Lihakseton olkapää :(

On tää kevät kivaa aikaa! Treenit sujuu tosi hyvin, ja ruokakin maistuu. Eilen illalla kävin tekemässä jalkatreenin, ja nyt vasta tuntuu että alan päästä jyvälle niistä kaikista vinkeistä ja tekniikoista joita Katarina mulle kuukausi sitten jakoi ensi treeneissä. Sarjaa tehdessäni en keskity mihinkään muuhun kun toistojen puhtaaseen tekemiseen ja siihen että teen liikkeen oikealla lihaksella. Mietin oikein sitä etureittä, että miten se tekee sen työn ja nautin siitä ku ”tunnen” kuinka se lihaskalvo venyy ja lihakset kehittyy :D Se on ihana tunne, kun treeni on tehty oikein ja kunnolla!
Mua on jo pitkään vaivannut yks ongelma. Katarinan mukaan siitä on turha vielä huolestua, eikä sille nyt kannata viel tehdä mitään muuta kun seurata ja kattoo ajanmyötä mitä tapahtuu. Eli mun oikea olkapää on alempana kuin vasen. Ei sitä perus arjessa näe, eikä kiinnitä huomiota, mutta kuvissa ja varsinkin poseeraus kuvissa sen huomaa selvästi! Välillä turhankin selvästi :( Selän puolella oikean puolen tatuoinnitkin tuntuu olevan alempana kun vasemman puolen :( Eikä asia oo aina ollut näin. Mistähän se johtuu :/
Tässä muutama kuva josta asian näkee tarkasti..

Ehkä se tosta tasoittuu, kun alkaa saada lihasta selkään ja takaolkapäihin..ja tietty muuallekkin. Ehkä turhaan oon huolissani…se vaan välillä ärsyttää :)
Mutta se siitä. Eilen oli tosiaan jalkapäivä, ja tänään pitäis käydä lenkillä. Voi olla että meen jopa salille asti.. tänään vähän fiiliksen mukaan..
Aamulla kahviteltiin ja vaihdettiin kuulumiset mun luona Erican ja Monnan kanssa. Juteltiin vähän tosta kuntosaliohjaajan kurssista ja muutenkin kuntosaliohjaajana olemisesta, sunmuita salijuttuja. Monna ja Erica ovat molemmat käyneet kuntosaliohjaajan kurssit, joten heidän kanssa oli kiva asiasta puhua.
Kaverukset <3
Ruoka-aika

Lilyllä taitaa olla myös nälkä :)
Tänään ruokana onkin täytettyjä paprikoita a’la Sara :) Tein niitä eilen niin monta että niitä syödään vielä tänäänkin :D Täytteenä täysjyväriisiä, paistijauhelihaa, sipulia, pinaattia, raejuustoa ja muiden paprikoihin laitoin vielä sisälle fetaa ja juustokuorrutteen päälle :) Oli se munkin herkkua, ilman juustoja ja lisänä oli vielä ananas-raejuusto vihreäsalaattia :) Tänään sama setti siis :)
Palaillaan taas huomenissa :D
Sara

sara

4 vastausta artikkeliin “Lihakseton olkapää :(”

  1. Tohon olkapääjuttuun on parikin ihan oikeeta selitystä! :) Kaikkee sitä oppii siellä PT-koulussa.. ;) Mä laitan sulle vähän lisää ”yksityisesti”.Ja wau minkä näkösiä noi paprikat! Slurps!

  2. Mulla on sama tilanne olkapäiden kanssa, eriparia, ja olleet niin kauan kuin muistan. Eli Monna, kerro mullekin vinkkei miten ne sais samalle korkeudelle :) Reppua on turha kannella, sil toinen olkain tippuu kaiken aikaa, saman huomaa myös liiveissä, toinen tippuu…

    • Moi! :)Nää on siis asioita joita oon oppinu Personal Traineriksi opiskellessani, eli ei mitään ”lääkärin lausuntoja”.. :D Jos siis erikorkuiset olkapäät kovasti vaivaa, ni kannattaa mennä fysioterapeutille.Mutta tohon olkapääjuttun on parikin selitystä.Yks yleisin syy siihen miks naisilla on usein toinen olkapää ylempänä on laukun kantaminen. Kannatko laukkua aina tai yleensä aina samalla puolella? Jos laitat nyt ”kuvitteellisesti” laukun esim. vasemmalle olkapäälle ja pidät muka laukun hihnasta kiinni, ni huomaat että se vasen olkapää on ylempänä.Jos aina kantaa vasemmalla puolella, se olkapää vähän niinku tottuu jo valmiiks olemaan hiukan ylempänä.Toinen syy voi olla luustossa. Joko selkärangassa, lonkkaluussa tai polvissa. Jos vaikka vasemmalle polvelle on käyny joskus jotain, niin ihminen varoo sitä vasemmalle puolelle astumista ja ”painon varaamista” niin paljon, että koko kroppa on pikkusen vinossa ja sen huomaa silmällä oikeestaan vaan olkapään asennosta.Yks syy voi olla se, että selkäranka on pikkusen vino jompaan kumpaan suuntaan ja siks toinen olkapää on ylempänä.Mut siis voi kokeilla ihan sitä, että kantaa laukkua vaihteeks toisella olkapäällä, ni olat siitä ”tasottuu”. Jos on jotain loukkaantumisia ollu lonkassa tai polvissa, ni sit ei auta ihan vaan laukun kantotyylin vaihtaminen. :)

  3. Täällä sama ongelma, hieroja siitä mulle tuossa huomautti, sitä ennen en ollu edes tajunnu koko asiaa ja nyt näen sen koko ajan, varsinki jos nostan kädet suoranan sivulle olkapäätasolle. :P Olis myös kiva tietää mitä tolle voi tehdä… 8)Ps. Vitsit että noi paprikat kuulostaa ja näyttää herkulta, joutuu varmaan huomenna kokkauspuuhiin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta