Vastauksia kysymyksiin

Vastauksia lukijoiden esittämiin kysymyksiin :)


Ootko täysin suomalainen? Kun oot jotenki niin tumma :) 
-Hihi.. olen kyllä täysin suomalainen :D

 Mitä teet sillon kun iskee ihan kunnon makeanhimo, ja kaapissa on suklaata tms? Miten vältät repsahtamisen?
-Meillä harvemmin on mitään herkkuja kaapissa. Jos herkkuja ostetaan niin ne yleensä syödäänkin heti :) Lapset ja mies siis syö :D Välillä on päiviä jolloin tekis mieli ihan kaikkee herkkuu, mut sit vaan puristelen mun mahaa ja mietin et oon päässy jo näin pitkälle, en aijo nyt repsahtaa :) Ja kerran jopa menin lukemaan yhtä fitness tytön blogia ja kattoo sen kuvia, ku teki niin paljon mieli herkkuja! Kun näin sen ihanan vartalon, ni mietin et ei tollasta saa jos possuilee :D Heh :D Ja hei! Kyllä mäkin joskus repsahdan :) Mut sit vaan pitemmän kaavan kautta :)

Jossan blogissa luki, että lapsen on hyvä kasvaa helsingissä. Miten perustelet asian? 
-Kirjoitin että asun helsingissä, ja että oon aina asunut samalla saarella,  ja koska olen itse varttunut täällä, niin tiedän että tää asuinalue on hyvä paikka asua.

Mistä sait kipinän salilla treenaamiseen?
-Jo 18 vuotiaana haaveilin lihaksikkaasta vartalosta. Ni sit syntyi Nona ja jäin 19vuotiaana äitiyslomalle. Kun Nona kasvoi, aloitti päiväkodissa ja mulla oli enemmän aikaa, niin päätin alkaa käydä salilla. Olin tuolloin 20vuotias. Mutta ei siitä vieläkään tullut sellaita intohimoa..ei aika aina kuitenkaan riittänyt ja kun oli vapaata, niin ehkä se, kun olin kuitenkin niin nuori vielä, niin sai mut viihtymään enemmän juhlissa ja baareissa kavereiden kanssa. Hyi, kamalaa :D Sit kävin salilla aina sillontällöin.. Nyt sit 7 vuotta vanhempana ja viisaampana oon tajunnut et kyl tää on mun juttu ja haluun oikeesti tehdä tätä, ja vaikka työksenikin! :)

Aloititko laihduttamisen suoraan GFG:llä vai jollain toisella tavalla?
-Aloitin laihduttamisen vähähiilarisella ruokavaliolla ja lenkkeilemällä. Ruokavalion olin itse laatinut, muokkaamalla Jutan ja Bullin viimevuotista gfg ruokavalioo. Eli lisäilin jotain omia ruokavalioon, enkä ollut niin tiukalla. Kaikki ylimääräinen turha hiilari kuitenkin pois, se teki jo ihmeitä. Ja tarkoitus oli pikkuhiljaa pudottaa painoa. Se toimi! Vuodessa on nyt siis lähtenyt 10kg. Salilla kävin tosi epäsäännöllisesti..eli ei voi juurikaan laskea treenaamiseksi. Aloin käydä säännöllisesti salilla, 3-4 kertaa viikossa vasta nyt tammikuussa 2012.

Millaisista kukista pidät eniten?
-Liljoista

Jos tietäisit seuraavan ateriasi olevan viimeinen, mitä haluaisit syödä?
-Mun mummon tekemää lihakeittoa ja ruisleipää ja voimariinia <3

Millaisena haluat ihmisten muistavan sinut?
Olisi hienoa jos ihmiset muistaisi mut iloisena, auttavaisena, hyvänä äitinä ja ystävänä.

Oletko musiikin suhteen kaikkiruokainen vai genreuskovainen?
-Olen suht kaikkiruokainen. Nuorempana tanssin paljon ja sillon tuli kuunneltua RnB:tä ja rap:ii, mutta oon aina ollut myös kova rokin ja popin ystävä :)

Minkä yhden esineen pelastaisit, jos teidän kotinne syttyisi tuleen? Vain yksi esine! Huom, lapset ja mies eivät ole esineitä, he selvisivät palosta ehjin nahoin <3
-Tällähetkellä pelastaisin varmaan Lilyn unirätin joka on ollut sillä synnytys sairaalasta asti ja Nallen, ne on sille niin tärkeitä, eikä uni tuu ilman niitä :) Isommilla lapsilla ei olekkaan enää mitään noin tärkeitä leluja, ja jos olisi niin tietty ne myös <3

Koetko, että BF saattaisi ajaa joitain ihmisiä syömishäiriöön?
-Vaikea kysymys. Tiedän syömishäiriöstä loppujenlopuksi aika vähän. En ole tähän oikea ihminen vastaamaan. Mutta uskoisin että syömishäiriöön ajautuvilla ihmisillä on taustalla paljon muutakin kuten esim masennusta ym..

Kuinka kauan te olette olleet yhdessä miehenne kanssa?
-Olemme olleet nyt n.2 vuotta yhdessä <3

Mitä teet, kun olet esim. kylässä jossain ja Juuri Sinulle tarjotaan kahvia, kakkua tms? Kieltäydytkö?
-Kieltäydyn! Osaan kieltäytyä, koska mulla on tavoite johon mä pyrin, ja ajattelen kokoajan noissa tilanteissa sitä. TAVOITE! :) Miksi tekemällä tehdä esteitä tielle kohti unelmaa, jos sinne pääsee helpomminkin ;)

Kuinka pitkä olet? 
-Olen 169cm pitkä, on myös mitattu että olisin 170cm, eli luultavasti tarkkoja kun ollaan niin oon jotain 169,5cm :)

Miksi aamupalaksi puuroa ja illalla rahkaa?
-Syön iltapalaks pelkkää proteiinia, eli esim sitä rahkaa, koska kroppa ei tartte yöllä hiilareita yhtäpaljon ku päivällä. Proteiinit rakentaa lihasta levossa, polttaa rasvaa sekä suojaa lihaksia laihtumiselta :) Ja kun olen syönyt illalla rahkan niin aamulla mulla on kova nälkä ja iso lautasellinen puuroa maistuu mainiosti. Puuron kylkeen tulee siis myös proteiinia ja kuituja; raejuustosta ja marjoista, niin kyllä se mulla ainankin nälkää pitää. Jos söisin hiilareita iltapalaksi, olisin varmasti vielä aamullakin kylläinen, enkä luultavasti söisi aamupalaa… Mun ruokavalioon on laitettu hiilari ”piikit”, eli painotetaan hiilarien saanti aamupalaan ja treenin jälkeiseen ruokaan.

Millasta aerobista liikuntaa harrastat? :) Käytkö koskaan jumpissa?
-Tällähetkellä mun aerobiset on aika laihoja :/ Käyn lenkkeilemässä, mutta näin talvella juokseminen ei oo oikein mahdollista. Siks odotan että asfaltti alkaa näkymään lumen alta. Käyn myös salilla tekemässä intervalli treenejä crostainerilla tai kuntopyörällä, n.1-2kertaa viikossa. Mutta niihinkin tulee muutosta! Aerobinen on mulle nyt tärkeää, joten pitää keksiä jokin mieluinen treeni. Jumpassa oon käynyt viimeks 1vuosi sitten, ne ei ihan oo mun juttu :D

Ihanan paljon oli kysymyksiä, kiitos niistä, ja toivottavasti en unohtanut kenenkään kysymystä.

Sara

sara

9 vastausta artikkeliin “Vastauksia kysymyksiin”

  1. Heippa! Paljon syöt kaloreita päivässä? Syötkö eri määrät treeni/lepopäivinä? Ootko laskenu prosentteina missä suhteessa syöt hiilareita/proteiinia/rasvaa? Kiitos kivasta blogista :)

    • Syön n.1700 kaloria päivässä ja syön aika saman verran kokoajan. Mulla ei oo mitään virallista tankkauspäivää esim lepopäivänä, vaan yks vapaa ateria kerran viikossa. Yleensä lauantaina. Eli syön sillä aterialla tavallista enemmän. Joka menee yleensä siinä kun käydään n. 1kerran viikossa ulkona syömässä, niin syön silloin eri ruokaa kun ruokavaliossa, ja tietty hieman eri määrän. Mutta kyllä silloinkin valitsen puhtaasti pihvin ja hyvät lisukkeet tai salaatin, kun pizzan! :D

  2. Mä suosittelen ostamaan nastoilla varustetut lenkkarit. Vannoin ite vielä viime kesänä että minähän en ikinä satsaa mihinkään mikä liittyy juoksemiseen mutta nyt en kadu yhtään että ostin joululahjaksi itelleninastalenkkarit. Pystyy juoksemaan ilman että tartteis miettiä mitään lipsumisia.

  3. Mitä rahkaa syöt? Olen koittanut löyhästi noudattaa gfg-dieettiohjeita, mutta kun tuo ehrmann tökkii niin paljon. Saan sitä syötyä vain jos sekoitan sen joukkoon maustettua jogurttia (ja siis marjoja kans). Mitään vinkkejä kuinka rahkan saisi helpommin alas? :D Kaupan keinomakeutetut rasvattomat rahkat kyllä maistuvat, mutta en tiedä onko niiden mättäminen sama asia.

    • Syön valion 0,3% maitorahkaa, joka on 250g paketissa. Mun mielestä se vaan on niin mainio välipala tai iltapala enkä näe mitään ongelmaa sen syömisessä. Mutta toki joskus herkuttelen, ja kaadan rahkan purkista lautaselle, lasken päälle n. 1dl kylmää vettä, sekoitan hyvin ja lopputuloksena on ihan jugurttimainen ”juokseva” rahka nautinto johon voi myös hitusen lisätä steviaa makeutta antamaan :) ja sit viel esim tuoreet mustikat joukkoon niin nam nam :) kokeile :D

  4. Hei! Kiitti tästä blogista, oon jääny ihan koukkuun :)Haluisin kysyy että minkä verran tulee kustantamaan tämmöisen ruokavalion noudattaminen? Itsekin olen vakavasti harkinnut aloittavani. Juotko kahvia? Voiko juoda tällä ruokavaliolla?Kiitti jo etukäteen vastauksesta :)

    • Moikka! Juon aamupalan jälkeen yhden kupin kahvia. enempää en juo. ja en ole laskenut tarkkaa ruokavalion kustannuksia, mutta sanoisin että ei tule ainankaan kalliimmaksi kun mun entinen ruokailutapa..jolloin söin kaikkia mielitekoja :D naudan paistijauheliha ja maustamaton kana on tietty vähän kalliimpaa kun marinoitu kana tai possun jauheliha, mutta tarjouksissa kun niitäkin välil on, ni pakkanen vaan täyteen rasioita :D ja kiva kun viihdyt blogini parissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta