelkää, että eikö ruoka enää maistu hyvältä, tai miten jaksan liikkua jos vihaan liikuntaa! Kaikkeen tottuu ja ruokaakin alkaa arvostamaan ihan erillälailla, kun syö vähemmän ja terveellisemmin ja puhtaammin! On edelleen mahdollista syödä ihan yhtä maukkaita ja herkullisia ruokia, ilman rasvaa ja ylimääräisiä kaloreita.

Tee se nyt itsesi ja läheisiesi takia! U can do it! <3

Sara
sara

39 vastausta artikkeliin “Paluu menneisyyteen..”

 1. Kiitos Sara hyvästä kirjoituksesta. Itselläni on nyt hankaluutta päästä taas käyntiin. Olen superdieetissä mukana ja viikonlopun tankkauspäivästä tuli tankkausviikonloppu mikä on jatkunut vielä tänäänkin! Kirjoituksesi tuli kuin tilauksesta minulle :)

  • Hei, ja kiitos kommentistasi. Tälläinen kommentti sinulta, saa mut entistäkin motivoituneemmaksi! Hienoa että muutkin näkee muutoksen :) Palataan! :)

 2. Ihana postaus, ite haluisin kovasti alkaa treenaamaan taas kunnolla mutta en saa aikaseks, just muutin uudelle paikkakunnalle ja uus koulu alko jne ni tuntuu ettei jaksa ja on niin paljon tekemistä ettei mukamas aika riitä, ja en ees oikei tiiä täältä mitään lenkkipolkuja enkä oo saleihinkaan ehtinyt tutustua. Mut tää kyl taas motivoi, ja kiva nähä vanhoja kuvia susta, kun ne auttaa ymmärtämään kuinka suuren muutoksen ootkaan tehny, sua ei ees meinaa tunnistaa noista vanhoista kuvista !! :)

  • moikka! kiva kun tykkäsit postauksesta :) voi kurja, kuullostaa tyhmältä tuo kun ei tiedä saleja ja lenkkimaastoja, mutta äkkiäkös sä otats elvää! Nyt iso tsemppi täältä sinne! sä pystyt siihen kyllä jos haluut! :)

 3. Mahtava työ sulla takana! Toivottavasti saisin myös joskus postata tällaista, ja inspiroida muita yhtä paljon kuin sinä varmasti inspiroit. Huikea muutos!

 4. Joskus siinä menee vähän kauemmin löytää itsensä, hienoa kuitenkin että on löytynyt mieletön sporttimimmi :)Upeaa työtä :)

  • Toi on ihan totta! musta tuntuu että vasta nyt mä oon löytänyt itseni, ja samalla tuntuu kun olisin nuortunut monta vuotta! :)

 5. Toistan jo aiempia kommentoijia, mutta pakko: Mahtava kirjoitus, antaa kyllä tsemppiä omaankin muutokseen. Huiman työn olet tehnyt, valaa uskoa siihen että ehkä minäkin vielä =)T

  • kiitos kovasti :) ja aivan upeaa jos mun tekstit tsemppaa teitä muita! hieno kuulla! tsemppiä sinne! :)

 6. Voisitko mitenkään enempää motivoivampi olla! Aivan i-h-a-n-a postaus :)) Sulla on mieletön tsemppi päällä ja se kyllä todellakin kirjoituksestasi oikein huokuu.

  • Ihana Anna! kiitos viestistä! kiva jos tykkäsit postauksesta :) on mahtavaa motivoida muita näillä mun kirjoituksilla! :) tulee hyvä mieli <3

 7. Huikee muutos tapahtunut sinussa!! Onnittelut :) Itse yritän tässä blogeja lukemalla kerätä motivaatiota. Kaverin kanssa alkoi haaste painonpudotukseen, joten pitää tsempata. Jatka samaa tahtia!! Olet hyvän kroppasi ansainnut :)-Chiarane-

  • Noni, nyt vaan tartut haasteeseen, ja näytät kaikille, että susta on siihen! sä pystyt mihin vaan jos vaan haluat! tsemppiä!!! :)

 8. Hei!Ihana blogi ja taas kerran upea nainen!Olen Erican lukija ja näin sun blogissa ne ihanat pipot. Mitä matskua ne on? Haluaisin muutaman tilata, mustan, limen ja pinkin vaikka. Joskus oli muotia Niken jumppahuivit, niitä käytin ja sopi mulle hyvin kuulemma. Nyt olisi vuoro kokeilla pipoja :) Elokuu vielä ja sitten olen lukenut sun blogin :)Terkuin Mertsi

 9. Niin ja onnea myös häiden johdosta! Aivan upea muutos, kilojen myötä susta on karissut vuosiakin roimasti, nyt näytät onnellisen raikkaalta ja tyttömäiseltä, niissä vanhoissa kuvissa..hmh… näkyy aikuinen nainen :DMertsi

 10. Mä niin tunnen samoin, siis melkein tippalinssissä oon nyt lukenut tota postaustasi uudestaan ja uudestaan useamman päivän. Kiitos! <3-Sanna-Ps. Olen kyllä lukenut tätä blogia jo useamman kuukauden ja kovasti tykkään, tsemppiä sinulle ja mun uusi, terveellisempi elämä alkaa NYT! :)

  • Oooih <3 voi sua <3 ihana että tykkäät <3 ja tsemppiä! kyllä se terveellisempi elämä kannattaa, usko! :)

 11. Olipa herättelevä ja motivoiva kirjoitus. Kiitos siitä! :o) Muutoksen alkutaipaleella olen, mutta tartun tuohon ”You Can Do It!” ja muistan sen!!! :o)

 12. Oon monta kertaa eksynyt lukemaan siun blogia ja aina tämä vain motivoi! Itselläni käynistymis vaikeuksia ja todellakin voin samaistua siun inhoon omaan kehonkuvaan ennen kuin muutit elämäntapaasi! Minulla ensi vuonna edessä häät ja jotain olisi nyt tehtävä…miten nousta täältä syöveristä ylös!?

 13. Ihana oot Sara ja niin inspiroiva! Mua on alkanu kiinnostaa samat jutut, ni liityin nyt ihan ekaks Fitfarmin superdieettiiin ja sit jatkan siit eteenpäin;D sun blogi on muiden fitnessblogien ohella kovassa käytössä;D t: Mirka N:)

  • Voi Mirka <3 kiitos! ja tsemppiä sulle! jos jotain apuu/neuvoo tjs tarttet, ni ota rohkeesti yhteyttä :)

 14. ..ja tämä teksti oli se mitä etsinkin blogistasi. kiitos. :) taas innostaa puolet enemmän mennä sinne salille 3vk tauon jälkeen lasten ja oman kipeilyn takia! vau.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta